Şimdi Ara

Yürüyen led devresi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
8.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kodansatör,transistör,direnç,led'lerden yapılmış bir yürüyen led devresi buldum sizce calışırmı ona göre yapacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1brah1mmm -- 1 Ocak 2009; 17:48:49 >

• daha önce okulda meraktan yapmıştım bunu çalışmıştı
    hey gidi günler çok geçmiş üstünden
  • PIC ile yapsan olmaz mı ?
  • Güzel devreymiş. Yap tabi çalışması lazım bir problem yok. @mechatronic, sence bu iş için gerçekten bir mikrodenetleyiciye ihtiyaç var mı? Herşey için mikro kullanırsan elektroniği ne zaman öğreneceksin?
  • Mikrodenetleyicisiz de yürüyen ışık devresi yapılabilir.Ayrıca yukarıdaki gibi transistör kullanmana bile gerek yok.Sadece kare dalga üretmek için ne 555 entegresi kullanılıyor ve 4017 entegresi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR.YILMAZ -- 2 Ocak 2009; 1:23:05 >
  • çalışır çalışır.
    ama hangi led önce yanar Allah bilir...
  • en uyuz oldugum devre 4017 ile yapmıstık 3-5kişinin çalıstı bende içinde dahil:D notu aldıkdan sonra hemen devreyi parçaldım çok uyuz bişi diyim sana pic den anlıyosan pic daha iyi derim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sensörlü Lamba Yardım...
    13 yıl önce açıldı
    hareket sensörü devresi yapmak
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benimkisi sadece bir öneriydi.
  • pic ler hakında cok bilgim olmadığından bu devreyi secdim.birde elektroniği biraz daha öğrenmek için

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1brah1mmm -- 2 Ocak 2009; 21:29:30 >
  • proteusta yaptım ama çalışmadı ledlerin hepsi yanıyo http://img377.imageshack.us/my.php?image=yryenledrn0.jpg
  • Bu devreyi yapmaya başladım baskı devresi hazır şu an...
  • yapınca ss koymayı unutma
    quote:

Orjinalden alıntı: 1brah1mmm

Bu devreyi yapmaya başladım baskı devresi hazır şu an...
  • En Yakın Zamanda

TEŞEKKÜRLER
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdogan1416

proteusta yaptım ama çalışmadı ledlerin hepsi yanıyo http://img377.imageshack.us/my.php?image=yryenledrn0.jpg

çalışmaz tabi çünki çalışması için bir neden yok ortada tüm transistörler aynı tip.

pratikte çalışacaktır ama...

• Transistörlerle pek şansın olmaz sanırım ama direnç veya kondansatör değerlerini birbirlerinden çok az farkettirirsen çalışması lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: r2d2droids

çalışır çalışır.
    ama hangi led önce yanar Allah bilir...
  • isis smilasyonunu bende yaptım ama sanırım kondansatörler ile ilgili bir sıkıntı çalışmadı. devrenin kendisi denedim çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ta2mix -- 26 Mart 2009; 14:46:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ta2mix
    isis smilasyonunu bende yaptım ama sanırım kondansatörler ile ilgili bir sıkıntı çalışmadı. devrenin kendisi denedim çalışıyor

devrede kullandığınız pasif ve yarıiletken elemanlar birbirlerinin mükemmel birer kopyası olsalardı gerçek hayatta da bu devre çalışmayacaktı. devreyi çalıştıran da zaten kullanılan malzemelerin toleransları ve aynı şekilde proteus ta çalışmamasının nedenide bu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1brah1mmm

Kodansatör,transistör,direnç,led'lerden yapılmış bir yürüyen led devresi buldum sizce calışırmı ona göre yapacağım

Burdaki transistörler ne işe yarıyor.Tam olarak açıklamasını yapacak olan bir arkadaş varmı ?

• arkadaşlar 4017 entegresini nereden sökebilirim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.