Şimdi Ara

Felsefeye başlangıç?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
4.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Felsefeye dair okuduğum ilk kitap Eflatun'un Devlet adlı kitabıydı. Salı günü aldım dün bitti kitap, bugün de yine Eflatun'un Kriton adlı kitabını aldım. Almışken toptan alayım dedim, Pratagoras, Lakhes ve Sokrates'in Savunması kitaplarını da aldım.

Dante'nin İlahi Komedya'sını, Goethe'nin Faust'unu ve Montaigne'in denemelerini almayı planlıyorum. Sizce başlangıç için doğru kitaplar mı, önerileriniz neler?

• Güzel seçimler ama o kadar hızlı okuma anlatılanlara hakim olduğunu düşünsende verlimek istenen birçok şeyi atlarsın
  • sokrates ın savunması ve faust u önce oku iyi baslangıc olur amacın felsefeyle ilgili genel bilgi ise sofinin dünyası nı tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluecancan

Güzel seçimler ama o kadar hızlı okuma anlatılanlara hakim olduğunu düşünsende verlimek istenen birçok şeyi atlarsın

Evet felsefe öğretmenim de aynı uyarıyı yaptı ve okurken notlar almaya başladım. Daha akılda kalıcı oluyor böylece.

@k1r3m, 3ünü de bulabilirim teşekkürler :)
  • Montaigne güzeldir. Faust çok sürreal bir kitap doğru düzgün bir anlam çıkarmak zor. İlahi komedya da felsefi bir metin değil diye biliyorum.
    Ciddi anlamda felsefenin özüne dalayım diyorsan okuyacağın kişi Aristotelestir. Başlangıç için politika, ruh üzerine, poetika, retorik, nikomakhos'a etik eserlerini okuyabilirsin. Bunlar anlaşılması kolay olanlar. Zor olanlar ve aynı zamanda en önemli olanlar beş kitaplık mantık serisi, fizik ve metafizik eserleri.
    Bunlar zor gelir, biraz daha etrafından dolaşmalık şeyler olsun diyorsan Schopenauer'i okumak kolaydır. Nietzsche ondan biraz daha zordur. Sana son dönemde okuduğum şu iki kitabı özellikle tavsiye ederim, hem okuması kolay hem de çok etkileyici kitaplar. Erasmus/Deliliğe Övgü, Jean Meslier/Sağduyu.
  • felsefenin başlangıç ilkelerini oku,
    imanın % 60 oranında azalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ss4Gogeta

Felsefeye dair okuduğum ilk kitap Eflatun'un Devlet adlı kitabıydı. Salı günü aldım dün bitti kitap, bugün de yine Eflatun'un Kriton adlı kitabını aldım. Almışken toptan alayım dedim, Pratagoras, Lakhes ve Sokrates'in Savunması kitaplarını da aldım.

Dante'nin İlahi Komedya'sını, Goethe'nin Faust'unu ve Montaigne'in denemelerini almayı planlıyorum. Sizce başlangıç için doğru kitaplar mı, önerileriniz neler?

bende felsefe kitapları okumaya başlamayı düşünüyorum yaza şu ara sınavlarım var.kitapları listeme alıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sofi'nin Dunyası da cok güzel felsefik bir kitap. İçerisinde birçok filozoftan bahseden, sıkıciliktan uzak bir kitap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asmodian -- 28 Nisan 2012; 23:57:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WithinTemptation

Sofi'nin Dunyası da cok güzel felsefik bir kitap. İçerisinde birçok filozoftan bahseden, sıkıciliktan uzak bir kitap.

• Müslüman değilim zaten arkadaşlar. Şu an lakhes'e devam ediyorum, dediğim gibi okurken sık sık notlar alıyorum kitaplarım için bir defter ayırdım. İnsanın olaylar karşısındaki düşüncelerini belirlemesinde gerçekten yardımcı olan kitaplar olduğunu farkettim okudukça ve yaşadıkça. Mutlaka tavsiye ederim yukarıda adı geçen bütün kitapları
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ss4Gogeta

Müslüman değilim zaten arkadaşlar. Şu an lakhes'e devam ediyorum, dediğim gibi okurken sık sık notlar alıyorum kitaplarım için bir defter ayırdım. İnsanın olaylar karşısındaki düşüncelerini belirlemesinde gerçekten yardımcı olan kitaplar olduğunu farkettim okudukça ve yaşadıkça. Mutlaka tavsiye ederim yukarıda adı geçen bütün kitapları

o zaman ya sofi yı yada dediğimi oku.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wheatley

felsefenin başlangıç ilkelerini oku,
    imanın % 60 oranında azalır.

O kitabın anlatımı son derece taraflı olmakla beraber fundemantal anlamda yanlış da. İlkokul çocuğunun anlayacağı kadar basitleştirilmiş fakat içinde felsefe namına bir şey kalmamış.
  • ntv yayınlarının a'dan z'ye felsefe ve sofie'nin dünyası kitabıyla felsefenin hangi dalına ilgin olduğunu bul sonra ona göre bir kitap al. Senin yazdığın örnekler felsefi kitaplar. felsefe kitapları değiller.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.