Şimdi Ara

Creative audigy Value Vs. On-Board Realtek 7.1 ? (öneri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar msi k9n ultra 2f anakart kullanıyorum,üzerinde Realtek HD 7.1 ses yongası var,ses sistemi olarakta logitech x-540 kullanıyorum.. istediğim ses performansını alamadığımı düşünüyorum..

    bi çok yerde okuduklarıma göre creative audigy value 7.1'e geçenlerin rahat ettiklerini okudum..
    gerçektende bu kartı almama gerek varmı yani aldığıma %100 değecekmi,kulaklarımla ayırt edebileceğim kadar bi fark olacakmı yoksa tamamen gereksiz fuzuli bir masraf mı olmakla kalacak sizden bunun yanıtını istiyorum..

    şimdiden teşekkürler..



  • Aynı kart bende de var ama ben x-fi ye geçtim fark dehşet bence. Ama tabii kulağa bağlı belki bazıları boşuna görebilir. Forumda ikinci el x-fi ler var. Ben olsam onları tercih ederim temiz bulursam. Karar senin.
  • hmm anlıyorum da bana asıl audigy kullanıcılarının fikirleri gerekli,niye diye sorarsan x-fi lere vercek kadar param yok malesef :S
  • dostum ben x-540 ı creative audigy value 7.1 ses kartıyla kullanıyorum.
    hoparlörü ilk 1 hafta anakarttaki realtek ses kartıyla kullandım sonra creative aldım
    aradaki fark da bende bariz bi şekilde belliydi.bass ve tizlerde netleşme oldu.daha berrak bi ses aldım.
    (bu arada creative value 7.1 ses kartınızı , Creative x-fi extreme audio driveriyle kullanabilirsiniz ben öyle yapıyorum daha güzel bi ses aldım.forumda bulabilirsin driveri )
  • onboard ses yongan audiy serisinden çok üstün bence değiştirmen saçma olur.Ben audigy2zs de kullandım hoparlörümde x-530 du.Ancak audigy2zs bile beni tatmin etmedi.Heleki yeni ses yongaları mesela reltek 883 üzeri ya da soundmax audigy2zs den müzik yönünden daha iyiler.FAkat iş film ve oyuna geldiği zaman audigys serisi farkını ortaya koyuyor.
  • valla arkadaşlar arespoem ve cafer,ikinizde tamamen zıt şeyler söylüyorsunuz ben ortada kaldım şimdi daha iyi ve geniş bir açılama getirebilecek varmı ?
  • en yeni realtek yongası vardı anakartımda anakartım asus p5q serisi

    ancak sesin kalitesizliği, netsizliği, yüksek seste enstrümanların birbirine karışması, donanımsal bass ayarı yapamamak, sese donanımsal ince ayar yapamamak gibi nedenlerden ötürü creative audigy aldım 30 dolar civarı. modlanmış x-fi driveri kurdum
    speakerlarım x-540. ortaya çıkan sesi anlatamam, filmler, müzikler aştı resmen. ses kalitesi (yukarda yazdığım şeyler) çok farketti.

    modlu x-fi driveriyla beraber audigy kart >>>>>>>>>>>> audigy standart driver >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> onboard realtek.


    realtekin sesine iyi diyenler, bi kulak doktoruna gitseler iyi olur :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • umuti bi çok kişiden senin yorumlarına benzer şeyler duydum ama bi kaç arkadaşın realteke iyi demesi kafamı bulandırdı açıkcası,2.el bir value bulabilirsem almayı düşünüyorum.. diğer arkadaşlarında bu konu hakkında yorumlarını halen merak etmekteyim..
  • umuti arkadaşa aynen katılıyorum. Bende audigy value (modlanmış driver) ve logitech x540 kullanıyorum. Orjinal driverı ile vasat performans veren kart, modlanmış driverı ile oldukca iyi performans veriyor. Orjinal driverı ile kullanacaksan önermem, hatta kartı tak orjinal cdyi hiç kullanmadan modlanmış driverı kur direkt. Ben denemek için sonradan orjinal driverını kurdum tizler beynimin içinde çınladı.
  • modlanmış driver ile kullanırım sorun değil tabiki ama burda tartışmanın asıl teması realtek 7.1 onboard yonga ile value karşılaştırması bunun üzerine bilgi istiyorum daha çok
  • onboard parçalar sadece ihtiyaç karşılamak amaçlı üretilir ve daha fazlasını da yapmak zordur zaten anakart üzerinde.onboard realtek'i, creativenin ses kartı kadar kaliteli yapabileceklerini sanmıyorum.. ben 2.el 40ytl ye aldım memnunum aradaki fark için 40 ytl değer bence.
  • anlıyorum,peki value audigy 7.1 ile value2 audigy zs yi karşılaştırırsak performans fakrları çokmudur ve zs lerin fiyatları ne alemde bir bilginiz varmı ?
  • Arkadaşım sana burda yapılan tüm yorumlar karşılaştırmaya yönelik zaten.Hemen hemen herkes onboard ses kartından bariz şekilde kaliteli olacağını sana söylemiş bence de terreddüt etmene gerek 50ytl vererek onboard ses kartından bariz şekilde kaliteli ses alacaksın.Bütçesi küçük olanlar için ideal bir kart bence.2 senedir kullanıyorum çok memnunum.
  • evet yorumlar öyle gösteriyor fakat şu an kafama birde value 2 zs girdi,2.eli kaç para eder ve value den çok farkı varmıdır ?
  • ben de araştırmıştım 2 hafta önce 100ytl gibi fiyatlarla satılıyodu.okuduğum yorumlara göre audigy 2zs audigy value den kat kat iyi.audigy 2zs ye bütçe ayırabilirim diyorsan hiç value ile uğraşma derim..
  • hmm anladım,uygun fiyata 2.el bir zs bulmaya çalışacağım eğer bulamazsam value audigy alıcaz artık yapcak bişi yok,emeği geçen herkese teşekkürler
  • "white_predator" ve "umuti"
    arkadaşlar bu x-fi ayarlarını x540 la nasıl kullanıyosunuz?görüntüleri siteye ekleyebilir misiniz?
    ben ayarları bozdum da bass lar istediğim gibi çıkmamaya başladı, belki sizin ayarlardan faydalanabilirim..
  • c4fer arkadaşım value modlanması konusunda bütün istediğin ayarlar mevcut
  • evet şimdi bakıyorum teşekkürler.
  • peki sonuç olarak ne oldu anarchy yeni kart alıp denedin mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arespoem -- 25 Aralık 2008; 22:09:16 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.