Şimdi Ara

Pioneer VSX-LX70 hakkındaki düşünceleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
3.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Pioneer VSX-LX70 hakkındaki görüşleriniz nelerdir? Kullanan varsa yorumlarını alabilirmiyiz. Abisi olan ve firmanın hi end diye nitelendirdiği Pioneer VSX-LX71 den bariz kötümüdür? Saygılar

• Bu Ürünü kullanan yok herhalde.
  • Ben kullanıyorum :-) Fazlası ile mükemmel bir ürün.
  • Güle güle kullan . Nereden aldın acaba , fiyat nedir? Diğer markaları karşılaştırdın mı? Yamaha denon vs. hoperlör ne marka aldın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sejder -- 14 Nisan 2009; 12:33:04 >
  • merhaba,

Bahsi geçen konusunda bilgisi olan yok mu arkadaşlar.BendeSONY STR-DA5400ES RECEIVER ve VSX-LX70 arasında kararsız kaldım.
  • forumda 5400es inde bulunduğu bi test paylaşılmıştı "yamaha onkyo pioooner sony olarak"

benimde almayı düşündüğüm bir avr uzun zamandır araştırıyorum görsel olarak hiç deneyemesem ve göremesemde kağıt üstünde çok başarılı bir avr olarak gözüküyor ancak en iyi tavsiyeleri kullanan arkadaşlar yada denemiş arkadaşlar verebilir yada kendiniz bende dahil olmak üzere tabii

yanlız şunu söyleyim bir kaç yerdende nette ve dergide yorumlarına rastladım genelde çok beğenilmiş bir avr her yönüyle... tabi bunun ayarındada hop olması isabet olur diye düşünüyorum oda ayrı bir konu zaten

avr+hop kullanan arkadaşlar çok daha iyi tavsiyelede bulunabilirler şu ana kadar forumda 5400es i kullanan arkadaş yok bildiğim kadarıyla
  • merhabalar sevgili yuxeses ,

öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.diğer forumlarda ve konu başlıklarında da aradım malesef bulamadım.eğer linki biliyorsanız çok faydası olacağını düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    JBL t450bt ve t500bt Farkı
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Buyrun iki farklı karşılaştırma

Direk sizin iki ürünü bulamadım ama
    ikisininde onkyo TX-SR906 ile karşılaştırması

Onkyo TX-NR906 to Sony STR-DA5400ES

Pioneer VSX-LX70 compared to Onkyo TX-NR906 A/V receiver

• LX-70 in nesini soruyoruz? varsa alma imkanınız alın kullanın.iyi ampl.@Neo59 zaten kullanıyorsun. LX-71 le çok farkı yok.bir yerlerde farklılığı vardır. 71 de THX select var misalen.çok mu önemli değil. o özelliği tesbit et. sana lazım mı çözüverirsin.
    ana fikriniz iyi bir hoparlör seti ile eşleyin. hoparlör ampli performansını aşırı derecede etkiler.aklınızda bulunsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

LX-70 in nesini soruyoruz? varsa alma imkanınız alın kullanın.iyi ampl.@Neo59 zaten kullanıyorsun. LX-71 le çok farkı yok.bir yerlerde farklılığı vardır. 71 de THX select var misalen.çok mu önemli değil. o özelliği tesbit et. sana lazım mı çözüverirsin.
    ana fikriniz iyi bir hoparlör seti ile eşleyin. hoparlör ampli performansını aşırı derecede etkiler.aklınızda bulunsun.

sevgili can_tan,

forumlarda genelde sony ve pioneer lerle ilgili tatminkar bilgiler bulunmuyor.Özellikle klipsch RF-82 lerle uyumu nasıldır.İyi bir hoparlör derken neyi kastediyorsunuz?Benim için önemli olan iyi bir müzik performansı ve dengeli bir video performansı.
  • RF-82 ile iyi anlaşacaktır.
    iyi müzikten beklentin nedir?
    avr de video performası nedir yani beklentin nedir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sabah1791

merhabalar sevgili yuxeses ,

öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.diğer forumlarda ve konu başlıklarında da aradım malesef bulamadım.eğer linki biliyorsanız çok faydası olacağını düşünüyorum.

http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=tr&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.areadvd.de%2Fhardware%2F2009%2Fav_receiver_mastertest_1.shtml&sl=de&tl=en&history_state0=

• quote:

RF-82 ile iyi anlaşacaktır.
    iyi müzikten beklentin nedir?
    avr de video performası nedir yani beklentin nedir?

sevgili The_cantan,

müzikte öncelikle stereo performansı iyi (özellikle jazz,classic ve bazen triphop dinliyorum) , hifi sistemi kuruş amacımız hepimiz için canlı müzik etkisine yakın bir performans sunması.video performansı için ileride center,sub ve rearları ekleyeceğim.

