Şimdi Ara

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.665
Cevap
13
Favori
101.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: asukrumercan

Teşekkürler Elendil, çok açıklayıcı oldu, umarım kısa zamanda en azından moviemax HD'de DD görebiliriz.

Görüşmek üzere.

Estağfirullah. Bilgi paylaştıkca güzel. Dr.lik bir konu olsa eminim sizde bilgi verirsiniz.
  • Araştırmacı gazeteci Elendil...
  • quote:

Orjinalden alıntı: altanpsx

Araştırmacı gazeteci Elendil...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Elendil

Estağfirullah. Bilgi paylaştıkca güzel. Dr.lik bir konu olsa eminim sizde bilgi verirsiniz.

Lafı olmaz Elendil, umarım kimsenin doktora ihtiyacı olmaz. (Bu arada benim spesifik alanım çocuk kalp cerrahisi )

Bu arada 30 metre civarında komponent kablo ve optik kablo nereden bulunur? Gidip elektrikçilere mi yaptırmak gerekir veya yapılabilir mi (Ben yapamam da elektrikçi yapabilirmi) ?

(Bu foruma benim katkım genelde hep soru olarak oluyor ama verilen cevaplar umarım diğer benim gibi çıraklara da faydalı oluyordur)

Teşekkürler.

• quote:

Lafı olmaz Elendil, umarım kimsenin doktora ihtiyacı olmaz. (Bu arada benim spesifik alanım çocuk kalp cerrahisi )

Bu arada 30 metre civarında komponent kablo ve optik kablo nereden bulunur? Gidip elektrikçilere mi yaptırmak gerekir veya yapılabilir mi (Ben yapamam da elektrikçi yapabilirmi) ?

(Bu foruma benim katkım genelde hep soru olarak oluyor ama verilen cevaplar umarım diğer benim gibi çıraklara da faydalı oluyordur)

Teşekkürler.

Compenent En fazla 20 metre. Tıklayabilirsin

OPTIC en fazla 15metre. Tıklayabilirsin

Yaptırılabilirmi bunlar 30 m bilmiyorum

• İstanbul da Kablo için denenebilir ;

• Optik kabloyu değilde, komponent kablo'yu burada elektrikçiler yapabilir gibi gözüküyor, benim Yamaha satıcısı iyi kalitede kablo olursa komponent'te sorun çıkmaz dedi, optik kablo için ise şimdilik beklemedeyim. (Burada sorunu çözemezsem herhalde internetten sipariş veririm, evin dışından 30 m olarak uzunluğu hesaplamıştım ama evin içinden 15m'de halloluyor)

Digiplus'ı zone 3'e göndermek için AVR'ye Digiplus ile de component bağlantı yapmam gerekiyor. (aynı audio gibi HDMI in'den yapılan görüntüyü diğer zone'lara yollayamıyor)

Digiplus kutusunun setup'ını biraz kurcaladım ama bulamadım, HDMI-component çıkış ayrı ayrı seçiliyor mu yoksa aynı anda her iki çıkıştan görüntü veriyormu? (Audio çıkışı HDMI-optik ve analog çıkışlarından aynı anda oluyor)
  • quote:

Optik kabloyu değilde, komponent kablo'yu burada elektrikçiler yapabilir gibi gözüküyor, benim Yamaha satıcısı iyi kalitede kablo olursa komponent'te sorun çıkmaz dedi, optik kablo için ise şimdilik beklemedeyim. (Burada sorunu çözemezsem herhalde internetten sipariş veririm, evin dışından 30 m olarak uzunluğu hesaplamıştım ama evin içinden 15m'de halloluyor)

Digiplus'ı zone 3'e göndermek için AVR'ye Digiplus ile de component bağlantı yapmam gerekiyor. (aynı audio gibi HDMI in'den yapılan görüntüyü diğer zone'lara yollayamıyor)

Digiplus kutusunun setup'ını biraz kurcaladım ama bulamadım, HDMI-component çıkış ayrı ayrı seçiliyor mu yoksa aynı anda her iki çıkıştan görüntü veriyormu? (Audio çıkışı HDMI-optik ve analog çıkışlarından aynı anda oluyor)

Bencede kaliteli kablo olduktan sonra compenent yapılabilir. Performans ta düşüş olurmu!
    -Optic 15 metre ile yapılabiliyor ise bence hazırını tercih ediniz.

-DT+ ta HDMI / COMPENENT / SCART aynı anda görüntü verir.
    Ancak kompenent te tüm kanallar yok. Benden hatırlatması.

• Elendil digiplus'ın component bağlantısını çalıştıramadım, önce AVR'a bağladım, TV'ye geçiş olmadı, bunun üzerine direk olarak digiplus-TV component bağladım yine görüntü gelmedi. Kablo sorunu olabilirmi diye kablo'yu da değiştirdim yine değişen birşey olmadı.

Digiplus'ın component çıkışında mı sorun yoksa herhangibir setup yapmak lazım mı?

Teşekkürler.
  • asukrumercan
    DT+ receiveri compenent çıkışı aktif etmek için
    Görüntü çıkışını 720p yapacaksın
    RGB yazan yeri De "YpBr" yapacaksın

Aksi halde compenentten görüntü vermez
  • Keşke bunu daha önce söyleseydin, ,

Neyse artık yarın denerim. Bende bu iş olmayacak diye düşünüyorsum, yarın sonucu yazarım.

Çok teşekkürler.
  • quote:

Keşke bunu daha önce söyleseydin, ,

Neyse artık yarın denerim. Bende bu iş olmayacak diye düşünüyorsum, yarın sonucu yazarım.

Çok teşekkürler.

