Şimdi Ara

Garantili mi? Spot mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
4.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, fotoğraf makinesi alırken aradaki fiyat farkınıda dikkate aldığımızda garantili mi spot mu tercih edilmeli?

Ayrıca; Hayyam'dan spot 5D Mark II almaya karar verdim, ama İstanbul dışında olduğumdan telefon ile ürün edinebilirim, çevremde; makinayı elinle görip test etmeden alma önerilerinde bulunanlar var, sizlerin bu konudaki düşüncelerini öğrenmek istiyorum? Satıcı önerisindede bulunabilir misiniz?

Teşekkür ederim.

• Valla şimdiye kadar hiç garantisiz ürün almadım ama yakında alacam galiba... 450D baktım dün hayyamdan 1.200 civarı fiyat veriyorlar. Garantili felan dışarıda 1500-1600 den aşşağı değil... Dükkan garantisi veriyorlar. Kimi 1, kimi 2 sene... Şahsen bende çok kararsızım senin gibi. Az buz da bi mebla değil hani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loading -- 7 Kasım 2009; 11:38:37 >

Orijinalden alıntı: Loading

Valla şimdiye kadar hiç garantisiz ürün almadım ama yakında alacam galiba... 450D baktım dün hayyamdan 1.200 civarı fiyat veriyorlar. Garantili felan dışarıda 1500-1600 den aşşağı değil... Dükkan garantisi veriyorlar. Kimi 1, kimi 2 sene... Şahsen bende çok kararsızım senin gibi. Az buz da bi mebla değil hani...
    Deneyerek aldıktan sonra pek sorun olmaz düşüncesindeyim, İstanbul' daysanız, sizin için pek sorun olmazda, ben İstanbul' da değilim telefon üzerinden ürün almakta beni kaygılandıracak, sorunlu bir ürün çıkarsa diye kaygılanıyorum.

Orijinalden alıntı: explorerAA

Deneyerek aldıktan sonra pek sorun olmaz düşüncesindeyim, İstanbul' daysanız, sizin için pek sorun olmazda, ben İstanbul' da değilim telefon üzerinden ürün almakta beni kaygılandıracak, sorunlu bir ürün çıkarsa diye kaygılanıyorum.

Alıntıları Göster
    Hem sormuş hemde cevaplamış oldum, ama sizlerinde ''Garantili mi? Spot mu?'' konusunda düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum.

Orijinalden alıntı: Loading

Valla şimdiye kadar hiç garantisiz ürün almadım ama yakında alacam galiba... 450D baktım dün hayyamdan 1.200 civarı fiyat veriyorlar. Garantili felan dışarıda 1500-1600 den aşşağı değil... Dükkan garantisi veriyorlar. Kimi 1, kimi 2 sene... Şahsen bende çok kararsızım senin gibi. Az buz da bi mebla değil hani...

bende fujifilm f200exr almaya kalkıştım evkura girdim 1061 ytl gördüm geldim teknosada 1169 küsurat görünce dedim bune bu.. fiyatlarda resmen uçmuş.. dedim bunun spotunu alayım diyorum hiç olmazsa 650 ye ancak düşer yada düşmez ama ben şu ana kadar aldığım monitör,ekran kartı,televziyon,flash bellek bunlar bende garantili olraak aldım ama fotograf makinesini spot olarak alacağım başka çarem kalmadı tükendi resmen çarelerim..

ama tabi televziyon olsun birşey olsun bunlarda garantisiz ALINMAZ ama fotograf makinesini çok sık kullanmadığımız için bozulmada pek görülmez.. ama en iyisi oraya gittiğimizde iyice bir öğrenmek gerek ama onlarda bende merak etmiştim dükkan garantisi kaç yıl veya ay oluyor diyede merak etmiştim.. 1 veya iki sene ise o azman iyi işte daha ne isteyeyim sırf garanti olsun diye bir ton para bayılıyorsun ama sonra ürün bozuldu götürüyorsun garantiye ve sonuç sana KULLANICI HATASI... deyip baştan savıyorlar yada abuk subuk yapılıyor yapılmıyor sürünüyorsun ondan sonrada dersin.. ben bu kadar parayı boşa vermiştim diye kafayı duvarlara vurursunuz.. bende bunu yaşamamak için makineyi doğubank sirekciden alacağım.
    Markası;
    Fujifilm FİNEPİK F200EXR 12 MP.
    Nokia E72 Cep telefonu,70 Ekran Arçelik Televizyon-Goldmaster HD1090 PVR(Twinbox) uydu alıcısı-YUMATU 37 Ekran TV-Taplin 19000CI Starlight uydu alıcısı