Aslında pioneer ve Sony hakkında sadece internet yolu ile yaptığım araştırmalar var.Sonuçta daha farklı bir alternatifte olabili.Pioneer i THX ve USB girişleri için tercih etmiştim Sony ise EISA ödüllü bir avr ile piyasada ve yorumlar fena değil.

Sonuçta küçük bütçelerle büyük beklentiler içerisinde olmamız biraz kontrast olsada,yapabileceğimiz en uygun konfigürasyonu düşlüyorum ve ürün miyadı az olmamalı.yani 1 yıl sonra pişman olmayacağımız bir tercih.Bu yüzden konu hakkında ne kadar bilgi alabilirsem o kadar iyi olur.
    saygılar.

• Her ikisi de üst sınıf değil! Ama iyi ürünler.

İmkanın olursa seslerini dinle. Hangisini seversen onu al. Ama mümkünse aynı kolon ve aynı ortamda kıyasla ve yine mümkünse her iki Receiver'i de 2 farklı kolon markasıyla dene. Kendi kararını o zaman kendin verebilirsin.

Özetle ikisi de iyi cihaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknika

Her ikisi de üst sınıf değil! Ama iyi ürünler.

İmkanın olursa seslerini dinle. Hangisini seversen onu al. Ama mümkünse aynı kolon ve aynı ortamda kıyasla ve yine mümkünse her iki Receiver'i de 2 farklı kolon markasıyla dene. Kendi kararını o zaman kendin verebilirsin.

Onkyo 906 üst sınıfmıdır?
  • şu an LX-70 hakkında nihai görüşe kadar tüm yorumlarımı dondurdum.
    LX-70 almak yerine ben 906 ya meyillendiğimi farkettim.
    LX-71 THX select onaylı. THX ultra tercihim. yinede 906 önemle incele.
    özetle
    avr den harika bir müzik dinlenmez.ama klipsch 82 de parlak sesli bir kolon
    ;möhkem bir müzikal kolon değil. kısaca ilerisi için durum şimdiden belli. rf-82 alırken dinlediniz mi? hangi ampliydi?
    video performans ta kullanacağınız görüntü panelinin daha iyi olanını almak mantıktır.analog tv de drc-mf, pixel plus, barvia, ilk çıktığı anları düşünürsek. avr görüntü işlem peformansı, kullandığı işlemcilere dikkat etmek gerekli.
  • quote:

şu an LX-70 hakkında nihai görüşe kadar tüm yorumlarımı dondurdum.
    LX-70 almak yerine ben 906 ya meyillendiğimi farkettim.
    LX-71 THX select onaylı. THX ultra tercihim. yinede 906 önemle incele.
    özetle
    avr den harika bir müzik dinlenmez.ama klipsch 82 de parlak sesli bir kolon
    ;möhkem bir müzikal kolon değil. kısaca ilerisi için durum şimdiden belli. rf-82 alırken dinlediniz mi? hangi ampliydi?
    video performans ta kullanacağınız görüntü panelinin daha iyi olanını almak mantıktır.analog tv de drc-mf, pixel plus, barvia, ilk çıktığı anları düşünürsek. avr görüntü işlem peformansı, kullandığı işlemcilere dikkat etmek gerekli.

