Şimdi Ara

WhatsApp'tan telefonu güncellemeyenlere giriş engeli!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü, 1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy şu anda #27
Sayfa: 1
Giriş
  • WhatsApp'tan telefonu güncellemeyenlere giriş engeli!
    WhatsApp, güncel olmayan yazılımları çalıştıran telefonlardan gelen giriş taleplerini reddetmeye başladı. Etkilenen kullanıcılar, hesaplarına yeniden erişebilmek için işletim sistemlerini güncellemelerini söyleyen bir ekranla karşılaşıyor.

Ayrıca Bkz.WhatsApp yakında bu telefonlarda kullanılamayacak

WhatsApp sürümüne bağlı değil!

Bu değişiklik sunucu taraflı güncelleme olduğundan, yüklü olan WhatsApp sürümüne bağlı değil. Hem Android hem de iOS tarafında belirli kullanıcıları etkiliyor ancak WhatsApp, engellemeye hangi işletim sistemi sürümlerinin yol açtığını henüz açıklamadı.

WhatsApp cihaz yazılımının güncel olup olmadığını kontrol edecek

Güncel olmayan sistemlerde WhatsApp, kullanıcılardan cihaz ayarlarına gidip mevcut en yeni güncellemeyi yüklemelerini isteyecek. İşlem tamamlandığında kullanıcılar WhatsApp'a tekrar giriş yapabilecek. Hangi sürümün yüklü olduğunu bulamayacak kullanıcılar da düşünülerek, WhatsApp yönlendirmede bulunacak.

Güncelleme zorunlu, geçilemeyecek

Bu adımı atlamanın bir seçeneği yok gibi gözüküyor. Kullanıcı, güncellemeyi indirmediği sürece hesabına erişemeyecek. Eğer cihaz artık güncelleme almayan eski bir modelse, kullanıcının WhatsApp'ı destekleyen işletim sistemi sürümüne sahip yeni bir telefona geçmekten başka çaresi kalmayacak.

İşletim sistemi sürümleriyle ilgili kesin sınırlandırmalar henüz resmi olarak detaylandırılmamış olsa da, WhatsApp'ı kullanmaya devam edebilmek için cihaz yazılımını güncel tutmak artık fiilen zorunlu hale gelmiş durumda.

Bir cihazın güvenliği sistem düzeyinde ihlal edildiğinde, kötü niyetli kişiler tuş vuruşlarını kolayca izleyebiliyor, WhatsApp’ın şifreleme mekanizması devreye girmeden önce şifrelenmemiş verileri de ele geçirebiliyor. WhatsApp, yeni güncelleme zorunluluğuyla kullanıcı gizliliğini koruma altına alacağını düşünüyor. Bu katı gereklilik, daha güçlü parola seçeneği ve "passkey" (parola anahtarı) desteğinin genişletilmesi gibi platformun yakın zamanda kullanıma sunduğu güvenlik özelliklerine eklenecek. WhatsApp, birkaç ay önce Safety Overviews özelliğini de duyurmuş ve dolandırıcılıkla bağlantılı 6 milyondan fazla hesabın yasaklandığını paylaşmıştı. Bu özellik, kullanıcıları dahil edildikleri gruplar hakkında bilgilendiriyor ve tanımadıkları gruplardan ayrılmaları için yönlendiriyor.

Kaynak:https://wabetainfo.com/whatsapp-blocks-logins-on-devices-with-outdated-software/

• Bu nasıl karar böyle. Firma benim telefona güncelleme vermiyor ne yapayım benim suçum ne

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cok sacma bir karar olmus.Benim gibi telefonlarini ortalama 8 seneye yakin kullananlarin sonu geldi anlasilan.Ben zorunlu olarak yeni telefon aldimda alamayanlar veya 2 seneden sonra guncelleme vermeyen markalari kullananlarin durumu ne olacak.

• kimse yeni telefon almıyordu son zamanlarda çünkü gerek yoktu, fakat kapitalizm yine yeni bir kılıf uydurmuş cihaz almamız için

ne diyeyim, tez zamanda bu kapitalizmin çökmesi dileğiyle diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RadioactiveBlackBox -- 5 Ekim 2026; 16:21:56 >
  • Minimum gerekli işletim sistemi sürümü mevzusu yalan oldu o zaman :) Yok Android 6 ve üstü bilmem ne diyorlardı, anlamı kalmadı.
    Kapitalizmin saçma sapan oyunları her zamanki gibi. Bilen adam apk ile falan kırar ama kullanıcıların %95'i bilmiyor.

• Apple ve Google para vermis herhalde, "Planli eskitme ve kisitlama yapamiyoruz, sen bi el at su ise" demisler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 5 Ekim 2026; 18:3:27 >

蘇科|烈火國
    我的荣誉, 我的宝座, 我的国家. 将全部失去.
    群雄四分:
    水善|土強|火烈|气和
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bizde yüklemeyiz vatsapı olur biter. Zaten son zamanlarda gereksiz yayılmıştı, müşteriler artık mail kullanmıyor onun yüzünden, batar belki de kurtuluruz...

• cok sağlam küfrettim.. bu tarz servisleri hizmetleri kullanmamak lazım. eğer isiniz yoksa, para kazanmıyorsanız başta windows ve micro$oft ürünleri olmak üzere, g00gle, gmail, gemini, whatsapp, insta, f*cesbook ve bilimum sosyal medyalari kullanmayin.. bunların hepsi zararlıdır.

eğer bir cıkarınız yoksa sırf eğlence icin bu firmalara kendinizi sömürtmeyin

os -> linux ya da bsd

arama motoru -> duck duck

email -> ttamail

yapay zeka -> hicbiri

sosyal medya - > hicbiri

Whatsapp -> Signal

kullanabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 5 Ekim 2026; 20:24:25 >
    Sana mı kaldı telefonun sahibini güncelleme yapmaya zorlamak?

• nedir bu böyle telefonu eski olanlara zorla telefon aldırma projesi mi? Amerikada kaldığım dönemde whatsapp'ı silmiştim. Herkes sms kullanıyordu çevremdeki

Onlar SMS kullanmiyor, iMessage kullaniyorlar. iPhone toplumu. iMessage, SMS'in icine yerlesik geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 6 Ekim 2026; 16:18:27 >

蘇科|烈火國
    我的荣誉, 我的宝座, 我的国家. 将全部失去.
    群雄四分:
    水善|土強|火烈|气和
  • Tarih öncesi sürümlerse eyvallah ama çok yakın Android süüemleriyse büyük sıkıntı. Alternatiflere yönelinir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

evet whatsapp'la uğraşmıyorlar işte

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.