• quote:

Hem sormuş hemde cevaplamış oldum, ama sizlerinde ''Garantili mi? Spot mu?'' konusunda düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum.

Alıntıları Göster
    ben garantili seçerdim. ama her arızada "bu kullanıcı hatasıdır" klişesi yüzüden , spota kaymaktayım. ama peşin parası omayanlar için teknoloji mağzalarında , taksitli ve garantili alış veriş yapmak en doğrusu

Orijinalden alıntı: salserol

ben garantili seçerdim. ama her arızada "bu kullanıcı hatasıdır" klişesi yüzüden , spota kaymaktayım. ama peşin parası omayanlar için teknoloji mağzalarında , taksitli ve garantili alış veriş yapmak en doğrusu

Alıntıları Göster
    garantili olmypus sp 550 almıştım 5 kere tamirhaneye gitti. 2 kere lensi değişti (bi kere yere düşüp tamire gitti) bu durmundan sonra spot almayı düşünmüyorum kendi şahsım adına...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unut93 -- 8 Kasım 2009; 6:26:31 >

Orijinalden alıntı: unut93

garantili olmypus sp 550 almıştım 5 kere tamirhaneye gitti. 2 kere lensi değişti (bi kere yere düşüp tamire gitti) bu durmundan sonra spot almayı düşünmüyorum kendi şahsım adına...

Alıntıları Göster
    Hayyamdakiler iyi esnaflardır. fiyatları iyidir. Fransada 17-85 IS USM lens baktım 630 euro hayyamda 400 dolar. biraz daha sorsam 550 tlye felan bulurum. Diyeceğim o ki ben macro foto murat abiden aldım 450 Dyi 1200 küsüre veya 1300 de olabilir. Garanti konusunda makineyi elimden yere düşürmektikçe yapıyorlar. Zaten ilk 6 ay makine bozulmadı mı 5 sene bozulmaz

ama 5dmII pahalı makine. 50 tl otobus biletine verip hayyama gelin derim. Bozuk mal satmazlar ama ben olsam görmeden almazdım.
    Güncel sistemim; Dark Blade Usb 3.0 kasa G3258 Asus H81M-Plus Hi-level 120GB SSD Hilevel - Kingston Ram 8gb WD 1TB Blue HD7750 VGA Everest 300w psu-----Antika Sistem 1 ; E8400 Jetway XBLUE-P43-L-LF 6GB DDR2 ram - HD7750 Ekran Kartı 1TB WD Blue HDD 2004 üretimi 450watt psu ----- Antika Sistem 2 ; Q9550 16 GB DDR3 RAM (4x4) Gigabyte GA-P43T-ES3G - HD6570 - 1 TB Samsung- OCZ 600W 80 Mod. Psu ----- Antika Laptop; Acer 6930g t9550 cpu, 4 gb ddr2 - 750gb hdd - 1gb vga

• quote:

Orijinalden alıntı: ::FoxRiver::

Hayyamdakiler iyi esnaflardır. fiyatları iyidir. Fransada 17-85 IS USM lens baktım 630 euro hayyamda 400 dolar. biraz daha sorsam 550 tlye felan bulurum. Diyeceğim o ki ben macro foto murat abiden aldım 450 Dyi 1200 küsüre veya 1300 de olabilir. Garanti konusunda makineyi elimden yere düşürmektikçe yapıyorlar. Zaten ilk 6 ay makine bozulmadı mı 5 sene bozulmaz

ama 5dmII pahalı makine. 50 tl otobus biletine verip hayyama gelin derim. Bozuk mal satmazlar ama ben olsam görmeden almazdım.