sayın the _cantan,

Bu yorumunuzdan sonra siparişimi iptal ettim.Halbuki benim araştırmalarımda Klipsch müzik ve video için en iyi seçimlerden biri gibi duruyordu.(Özellikle fiyat performans olarak)
    klipschleri hiç dinlemeden internetten almıştım.(tamamen yorumlar ve incelemelerime dayanarak)Zaten şu anda dinleme şansım da yok gibi duruyor.İstanbul ve yakın büyük şehirlere uzak olduğum için bunu yapamayabilirim.hoparlörlerin sadece orta seslerde performans kayıpları yaşadığı hakkında söylenti vardı ancak kullananlar böyle bir durumu reddediyorlardı.Bu foruma katılma sebebim aslında hi-fi sistemler hakkında yazmış olduğunuz doyurucu yazı idi.
    onkyo 906 nın fiyatı sony nin nerede ise iki katı.Bu durumda ampliye mi yatırım yapmalıyım? yoksa daha kaliteli ses alabileceğim hem müzik performansı hem video performansı iyi olan bir hoparlör mü tercih etmeliyim?
    Bu şartları sağlayan bir öneriniz olur mu? aslında müzik daha öncelikli %60-65 gibi video %40-35 gibi.İyi bir müzikseverim ve kaliteli doyurucu bir hi-fi sistem toparlamak istiyorum.(Step by step).Özellikle sıkı bir jazz sever ve classic müzik tutkunuyum, zaman zaman triphop da dinlerim.
    Müzik için de aslında bir torens giriş seviyesi LP turntable düşünüyordum uygun fiyatlı bir lambalı ampli ve pre amp ile bu sorunumu gideririm diye düşünüyordum .Bunları yazıyorum çünkü bütünü görerek avr tercihi yapmak daha kolaylaşır diye düşünüyorum.
    Dolayısı ile yapılacak her türlü öneriye ve yardıma açım, açığım.Aslında yapı itibari ile araştırmalarıma güvenen bir insanım ama tecrübe ve kulak bu konuda benim için daha öncelikli.Bu sistemi kurmak benim 10 yıllık bir hayalim ve devolope etmek için hazır sayılırım.
    Sevgili Yuxeses in gönderdiği linki incelediniz mi bilmiyorum ama 2 katı kadar fiyat farkı olan bir yatırım Onkyo ampli için değer mi?
    Buraya vereceğim para yerine çok rahat RF-83 veya B&W mi tercih etmeliyim.

her türlü önerinizi bekliyorum.
    sevgiler...

• quote:

Orjinalden alıntı: teknika

Her ikisi de üst sınıf değil! Ama iyi ürünler.

Sevgili teknika,

malesef seslerini dinleyecek ve test edecek pozisyonum yok.Müzik ve kulak tamamen algı psikolojisi ile ilgili olduğunun bilincinde olan bir insanım.Bu kolonları ve avr ı tercih ederken tamamen bilimsel verileri ve teknik özellikleri check ederek bir karar vermiştim.Ancak bu işlerde uzman değilim ve tecrübenin hi-fi konusunda daha önemli olduğunun da farkın dayım.Dolayısı ile her türlü görüş ve fikir paylaşımı benim için çok önemli.sevgili Yüxeses in verdiği linkte bir karşılaştırma vardı ve birbirleri arasında aslıda fiyatı çok etkilemeyeceğini düşündüğüm farklar mevcut.

• quote:

Orjinalden alıntı: sabah1791

Sevgili teknika,

malesef seslerini dinleyecek ve test edecek pozisyonum yok.Müzik ve kulak tamamen algı psikolojisi ile ilgili olduğunun bilincinde olan bir insanım.Bu kolonları ve avr ı tercih ederken tamamen bilimsel verileri ve teknik özellikleri check ederek bir karar vermiştim.Ancak bu işlerde uzman değilim ve tecrübenin hi-fi konusunda daha önemli olduğunun da farkın dayım.Dolayısı ile her türlü görüş ve fikir paylaşımı benim için çok önemli.sevgili Yüxeses in verdiği linkte bir karşılaştırma vardı ve birbirleri arasında aslıda fiyatı çok etkilemeyeceğini düşündüğüm farklar mevcut.

Öncelikle belirtmekte fayda görüyorum ki, dinlemediğin şeyi satın almamaya en azından özen göster.

Avr'ile Stereo konusuna gelince;

Ciddi paralar veremeyeceksen, orta ve üst sınıf AVR'den alacağın Stereo performansını ortalama 2000'tl'nin altındaki normal bir Stereo anfiden alman zor. Mesela ben halen aktif olarak kullanmakta olduğum Pioneer VSX-AX5ais AVR'nin Stereo performansını pek çok Stereo anfi de yakalayamadım. Halen bile, ben ve Hi-Fi aşığı arkadaşım, sık sık çeşitli Stereo anfilerle, AVR'lerin Stereo performansını kıyaslamalar içindeyiz.

