|
|

1 Mobil
|
|
Yurt dışında insanlar en kral klimayı fiyatına bakmadan alıyor biz alacğımız 200-300 tl lik vantilatörün 1-2 ay araştırmasını 3-4 ay da taksidini ödüyoruz bizi bu hale getirenlerin allah belasını versin.
|
|
Bilmeden sallayıp insanları yanıltmayın. Üstteki yorumu dikkate almayın arkadaşlar. Desibel önemlidir ve hesaplaması doğrusal değil logaritmiktir.
Her 1db fark 1.12 kat ses demektir Her 6db fark 2 kat ses demektir. Elinizde 39db ve 42db iki tane cihaz var ise arada 3db var. 1.12*1.12*1.12= 1.4 kat ses demektir. Yani fark kadar 1.12'yi kendisiyle çarpacaksınız. Aynı şekilde arada 13db fark varsa 1.12 üssü 13 yaparsınız. ya da 13(6+6+1) => 2*2*1.12=4.48 kat. İnsan kulağı 3db ve üzeri sesleri ayırt edebilir arkadaşın dediği gibi hepsi aynı değildir bu cihazların. 50db alet 39db'den yaklaşık 4 kat fazla ses vermektedir. 131db 39db'in 3 katı demiş. Çok güldüm. 131-39=92db fark var. 1.12 üzeri 92 = 3 de bizim haberimiz yokmuş demek |
|
Kimsenin işine karışmak gibi olmasın ama vantilatöre 300-400 lira vermek çok mantıklı gelmiyor bana :/
|
|
bimden aldım vantilatör eve geldim sanki traktör parayı bassaydım olsaydım bonkör taktıraydım bir klima invertör |
|
30 santim karda vantilatör fırsatı aratan memlekete yazıklar olsun
|
|
yahu standart vantilatörlerin bile fiyatlar uçmuş.
bende yazlık için bakınayım dedimde bayağı şişirmişler bu yıl fiyatları. allah bu ülkede yaşayana sabır versin. |
|
Nasıl fakirleştiğimizin özeti şuradaki fiyatlar.
|
|
bir vantilatöre 6 bin vereceğime taksitle klima alırım. kafalar güzelmiş. püfür püfür kullanın. |
|
|
Geri sayım sen doğduğunda başladı! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin ölümden! Bil ki (7) düvele sultan dahi olsan yerin (6) mekan olacak sana. En fazla (5) metre kumaş götürebileceksin! Kapatacaksın (4) açsan da gözlerini! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsan da nafile. Ecel geldiğinde (1) gün öleceksin! İşte, o an her şey (0) dan başlayacak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| _____________________________ |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 15 Haziran 2012; 1:07:12 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 15 Haziran 2012; 1:26:14 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samtual -- 15 Haziran 2012; 1:31:45 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuCuK -- 15 Haziran 2012; 1:47:24 > |