Alıntıları Göster
    Canon 450D Yurt dışı fiyatları kit lensi ile birlikte 500-550$ arası.İşi bilenler Avustralya' dan getirtip satıyorlar, Daha iyi fiyata mal oluyormuş. Genelliklede Gümrükte takılmıyor. 750-800 TL' ye mal olan bir malın 1200 TL gibi bir fiyata satılması çok yüksek bir fiyat. Bunun etkenide TR' nin geçen yıl Fotograf makinalarına ÖTV bindirmesi. Normalde bu makinanın spotta 1000-1050 TL civarında satılması gerekir. TR garantili fiyatları 1460-1950 TL arası Kör tuttuğunu halleder vaziyetleri. Spotta 1200TL'nin altında alınamadığı sürece, Garantilide 1550 TL civarında alınabiliyorsa 300-350 TL fark için şahsen ben spotta dolaşmam, ama fark 500 TL' yi aşarsa Tartışmasız SPOT. Özellikle GG' de fiyat bakın ve satıcı ile irtibat kurun, Güven ortamı oluşursa ilan edilen fiyatın %10 altında da alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

Canon 450D Yurt dışı fiyatları kit lensi ile birlikte 500-550$ arası.İşi bilenler Avustralya' dan getirtip satıyorlar, Daha iyi fiyata mal oluyormuş. Genelliklede Gümrükte takılmıyor. 750-800 TL' ye mal olan bir malın 1200 TL gibi bir fiyata satılması çok yüksek bir fiyat. Bunun etkenide TR' nin geçen yıl Fotograf makinalarına ÖTV bindirmesi. Normalde bu makinanın spotta 1000-1050 TL civarında satılması gerekir. TR garantili fiyatları 1460-1950 TL arası Kör tuttuğunu halleder vaziyetleri. Spotta 1200TL'nin altında alınamadığı sürece, Garantilide 1550 TL civarında alınabiliyorsa 300-350 TL fark için şahsen ben spotta dolaşmam, ama fark 500 TL' yi aşarsa Tartışmasız SPOT. Özellikle GG' de fiyat bakın ve satıcı ile irtibat kurun, Güven ortamı oluşursa ilan edilen fiyatın %10 altında da alabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    hocam peki 500-600 dolarlık makineyi nasıl getiriyorlar. Nasıl tr den içeri sokuyorlar? Anlamadığım orası. Bavulla mı geliyor? Yoksa üzerine hediye felan mı yazıyorlar?

ayrıca çok iyi kar bir makineden 400 TL. Fatura yok bişey yok. Ancak kredi kartından çekilince kdv biniyor.
    Güncel sistemim; Dark Blade Usb 3.0 kasa G3258 Asus H81M-Plus Hi-level 120GB SSD Hilevel - Kingston Ram 8gb WD 1TB Blue HD7750 VGA Everest 300w psu-----Antika Sistem 1 ; E8400 Jetway XBLUE-P43-L-LF 6GB DDR2 ram - HD7750 Ekran Kartı 1TB WD Blue HDD 2004 üretimi 450watt psu ----- Antika Sistem 2 ; Q9550 16 GB DDR3 RAM (4x4) Gigabyte GA-P43T-ES3G - HD6570 - 1 TB Samsung- OCZ 600W 80 Mod. Psu ----- Antika Laptop; Acer 6930g t9550 cpu, 4 gb ddr2 - 750gb hdd - 1gb vga

• quote:

hocam peki 500-600 dolarlık makineyi nasıl getiriyorlar. Nasıl tr den içeri sokuyorlar? Anlamadığım orası. Bavulla mı geliyor? Yoksa üzerine hediye felan mı yazıyorlar?

ayrıca çok iyi kar bir makineden 400 TL. Fatura yok bişey yok. Ancak kredi kartından çekilince kdv biniyor.