Senin mesajdan tam 30dk. sonra yazdım
    geç kalacağımı veya senin bunu atlayabileceğinizi düşünemedim.

Kolay Gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 1 Mayıs 2009; 1:38:37 >
  • Merhaba Arkadaşlar,

Aranıza yeni katıldım.Uzun süredir forumları takip ediyorum ve bütçeme ve kulağıma uygun Klipsch RF-82 fronları aldım.AV reciever konusunda ise kararsız kaldım.Sony SONY STR-DA5400ES RECEIVER ve Pioner VSX-LX70 bu konuda yardım arıyorum.Aranızda bu işi ciddi olarak gören arkadaşlardan fikirlerini öğrenmek isterim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sabah1791

Merhaba Arkadaşlar,

Aranıza yeni katıldım.Uzun süredir forumları takip ediyorum ve bütçeme ve kulağıma uygun Klipsch RF-82 fronları aldım.AV reciever konusunda ise kararsız kaldım.Sony SONY STR-DA5400ES RECEIVER ve Pioner VSX-LX70 bu konuda yardım arıyorum.Aranızda bu işi ciddi olarak gören arkadaşlardan fikirlerini öğrenmek isterim.

Bu mesajı yazmadığınız başlık kaldı mı meraktan soruyorum ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: altanpsx

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

Bu mesajı yazmadığınız başlık kaldı mı meraktan soruyorum ?

Bu bir yardım teklifi mi?
  • İlgili topiği var bahsettiğiniz ürünün ve oraya da yazmışsınız!

http://forum.donanimhaber.com/m_26598962/tm.htm

Her toipiğe yazdığınızda dahamı çabuk yardım gelir!
  • vallahi arkadaşlar;
    konu başlığı;"YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ "
    yardım istediğime isteyeceğime pişman ettiniz.nasıl bir forum ki burası.apoletli olmak insanları hor görüp küçük görmekle mi ilgili.Takibi ki başka ilgili konu başlıklarının altına yazdım.Yanlış nerede?
    Forum bu demek değil mi? ben mi yanlış biliyorum?
  • Arkadaşım apoletle ilgisi yok!

Bahsettiğinmiz iki ürünle de alaklı kendine has topicler mevcut.
    Sizde her ikisine de yazmışsınız.
    O topiclerdeki yazınıza birşey diyen oldumu ki!
    Hemen eleştiriye geçiyorsunuz?

Pioneer VSX-LX70 >http://forum.donanimhaber.com/m_28540376/tm.htm#31397572

Sony STR DA5400ES >http://forum.donanimhaber.com/m_26598962/mpage_1//tm.htm#31396231

• quote:

vallahi arkadaşlar;
    konu başlığı;"YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ "
    yardım istediğime isteyeceğime pişman ettiniz.nasıl bir forum ki burası.apoletli olmak insanları hor görüp küçük görmekle mi ilgili.Takibi ki başka ilgili konu başlıklarının altına yazdım.Yanlış nerede?
    Forum bu demek değil mi? ben mi yanlış biliyorum?

Sn. sabah1791

Forum bu demek değil, yanlış biliyorsunuz.

Forum kurallarını okuyun ve ona göre hareket edin. Aksi takdirde moderatörler tarafından uyarılırsınız, uzaklaştırma ve sürekli uzaklaştırmaya kadar cezalara maruz kalabilirsiniz.

Uyarıldığınız noktada karşınızdakine, suçlamalarla cevap vermek yerine, uyarıldığınız konuda, tavır ve davranışınızı kurallar doğrultusunda değiştirmeniz medeni ve kabul gören bir davranış olacaktır.

Burası bir kullanıcının amacına hizmet etmekten ziyade bir çok, kullanıcının bilgi paylaşımı için oluşturulmuş bir panel. Lütfen başlıklarda kirlilik yaratıp diğer kullanıcıların, paylaşım imkanını kısıtlamayın ve zarar vermeyin.

• Elendil,

En sonunda zone 3 icin diger TV'de goruntu ve ses elde ettim. Burada 10 m ve 5 m'lik iki komponent kablo buldum, bunlari rca adaptoru ile birlestirdim. Sonucta goruntu kalitesi iyiydi ama tv ekraninda 576i yazdi. Neden 720p yerine 576i oldu anlamadim, belki AVR setup'i ile oynamak gerekiyor. Zaten main zone'da da ses bozulmasi da oldu, ama setup'a artik zaman ayiramadim.
    Bir firsat buldugumda daha dogrusu yeni bir istek geldiginde tekrar deneyecegim, Bu komponent koblolar da cok kalin ve agir, kanallari duvari yapistirinca tasiyamayabilirler, belki kablo kanallarini duvara vida ile sabitlemem gerekecek, bu da isi buyuttu.

Turkiye'ye ikinci bir digiplus icin siparis verdim herhalde 2-3 hafta icinde elimde olur, o'nu da en ust kata koyacagim.

Boylece...

zemin kat :main zone (7.2) ve zone 2 (stereo) (salonun yemek masasi ve acik mutfak tarafinda)

1.kat :zone 3 (componet video ve ses aktarma)

2.kat : zone 4 (stereo), ikinci digiplus (ikinci digiplus alma sebebi tahmin edilecebilecegi gibi

hanim'i ayri yere yonlendirebilmek )

gibi olacak ama bu aralar yoruldum, biraz ara verirsem daha sonra daha keyifli yaparim diye dusunuyorum.

Tesekkurler.

quote:

Orjinalden alıntı: Elendil

quote:

Keşke bunu daha önce söyleseydin, ,

Çok teşekkürler.

Senin mesajdan tam 30dk. sonra yazdım
    geç kalacağımı veya senin bunu atlayabileceğinizi düşünemedim.

Kolay Gelsin

• 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.