Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (1128. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
28.970
Cevap
173
Favori
1.787.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11261127112811291130
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu arada 2 hafta önce hafasonu istanbuldan bursaya gitmek üzere yola çıkmıştım. yalova girişinde yoğun trafikte aracım motor arıza ışığı yaktı. araç 2 kat daha sesli ve sallantılı çalışmaya başladı.
    citroen desteği aradım, aküyü sök-tak belki düzelir dediler. yaptım ama düzelmedi. araç 2bin devri geçmeden yürüyordu. ben de yalova-pendik vapuruna binip yavaş yavaş evime döndüm.
    ertesi gün 2011 model aracın garantisi bittiği için gittiğim özel servis aracın 2 enjektörünün arıza yaptığını, ancak hepsinin değişmesi gerektiğini söylerek 3.000tl talep etti. direk o parayı vermek içime sinmedi açıkçası. bir de yetkili servise gittim. onlar da aynı teşhisi koydular. fakat enjektörlerin garantiden değişeceğini söylediler. dün aracımı teslim aldım. 7.000tl civarı fatura çıkmış. sadece mazot filtresi ve aracı test için alınan 150tl lik mazot parasını ödedim.
    aklımdaki sorular şunlar:
    1- aracın garantisi 2 yıl değil, 5 yıl mı acaba (öyle bir söylenti duydum) yoksa sadece iyi niyet garantisi miydi bu?
    2- böyle bir olayın tekrarlanmaması için ne yapabilirim? yakıtımı her zaman PO'dan alıyorum. değiştirsem mi acaba?

• ihzone89 kullanıcısına yanıt
    ben makyajlı farları hiç beğenmedim hocam, c3 gibi olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihzone89

bu arada 2 hafta önce hafasonu istanbuldan bursaya gitmek üzere yola çıkmıştım. yalova girişinde yoğun trafikte aracım motor arıza ışığı yaktı. araç 2 kat daha sesli ve sallantılı çalışmaya başladı.
    citroen desteği aradım, aküyü sök-tak belki düzelir dediler. yaptım ama düzelmedi. araç 2bin devri geçmeden yürüyordu. ben de yalova-pendik vapuruna binip yavaş yavaş evime döndüm.
    ertesi gün 2011 model aracın garantisi bittiği için gittiğim özel servis aracın 2 enjektörünün arıza yaptığını, ancak hepsinin değişmesi gerektiğini söylerek 3.000tl talep etti. direk o parayı vermek içime sinmedi açıkçası. bir de yetkili servise gittim. onlar da aynı teşhisi koydular. fakat enjektörlerin garantiden değişeceğini söylediler. dün aracımı teslim aldım. 7.000tl civarı fatura çıkmış. sadece mazot filtresi ve aracı test için alınan 150tl lik mazot parasını ödedim.
    1- aracın garantisi 2 yıl değil, 5 yıl mı acaba (öyle bir söylenti duydum) yoksa sadece iyi niyet garantisi miydi bu?
    2- böyle bir olayın tekrarlanmaması için ne yapabilirim? yakıtımı her zaman PO'dan alıyorum. değiştirsem mi acaba?

Hocam hangi bayii.. ben hic beklemezfim, kullanici hatasi der gecer diye beklerdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: turkhun

quote:

bu arada 2 hafta önce hafasonu istanbuldan bursaya gitmek üzere yola çıkmıştım. yalova girişinde yoğun trafikte aracım motor arıza ışığı yaktı. araç 2 kat daha sesli ve sallantılı çalışmaya başladı.

Hocam hangi bayii.. ben hic beklemezfim, kullanici hatasi der gecer diye beklerdim

kozyatağı daloğlu bayii.
    yolda kalmak gerçekten çok can sıkıcı bir durum ama böyle bir muamele ile gözümde negatiften pozitife geçmiş oldu citroen...
    Fakat dediğim gibi, yeniden olmaması için ne yapabilim hala bilmiyorum

• ADANALI ARKADAŞLARIM HANGİ ÖZEL SERVİSİ KULLANIYORSUNUZ
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: turkhun

quote:

kozyatağı daloğlu bayii.
    yolda kalmak gerçekten çok can sıkıcı bir durum ama böyle bir muamele ile gözümde negatiften pozitife geçmiş oldu citroen...
    Fakat dediğim gibi, yeniden olmaması için ne yapabilim hala bilmiyorum

Enjektörler için yapılacak tek şey güvenilir temiz yerden yakıt almak.
    Yanlız bence sizin araçta üretim hatası vardı.Yoksa servis sorgusuz sualsiz en maliyetli kalemlerden olan Enjektörleri değiştirmezdi.
    Bunu citroen değil hiçbir marka yapmazdı açıkçası.

Aracın garantisi de 2yıl.

• ihzone89 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Tamamen aynı sıkıntıyı yaşadım. Ben tek enjektörle atlattım ama faturayı da olduğu gibi ödedim. 1000 TL'nin biraz üzerinde bir masraf çıkardı.

Yakıta dikkat etmek dışında bir çözüm gelmiyor aklıma. Arıza tekrar ederse aracı elden çıkaracağım zaten. Böyle uğraşılmaz, dünyanın masrafını çıkarıyor.