Alıntıları Göster
    wala arkadaşım bende şimdiye kadar hiç spot ürün almadım almam da diyordum fakat doğu banktan gittim spot fotograf makinesi aldım şimdilik iyi gidiyor hiç bir sorunu yok
    zaten bir makine eğer bozuksa yani fabrika hatası varsa deneyip kullanıp bunu görürsün satıcılarda fabrika hatalarına garanti veriyor getir değiştiririz diyorlar zaten fabrika hatası da yoksa sorunların %75i kullanıcı hatasından kaynaklanıyor
    diğer yandan bu formda okudum kullanıcı hatası olmamasına rağmen garantiye sokmyaıp para almaya çalışıyorlar diye duymuştum
    aradaki dağlar kadar fark bence spot almaya değer
    örnek: sony hx1 spot 810 lira 10 taksit garantilisi 1250 lira

• quote:

Orijinalden alıntı: cankart

wala arkadaşım bende şimdiye kadar hiç spot ürün almadım almam da diyordum fakat doğu banktan gittim spot fotograf makinesi aldım şimdilik iyi gidiyor hiç bir sorunu yok
    zaten bir makine eğer bozuksa yani fabrika hatası varsa deneyip kullanıp bunu görürsün satıcılarda fabrika hatalarına garanti veriyor getir değiştiririz diyorlar zaten fabrika hatası da yoksa sorunların %75i kullanıcı hatasından kaynaklanıyor
    diğer yandan bu formda okudum kullanıcı hatası olmamasına rağmen garantiye sokmyaıp para almaya çalışıyorlar diye duymuştum

benim almak istediğim makine zaten fujifilm F200EXR ve bunu türkiyede garantili fiyatı en ucuz 1100 en pahalısı 1170 küsür olarak sayarsam 450-480 lira alarısnda bir fark ortaya çıkıyor yani ne oluyor buda.. dağlar kadar fark var garantili alsam kullanıcı hatası deyip para koparacaklar başka bir amaçları yok spot olsa ne olacak gene para vercen sonuçta ikisi aynı kafaya gelecek..

bende tek fotograf makinesinde spota dönecem yoksa öbürtürlü garantili alırım ama sadece fotograf makinesinde spot olarak alacam.
    Nokia E72 Cep telefonu,70 Ekran Arçelik Televizyon-Goldmaster HD1090 PVR(Twinbox) uydu alıcısı-YUMATU 37 Ekran TV-Taplin 19000CI Starlight uydu alıcısı

• quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

quote:

Orijinalden alıntı: cankart

benim almak istediğim makine zaten fujifilm F200EXR ve bunu türkiyede garantili fiyatı en ucuz 1100 en pahalısı 1170 küsür olarak sayarsam 450-480 lira alarısnda bir fark ortaya çıkıyor yani ne oluyor buda.. dağlar kadar fark var garantili alsam kullanıcı hatası deyip para koparacaklar başka bir amaçları yok spot olsa ne olacak gene para vercen sonuçta ikisi aynı kafaya gelecek..

bende tek fotograf makinesinde spota dönecem yoksa öbürtürlü garantili alırım ama sadece fotograf makinesinde spot olarak alacam.

Alıntıları Göster
    Daha önce Canon S5 aldım spot. Garantili fiyatı 1000 TL'ydi. ben 600'e aldım. Hiçbirşey olmadı.
    Elimdeki Pentax K10D'yide İngiltere'den Ebay'dan aldım. Herhangi bir sorunu yok.
    Fotoğraf üzerine aldığım ve alacağım herşeyi spot almak benim işime geliyor.
    AMD Ryzen 5 3600, Asus Tuf B450 Pro Gaming, Gigabeyte GTX 1660 Süper, 8x2 Gskill 3600 CL18, Toshiba RC500 M2,Cooler Master TD500 Mesh, PENTAX K-3&amp;Pentax K10D-Sigma-70-200/2.8 -Sigma-105/2.8-Sigma-10-20/4-5.6 EX-Pentax-M 50 mm F:1.7-Pentax smc 18-55 mm-Sigma EF-530 DG Flash , 750w Corsair TX750M PSU. 32" Viewsonic VX3211-4K

• quote:

Orijinalden alıntı: bergun76

Daha önce Canon S5 aldım spot. Garantili fiyatı 1000 TL'ydi. ben 600'e aldım. Hiçbirşey olmadı.
    Elimdeki Pentax K10D'yide İngiltere'den Ebay'dan aldım. Herhangi bir sorunu yok.
    Fotoğraf üzerine aldığım ve alacağım herşeyi spot almak benim işime geliyor.

