Şimdi Ara

sevgi ve felsefe ilişkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar .. üniversite 1. sınıfta okuyorum , hoca ödev verdi biraz araştırdım fakat cok sey bulamadım ...

''Sevgi '' ' nin felsefedeki anlamını bulmam gerekıyor , bir de bilim adamlarının sevgi hakkında arastırmaları ve sözlerini bulmam gerekıyor .. ama anlamı konusunda kesınlıkle felsefik boyutunu istiyor hocamm..

Aranızda bana yardm edicek , felsefe bölümü okuyan veya ilgilenıcek olanlar varsa buraya bilgileri yazabılırsıniz .. cok seviniceğim

Bir tarafın mamur ederken, bir tarafın ettiler harap
    Ne akıl, ne akıl ötesi eremedi bu sırrı bilmeye
    Aşk'ta bir avuntu, gerçek ise hayal içindeki hayale şarab
  • Tarihin tanıdığı en büyük düşünürlerin birkaçını yetiştirtniş olan eski Yunanlılar, felsefeden, bilgi sevgisini anlıyorlardı. Philosophia'nın (Philo, sevgi; sophia, bilgi) sözcük anlamı budur, felsefe de buradan gelir.

sevgi nedir diycek basta sölıycem sonra da felsefeyle ilişkisini anlat diycek .. daha uzun kaynaklar bulmam gerekiyor .. yardım edebilecek olan varsa cokkkk sevinirim:)

Sevgi mutluluktur. Susadığımızda devreye girer ve mutluluğu arattırır.
    http://www.bellaonline.com/subjects/6023.asp
    Evlilik ve Filozoflar
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ayrıca tasavvufu irdeleyebilirsiniz. Belki aşkın, sevginin en güzelini, pek güzel anlatan bir kaç metinle karşılaşırsınız.

aslında cok bilinen herkesin yasadıgı birsey ama felsefe ile ilişkisini incelemek gerekıyor
  • Sevgi ve Hoşgörüyü tanımlamak istiyorsan mesneviden birkaç beyit okuman yeterli ki sevgi ve hoşgörü gibi konularda tüm dünyanın kabul ettiği bir ismi Mevlana'yı ve Mesnevisine sahip bir toplumuz felsefi anlamdada farabiye bakabilirsin...
    Türkçede cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter.Bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole Türkçe değildir; Bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle denir. Türkçede q, w, x harfleri yoktur dolayısıyla we denmez ve denir. Soru ekleri kelimeden ayrı yazılır: Oldumu denmez oldu mu? denir. Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bende denmez ben de denir. Yani "de" ekini cümleden attığınızda anlam bozulmuyorsa o zaman ayrı yazmanız gerekir. Ayrıca mesajlarınızdaki vurgular da ifadelerinizle hayat bulur, parmağınızın bir tuşa basılı kalmasıyla değil. Seviyoooommmmm yaaaaaaaaaaa denilmez, gerçekten çok seviyorum denir. Klavyeniz İngilizce ayarlı değilse i, o, s, g, u, c harfleri ı, ö, ş, ğ, ü, ç yerine kullanılmaz. Türkçede -bilite diye bir ek yoktur, bu tarz yazımlar Türkçeyi yozlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.