Şimdi Ara

Çocuğuna yabancı isim koyan Türkler (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
207
Cevap
3
Favori
49.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: luna167

bu bir yabancı hayranlığı ve islamiyetten soğumadır.ben çocuklarıma Yavuz Selim ve Oğuz ismini verdim.

İslamiyetten soğuma ? O zaman Kuran'da geçen isimleri koymayınca müslüman olunmuyor mu ? Joe isimli biri müslüman olamaz mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim bi müşteri teyzemiz var adı ördek soyadı koyun inanmayana tcsini verim pmden kontrol edin
  • Saçmalamakta abartmak.. Bir de dükkan isimleri var: Pilavcım = Philavchım. Khofthe... gibi..
  • Benim ismim Sait Göktuğ. İki ismimide sevmem. Ama Sait dedemin,Göktuğ babamın arkadaşının ismi. Kimseyi kırmamak için şikayet etmiyorum şimdilik. 2-3 yıl sonra değiştireceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: W.Röntgen

Benim ismim Sait Göktuğ. İki ismimide sevmem. Ama Sait dedemin,Göktuğ babamın arkadaşının ismi. Kimseyi kırmamak için şikayet etmiyorum şimdilik. 2-3 yıl sonra değiştireceğim.

Göktuğ bence güzel bir isim. Türkçe sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: gorgeni

bizim bi müşteri teyzemiz var adı ördek soyadı koyun inanmayana tcsini verim pmden kontrol edin

bana bana

• Çocuğum olursa adını Rikimaru koyacağım. Doğuştan yavşak olsun.

• Benim kızım oğlum olursa ben çok bilindik isim koyardım. Sokağa çıksa 10 kişiden 2 sinin adı aynı olsun isterim :) Mesela benim adım mustafa ben memnunum bu durumdan. Yabancı isim kesinlikle koymazdım.

Konu dışında biri yazmıştı adı Ufuk'muş. Amerikadakiler you f*ck diye okuyorlarmış baya güldüydüm :D
  • İlerde oğlum olursa adını temuçin yada timuçin koyarım.Ama belki başına birde arapça isim gelir.Hem Arapça hemde Türkçe karışımı bir ismi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sigortac

quote:

Orijinalden alıntı: doganza

quote:

Orijinalden alıntı: Sigortac

Allah nasip ederse 2 ay sonra dogacak kizim icin ecrin birakmayi dusunuyorum. Sizin fikirleriniz neler arkadaslar

Biliyorsunuz 2000'lerde bir duada geçen ve anlamı 'üzerimize' olan 'Aleyna' birçok çocuğa ad oldu. Ecrin de Yasin ve Fetih surelerinde geçtiği için tercih ediliyor ancak, anlamı pek çok ailenin zannettiği gibi Allah'ın mükafatı değil, ücret demek.

Allahin hediyesi diye biliyordum

Allah sonuçta arapça tanrı demektir, özel isim değildir. Peygamberin babasının adı Abdullah bir kere. İslamiyetten önce yine aynı kelime mevcuttu.
    Tanrının hediyesi anlamına gelen bir ismin içinde illaki allah geçmesi gerekmezmi?
    Mesela "din" ile alakalı isimler;
    Şemseddin = dinin güneşi
    Bedreddin = dinin ayı
    Nureddin = dinin ışığı

• quote:

Orijinalden alıntı: Gentlove

Erkek olursa Randyll,kız olursa Huriye.

niye sen Tarlymisin gardaş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ka ka ka ka

quote:

Orijinalden alıntı: Mentollü Kurşun

Toplasak burada kaç kişinin ismi Türkçe çıkar Araplara çok hayransınız galiba

Benim Ad Uğur başka Türkçe ismi olan kimler var ?

alperen

alperen güzel bir isim veya Alparslan,alper

bir de dikkat ettim de imzandaki tüm oyunlar sanki özel seçilmiş gibi en sevdiğim ve sıkça oynadığım oyunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imperium -- 6 Temmuz 2013; 14:04:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: imperium

quote:

Orijinalden alıntı: ka ka ka ka

quote:

Orijinalden alıntı: Mentollü Kurşun

Toplasak burada kaç kişinin ismi Türkçe çıkar Araplara çok hayransınız galiba

Benim Ad Uğur başka Türkçe ismi olan kimler var ?

alperen

alperen güzel bir isim veya Alparslan,alper

bir de dikkat ettim de imzandaki tüm oyunlar sanki özel seçilmiş gibi en sevdiğim ve sıkça oynadığım oyunlar

strateji oyunları hastasıyım
    call of duty ve benzeri oyunlarıhiç sevemedim

rise of nationsun kalbimde ayrı bir yeri var harika bir oyun eski olsa bile sıkılınca onu oynarım
    stronghold crusader dışında diğer stronghold oyunları o kadar zevkli değil
    total war oyunları özellikle savaş sahnesinde bi farklı güzel oluyor

• Erkek olursa Ryuuken
    Kız olursa Nagisa

• Kız olursa Arya erkek olursa Aegon
  • Annesi babası yabancı ise konulması normal..
  • Yurtdışına yerleşirsem koyabilirim ikinci isim olarak. Ama Türkiyede kalırsam koymam. Koyanada karışmam.
  • Türk sen Türk ismi koyarsın !!!

Yabancı isim koyan insanlar tamamen batı yalakaları

• Benim koyacağım isimler belli. İlteriş, Osman, Kemal. Kız olursa Ece veya Gece. Yağmur da olabilir. Yabancı isim hiç düşünmedim. Olur da gelin hanım yabancı olursa düşünürüz.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.