Alıntıları Göster
    Cevaplar için teşekkür ederim, bir haftasonu İstanbul' a gidip spot fotoğraf makinesi almaya karar verdim.

Cevaplar için teşekkür ederim, bir haftasonu İstanbul' a gidip spot fotoğraf makinesi almaya karar verdim.

Alıntıları Göster
    5 d mark II için ne fiyat aldınız hayyamdan?
  • quote:

Alıntıları Göster
    vallaa ben 2.ci el aldım spot ve sıfırından farksız dı mutluyum sorun cıkmadı normal kullanımda çıkacağını da sanmıyorum bütçe kısıtlıysa garantiliye gerek yok en azından dslr makinada.
  • valla 9 ay önce arkadaşım aldı garantili olarak 5D Markt II Body fotografiumdan ve sorunsuz bir sekilde kullanıyor.Liste fiytı yuksek ama telefonla gorusup pazarlık yaprsanız (Murat BEy galiba )daha iyi bir fiyat veriyorlar.Devinart da da bi kac defa Gunun Fotografcısı secildi,makina deli bişey yani alırsan harika bir tercih yapmış olacaksın

http://www.fotografium.com/x_canon-canon-eos-5d-mark-ii-body-8gb-hafiza-karti-canta-tripod-hediyeli-stoktan-ayni-gun-kargo-_50179.php?k_id=0&kn=

EtemColak ile de irtibata gecersen aynı yerden bi kac tane de lens almıştı belki yard olur...

http://etemclk.deviantart.com/gallery/ harika işler çıkartıyor bu makinayı aldı alalı
    Canon EF 50mm 1.4
    Canon EF 100mm f2.8 L IS
    Canon 430 EX II Flaş

• quote:

Orijinalden alıntı: frknkrc

valla 9 ay önce arkadaşım aldı garantili olarak 5D Markt II Body fotografiumdan ve sorunsuz bir sekilde kullanıyor.Liste fiytı yuksek ama telefonla gorusup pazarlık yaprsanız (Murat BEy galiba )daha iyi bir fiyat veriyorlar.Devinart da da bi kac defa Gunun Fotografcısı secildi,makina deli bişey yani alırsan harika bir tercih yapmış olacaksın

http://www.fotografium.com/x_canon-canon-eos-5d-mark-ii-body-8gb-hafiza-karti-canta-tripod-hediyeli-stoktan-ayni-gun-kargo-_50179.php?k_id=0&kn=

EtemColak ile de irtibata gecersen aynı yerden bi kac tane de lens almıştı belki yard olur...

http://etemclk.deviantart.com/gallery/ harika işler çıkartıyor bu makinayı aldı alalı
    Türkiye sınırları içerisinde fotoğraf malzemelerini spot alıyorum...

-ki bazı durumlarda Hayyam esnafı distribütör garantisinden çok daha sağ duyulu olabiliyor. (Bkz: Şehirdışından alıp da 2-3 kere kargo yoluyla sorgusuz gövde değiştiren arkadaş, misal)

EDIT:

Ben de spota, ikinci ele soğuk bakardım fakat baktım olmuyor ve güven veren esnaf mevcut fikrim tamamen tepe taklak oldu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 9 Kasım 2009; 11:34:07 >

• quote:

5d mark 2 24-105 mm ile 4275 tl

Orijinalden alıntı: BM Mançoloji

quote:

5d mark 2 24-105 mm ile 4275 tl

Sıfır fiyatimi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mbyc -- 9 Kasım 2009; 14:44:22 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.