Şimdi Ara

Japon balığım yan yüzüyor!Yardımmm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
23.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben 4 ay önce bu balığı almıştım yanına büyük bir balık koydum ama japon balığını yaralamış şişti biraz sonra büyüğü bşka yere koydum ama tam geçti diyecem bu sefer de japon yan yüzmeye başladı bazen yan duruyor olduğu yerde yem yemiyor. Veriyorum yem ama çıkarıyor ağzından. Lütfen yardım edin. Cam bir kase de bakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Make Believe -- 10 Haziran 2011; 12:49:19 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Japon Balığınızın Yan Yüzmesinin Nedenleri ve Çözümleri

Japon balığınızın yan yüzmesi ciddi bir sağlık sorununa işaret edebilir ve acil müdahale gerektirir. İşte Japon balığınızın yan yüzmesinin olası nedenleri ve alabileceğiniz önlemler:

• Yüzme Kesesi Bozukluğu: Yüzme kesesi, Japon balığının suda dengede kalmasını sağlayan bir organdır. Yüzme kesesi hasar gördüğünde veya iltihaplandığında, balık yan yüzmeye başlayabilir.
    • Kabızlık: Kabızlık, balıkların bağırsaklarında gaz birikmesine neden olarak yüzdürmelerini etkileyebilir. Kabızlığın önlenmesi için balıklarınıza düzenli olarak yüksek lifli gıdalar vermeniz gerekir.
    • Parazitler: Bazı parazitler, Japon balığının solungaçlarına veya bağırsaklarına zarar vererek yan yüzmeye neden olabilir. Balıklarınızı düzenli olarak parazitlere karşı tedavi etmeniz önemlidir.
    • Stres: Japon balıkları strese karşı hassastır ve stresli olduklarında yan yüzmeye başlayabilirler. Balığın stresini azaltmak için uygun büyüklükte bir akvaryum, temiz su ve sakin bir ortam sağlayın.
    • Su Kalitesi: Kötü su kalitesi, Japon balıklarının sağlığı üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir ve yan yüzmeye yol açabilir. Akvaryum suyunu düzenli olarak değiştirin ve amonyak, nitrit ve nitrat seviyelerini kontrol edin.

Yan Yüzme Durumunda Ne Yapmalı?

Japon balığınız yan yüzmeye başladıysa, aşağıdaki adımları izleyin:

• Balığı karantinaya alın.
    • Su kalitesini kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • Balığı parazitlere karşı tedavi edin.
    • Kabızlığı gidermek için yüksek lifli gıdalar verin.
    • Stres faktörlerini azaltın.

Durum devam ederse veya kötüleşirse, vakit kaybetmeden bir veteriner hekime başvurun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Öncelikle hiç bir balık (betta dahil) cam kase, fanus'da bakılmamalıdır. Her balık türü akvaryuma ihtiyaç duyar.

Balığınız cam kase içinden alın, büyük geniş bir kovaya koyun. Beklemiş suyunuz varsa kovaya koyun eğer beklemiş suyunuz yoksa, hazır su kullanın.

Sıcaklık değişimi balığınıza hasar verecektir. Kasedeki sudan bir poşete koyunuz, balığıda poşetin içine koyunuz. Poşetin ağzını bağlayın ve direk kovanın içine koyunuz. 15dk sonra poşetin ağzını açarak balığı suya salınız.

Kovaya 2-3 çay kaşığı tuz ekleyin.

En kısa zamanda akvaryum edinmelisiniz.

İyi forumlar.
  • teşekkür ederim ama bazı arkadaşlar kabız olmuş diyorlar sizce kabız mı bir de balık küçük bir balığı kocaman akvaryumda mı bakıyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigite

teşekkür ederim ama bazı arkadaşlar kabız olmuş diyorlar sizce kabız mı bir de balık küçük bir balığı kocaman akvaryumda mı bakıyim.

15-20 litre akvaryum alıp bakın. Yüzüşü ve akvaryumun görünümü sizi emin olun çok daha mutlu edecektir.

Kabız olabilir, haşlanmış ıspanak veya bezelye vermelisiniz.

İyi forumlar.
  • Balığım öldü ama yardımın için teşekkürler 10 dk önce öldü.Çok üzüldüm yaa.
  • Geçmiş olsun.
    Akvaryumda, sağlıklı balıklar beslemeniz dileğiyle.

İyi forumlar.
  • Büyük bir balık daha koyduğunuzdan bahsetmişsiniz. Uyumsuz tür olabilir, yaralanmalarda balık denge merkezine hasar almış olabilir.
    Birde ani su değişimlerinde bu tip durumlar ortaya çıkabilir.
    Bunu önlemek için mutlaka dinlendirilmiş su kullanın. Hatta beklettiğiniz bu suya su hazırlayıcılşarı ilave edebilirsiniz. En ucuzu ve kalitelisi sera aquatan ve nitrivectir.

Umarım akvaryuma hobi olarak bakmaya başlar ve en kısa zamanda en az 80 litre bir akvaryum edinerek aramıza katılırsınız...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Balığım Ters Yüzüyor
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kac kez minik ponciğimi hayata döndürmek icin caba gösterdim sayamadım ve şükürler olsun her defasında sağlığına kavuştu yavrucağım. Fanusta yasayan japon balığımız; sabah akşam 2 adet yemle besleniyor ancak ara ara inanılmaz bi şekilde kabızlık basıyor hayvancağızımı. Aşırı şişkinlik, garip garip haller hızlı telaşlı yüzmeye calışmalar, yan yan yüzüp ters dönmeler, suyun dibine dikine yüzmeye calışmalar. İlk yaptığım iş bir taraftan onu izlerken bir taraftan da hemen suyunu degistiriyorum ki normalde 3 günde 1 değiştiririm arıtma suyu kullanıyorum. Hemen ardindan suyuna bir kaç damla saf zeytinyağı damlatıyorum. Bi 10 dk izliyorum bazen yeterli olabiliyor, baktım yetmiyor hemen hazir konserve bezelyeden 1 adet bezelyeyi yıkayıp kabuğunu çıkarıp suyuna atiyorum olduğu gibi. Bu da yeterli gelebiliyor. Bi 10 dk da oyle takip ediyorum ki dün akşam o da yetmedi debelenip durdu kuzucuğum. Suyuna himalaya tuzundan kattim tuz lambasının yaninda loş ortama alip ışıkla da tedavi yontemine gectim. Ve hiç durmadan da bir sürü dua ettim. Küçük poncigimin sağlığına kavuşması niyetiyle bir sürü namaz duaları. Ve artık yapacak bişey kalmadi ve uyudum. Şükürler olsun minik balığım ızdırabından kurtuldu ve bizimle, sağlıklı ve hepimiz mutluyuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.