Kaldı ki Kullanmış olduğum üst sınıf AVR'den hariç 4 adet de orta ve üst sınıf Stereo anfi kullanıyorum. (Bunları da araştırma yapmak anlamında kullanıyorum.

Kendi arkadaş çevrem de ben ve benim gibi ciddi sistemleri olan pek çok arkadaşlarımla, ortak olarak vardığımız kanı şu ki;

Genel itibariyle Stereo anfide, (Sıfır fiyatı olarak baz alıyorum!) 2000 Tl'nin üzerine çıkalmadıkça aynı değerlerde satılan bir orta üst sınıf AVR'nin yarışta ciddi bir malubiyet alması pek mümkün olmuyor. Özellikle de günümüzün AVR'lerinin teknik gelişimleri ve ciddi şekilde geliştirilmiş, akustik kalibrasyon düzeltmeleri ile, MOS-FET transistör kullanan, her komponenti özenle iddialı şekilde seçilerek hazırlanan ve dev kapasitörlere sahip üst sınıf AVR'ler, Stereo kalitesinden ödün vermedikleri konusunda ciddi iddialar içindeler. Çok basit ek bir ara not olarak, Pure Hi-Fi tuşu gibi son 3-5 yıl içinde yeni eklenen ve basıldığında, diğer tüm ek devreleri iptal ederek sadece 2 çıkışa ve stereo'ya hizmet için hazır hale gelen AVR'ler, Stereo'ya AVR'lerde de ne kadar önem verildiğinin kanıtı. Emin ol ki Orta üst ve üst sınıf AVR'ler, Stereo konusunda her ne kadar pek çok kişi ters düşse de, çok ciddi oranda iyiler.

B&W'ya gelince de, sınırlı bir bütçeyle kolon alacaksan, tercihinin B&W'dan yana olması doğru değil! Çünkü aynı şekilde onun da iyi modelleri, çok uçuk noktalar da seyrediyor ki, bence çok da tercih edilesi bir seçenek değil!

Ama şunu da unutma ki 2x15 Watt'lık bir lambalı anfi ve bookshelf bir takım kolon bile, bazen seni zevkten havalara uçurabilecek sahip olabilir. Bilhassa Jazz ve soul müzikte.

Saygılar...

• AVR lerin stereo performansını beğenmek, özelliklede stereo amfi sahibi bir olarak çok ilginç. Açıkçası benim kendi deneyimlerimde, Onkyo 876'nın, stereo performansının rezalet olduğunu, ne sahne, ne imajlamanın olduğunu söyleyebilirim. 2000 ytl tezide benim açımdan şöyle geçerli değil. 1000 usd lik Roksan Stereo amfinin Onkyo 876 , Denon 3808, Yamaha 863 gibi amfileri stereo konusunda paçavraya çevirdiğine ben bizzat tanıklık ettim. Pioneer'ın bir modelini dinlemiştim ancak modeli hatırlamıyorum fiyat 2000-3000 euro yada usd civarında bir şeydi. Onunda stereo performansının rezalet olduğunu söyleyebilirim.

Benim size tavsiyem orta şeker bir avr ile kaliteli bir stereo amfi almanız yönünde. Lambalı amfi alacaksanız, dinlemeden almayın, bir daha söylüyorum dinlemeden kesinlikle ama kesinlikle almayın. Lambalı amfi farklı bir olay.

Hoparlör konusunda tamamen zevktir. Misal Teknika B&W'nun ancak çok pahalı modellerinin almaya değer olduğunu düşünmekte, bende dinlediğim pek çok hoparlör arasından verilen paraya değecek hoparlörün B&W olduğunu düşünmekteyim. Bu iş %1500 görecelidir. Kimsenin söylediği doğru değildir, aynı zamanda herkesin söylediği doğrudur ama kendine göre. Yani size göre doğru olan sizin için tek doğrudur. Dolayısıyla dinlemeden almayın.

Pikap konusundada ufak bir uyarı. Giriş seviyesi değil en azından orta seviye bir pikap, kol ve iğne alın ve mutlaka ama mutlaka pahalı bir pikap pre si alın aksi takdirde bumudur plak dinleme zevki diyebilirsiniz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.