< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
_____________________________ |
Merhaba, Çok teşekkür ederim, bir sorum daha var. Beko bayisinde tanıdık var ve Arçelik muadili olarak sorduğumda; https://www.beko.com.tr/split-klima/61260-klima Bunu söyledi ve kısmen uyguna alabiliyorum. Gerçekten birebir muadili midir? Sevgiler, |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Marka takıntım yok. Önemli olan işimi görebilecek F/P olarak iyi bir klima olması. Önerdiğiniz Kaira DTXR35E e çok yakınım şu an. Wifi olması gerçekten güzel. İzmir şartlarında 21 m2 alan için keşif yaptırmam gerekir mi acaba ? İlk kez klima taktıracağım. 12000 BTU yeterli olur kanısındayım ama size de sormuş olayım yine de. Genel olarak soğutma amaçlı kullanılacağını da eklemiş olayım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Micro_Processor -- 21 Ocak 2022; 14:20:38 > |
Konuyu sıkı takip ediyorum. Üyelerin sorularını üşenmeden, sabırla yanıtlıyorsunuz. Bu yüzden gerçekten alkışı hak ediyorsunuz. Bilginizi ve fikirlerinizi bizimle paylaştığınız ve bizi de bilgilendirdiğiniz için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. |
Elmedina
|
Merhaba hocam. Kiymetlı önerileriniz için teşekkür ederim. Gree klimalarla ilgili bir eklemede ben yapayım. Sizin tavsiyeniz üzere almış olduğum ve sonrasında da sattığım Sigmaplus12mg klimada şöyle bir sıkıntı yaşamıştım. Klima dış ortam sıcaklığı 10/ 12 derecelerin üstüne çıkınca minimum inebildiği 550w değerlerine takılı kalıp iç ortam ısısı eksi değerlerde bile olsa klima performansını bir türlü yükseltemiyordu. Forumda da konusu açılmış olan bölümde arkadaşın sorunuda klima kendinı kısamayıp ful kapasitede çalışıp konforu bozuyor gibi durum yaşamış. Siz daha iyi bilirsiniz tabiki de benim tahminim bu klimaların bazılarında yazılımsal bir sorun olduğudur. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Merhabalar, Antalyada 16-17 m2 civarı odada kullanılmak üzere kışın 2-3 ay ısıtma amaçlı daha çok yazın serinletme amaçlı elektrik sarfiyatı da düşük olacak bir klima arayışındayım. Halihazırda kullandığımız klima eski tip, inverter değil ve malum faturaya çok yük bindiriyor. Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Mitsubishi'nin elektrik sarfiyatı düşük dedikleri için onlara baktım ilk. Silver serisi 9500 lira civarındayken diamond serisi 16-17binlere çıkıyor. Aradaki bu denli farka cidden değer mi? Ya da fiyat-performans ve tüketim açısından şu modellerden birini alsanız daha iyi olur diyebileceğiniz bir model var mıdır? Şimdiden çok teşekkür ederim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bangez -- 22 Ocak 2022; 12:44:28 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanersin -- 22 Ocak 2022; 21:32:15 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
tavsiyem size yakın servis ve servis kalitesi, önce bunu değerlendirin ona göre karar verin. Klimayı acuza alıpta muhatap bulamamak işin elzemi.....Paranla rezil olmak anlamına geliyor, ben kullandığım markayı önerdim, servis kalitesi ortada, muhatap var...SEER VE SCOP Değerleri yüksek bir kilama, yinede siz bilirsiniz.... |
|
30m2 salonuma uzun araştırmalar sonucu Beko Ekolojik 31825 aldım. Yakın klimacı tanıdığım Arçelik al hem parçası da ucuz olur ileride sorun yaşamazsın demişti. r32 gaz, servis ağı, enerji tasarrufu, wifi opsiyonel ve fiyatı da uygun olması beni tatmin etti. Arçelik ile Beko klimalar tamamen aynı cihaz sitelerinde tüm özellikleri birebir aynı. kumandasına kadar aynı. Zaten aynı fabrikada üretiliyormuş. Fiyat olarakta internette aralarında 1000tl ye yakın fark var. O sebeple Bekoyu sipariş verdim gelmesini bekliyorum. Düşünürsen fiyatı şuan 9588tl internette 6 taksit oluyor bazı kartlara. |
|