Arkadaşlar aşağıdaki zımbırtının asıl amacı nedir? Paslanmayı önlemek mi? Kapı sesine etki ettiğini söyleyenler vardı, doğru mudur?

http://www.aliexpress.com/store/product/Citroen-C4-C5-Door-Lock-Button-Door-Lock-Buckle-Protective-Cover-Decoration/233660_1686004859.html

• jay jay justified kullanıcısına yanıt
    o zımbırtıdan aldım 1senedir takılı, altına su girdiği için pas yapma ihtimali var ama daha paslanmadı, görüntüsü eski haline göre tabiki daha iyi, ses olayı bariz bi değişme yok, alışınca hiçbir fark olmadı diye de düşündüğüm oluyor, kararsızım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,
    aracımın 45000 km 3. sene bakımı geldi. Geçen sene Kar oto'da bakımını yaptırdım. bu sene bakım için çok isterler diye düşünüyorum. bakımı nerede yaptırayım. tavsiye edecek var mıdır?
  • arkadaşlar aracımın akü değişimi için servis sadece aküye 850 TL dedi. değişimiyle birlikte 1000 TL. ben de bosch car servisinde 70 amperlik start stop uyumlu jel akü için 420 TL fiyat aldım. bu kadar fark olunca servise gitmek pek mantıklı gelmiyo. siz ne dersiniz?
  • vites geçişleri

arkadaşlar ben 2 yıldır bu aracı kullanıyorum ve aldığım günden beri en büyük şikayetim vites geçişleri ve ayağı gazdan çekince fren yapar gibi yavaşlaması ve bu sırada vites düşürürken daha da yavaşlaması idi.1 hafta önce direksiyonun solundaki eco düğmesine basıp start stopu devreden çıkarıp yola çıkım (sebepsiz rastgele yaptım.). arkadaş araba yağ gibi kaymaya başladı.vitesler özellikle yavaşlarken baya yumuşadı.biner binmez ilk işim eco düğmesine basmak tam bir haftadır bi iş çıksada bi yerlere gitsem diye fırsat kolluyorum. ha gene fark ediliyor ama yüzde 100 fark etti. acaba bana mı öyle geliyor. siz de deneyip yazarmısınız.

• SAHİBİNDEN 2011 MODEL C4 74.BİN KM ORJİNAL
    İlan No: 195176646
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-sahibinden-2011-model-c4-74.bin-km-orjinal-195176646/detay

Böyle bir aracı kaçırdım. Araç ilanı ocaktan beri yayında ben yeni farkettim aradım, ararken hiç umudum yoktu ama bir şansımı deniyeyim dedim. Daha bugün devri verilmiş noterden çıkıyordu sahibi. Hasar kaydı yok, değişeni yok, boyası yok. 38 bin TL'ye bırakmış. İlan onca ay dursun, benim aradığım gün satılsın. Olacak iş değil. Hem de makyajlı kasanın lansman rengi. Neyse kısmet değilmiş.

• Bende 2011 model benzinliyi satıp , 2013 model manuel 115 lik dizel mi alsam diye düşünmeye başladım
  • quote:

siz de deneyip yazarmısınız.

Ben 6 aydır arabayı çalıştırır çalıştırmaz o düğmeye basıyorum.

Zaten start-stop'un karı %0,01 gibi bişi.

Gerçekten işe yarıyor.
  • alirizabaki A kullanıcısına yanıt
    Selam ben aküyü yaz başı değiştirdim. 220 tl verdim. varta akü taktırdim. bizim lastikci önerdi bende taktirdim. şimdilik bir sıkıntı yok s&s için yapılmış akü imiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: scanh

SAHİBİNDEN 2011 MODEL C4 74.BİN KM ORJİNAL
    İlan No: 195176646
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-sahibinden-2011-model-c4-74.bin-km-orjinal-195176646/detay

Böyle bir aracı kaçırdım. Araç ilanı ocaktan beri yayında ben yeni farkettim aradım, ararken hiç umudum yoktu ama bir şansımı deniyeyim dedim. Daha bugün devri verilmiş noterden çıkıyordu sahibi. Hasar kaydı yok, değişeni yok, boyası yok. 38 bin TL'ye bırakmış. İlan onca ay dursun, benim aradığım gün satılsın. Olacak iş değil. Hem de makyajlı kasanın lansman rengi. Neyse kısmet değilmiş.

O aracın 112bg olduğuna eminmisiniz ? 112lik comfort hiç olmadı diye hatırlıyorum.
    Bence 90 lık comfort gibi duruyor.Fiyatındanda bu anlaşılıyor.

• weba W kullanıcısına yanıt
    Hocam ben zaten 112 hp yazmadım ki. 1.6 92 ama fiyatı ona rağmen müthiş. Araba bulamıyorum aylarır bu fiyatlara çıldıracağım.

• S.a arkadaşlar 2012 dizel otomatik c4 ümüm el fredi düğmesi ayagi kırıldı işlemiyor . Çokta lazım degil aslında otomatik çekip bırakıyor sonuçta ama içime sinmiyor bi parça bozuk olunca. Bana kaça maal olur ve hemen yapılır mı bilgisi olan arkdaşlar yardımci olabilir mi . Istanbul kadikoydenim.

• quote:

Orijinalden alıntı: jipsy

Selam ben aküyü yaz başı değiştirdim. 220 tl verdim. varta akü taktırdim. bizim lastikci önerdi bende taktirdim. şimdilik bir sıkıntı yok s&s için yapılmış akü imiş.

selam hocam. fiyat çokiyiymiş. ben de bosh ile varta arasında kaldım. hangisini taktırsam bilemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yoob18

S.a arkadaşlar 2012 dizel otomatik c4 ümüm el fredi düğmesi ayagi kırıldı işlemiyor . Çokta lazım degil aslında otomatik çekip bırakıyor sonuçta ama içime sinmiyor bi parça bozuk olunca. Bana kaça maal olur ve hemen yapılır mı bilgisi olan arkdaşlar yardımci olabilir mi . Istanbul kadikoydenim.

hocam o düğmeyi kıran bi arkadaş olmuştu bu başlıkta, hatırlıyorum ama çok eski, tüm forumu okuman lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 11261127112811291130
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.