Şimdi Ara

Egea piyasası durgun mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sahibinden satılık 2024 üstü 1.4 urban egea ilanlarından seçtiklerimi favorilere ekledim hepsi duruyor. 1080-1120 arası ilan fiyatları. sıfır dizel 1400 desek 1-2 yaşında benzinli 1 milyona alınır mı?

1.4 yağ yakar, benzini içer ama gitmez. Sürekli yüksek devirde kullanmak zorunda kalırsın buda motoru yer. Dik bayırları yarım debriyaj yapmadan çıkamazsın kavramayı bol bol yer. Bayırda park etmek veya parktan çıkış özellikle debriyaj kokusu garantilidir Egea 1.4’te. Kronik geri vitese geçmeme sorunu var. Senkromeç dahi yok araçta. Herhangi bir vitese yanlışlıkla geçirilebilir garç gurç sesleriyle beraber şanzımanı yedirtir. Şerit takip sistemi dandik zamanla tıkırdar. Yorgunluk uyarı sistemi dedikleri sadece göstergedeki kahve simgesi, uzun yolda çalışır, senin yorgun veya baygın olduğunu anlamaz. Motor bağırtısına yolcular rahatsız olur uzun yolda, motoru bağırtmazsanda araba gitmez..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lpg ile binilecekse mantıklı araç şehiriçi yakıt tükemi çok düşük oluyor eğer serviste takılmış ve garantili bir araç alacaksanız mantıklı bir seçim olur.Genel olarak bu motoru bu yüzden tercih ediyorlar.Dizel için bir yorum yapamıycam geçen ikame olarak sıfır bir 1.6 multijet dct şanzımanlı araç verdiler.Araç çok atik ve yakıt tüketimide güzel ama şanzıman aracı sürekli düşük devir yüksek viteste tutuyor.Şehiriçi kullanımında dpf çok uğraştırır gibi ayrıca adblue içinde belli km sonrası sorunlar olduğu söyleniyor.

Yağ yakma konusunda kendi bir deneyimim yok aracı yeni aldım ve servis bakımlı olduğu için servise götürdüm ağır bakım için.Aracımın çok yağ eksiltmediğini söylediler 2000 km sonra kontrol için gelmemi istediler.Genellikle bakım sonrası 2000 km sonrası kontrol için çağırıyorlarmış eğer çok yağ eksiltiyorsa segmanlarda bir işlem yapıldığını söylediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atatürk_1881 -- 17 Temmuz 2026; 15:16:30 >

Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

aslında bunları göze alıp bakıyorum çünkü haftada 1-2 gün kullanmalık yüksek model olarak bu fiyatlarda alternatifi yok ama ikinci elde talebi sınırlı kalıyor demek ki ya da galeriye düşmemiş araçları sahibinden satanlar tok satıcı.

• Şirket aracım 1.4 sıfır km de egea boş paket. Çok para verilip binilecek bir araç değil. Kronik sıkıntılarını yazan arkadaşın tespitleri doğru. Bence yağ bakımı için 5 bin km de bir yağ ölçümü yapılıp ekleme yaptırılırsa sorun çmzülür

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • Egea piyasası durmaz, seçenek fazla olduğu için sizin favoriler beklemededir. 1050 bandında 2025 model, 6001 km easy olanlar satıyor, bu araçlar gsr olduğu için güvenlik donanımı tam ve sıfır.

Benzinlisini 9 ay 9000 km kullandım. Atmosferik motordan turbo gidişi beklemedikçe performansı yeterli, bazı kullanıcılar turbo araçlara alıştıktan sonra rampada vites düşürmeden gaza yükleneyim çıksın diyor, olmuyor, olmaz da, atmosferik araçta biraz vitesle oynanacak turboya nispeten. Yağ yakma olayı da aldığımda yağ tamdı, 7000 km sonra yaklaşık 700 ml yağ ekledim.

Orijinalden alıntı: sye35

Egea piyasası durmaz, seçenek fazla olduğu için sizin favoriler beklemededir. 1050 bandında 2025 model, 6001 km easy olanlar satıyor, bu araçlar gsr olduğu için güvenlik donanımı tam ve sıfır.

Benzinlisini 9 ay 9000 km kullandım. Atmosferik motordan turbo gidişi beklemedikçe performansı yeterli, bazı kullanıcılar turbo araçlara alıştıktan sonra rampada vites düşürmeden gaza yükleneyim çıksın diyor, olmuyor, olmaz da, atmosferik araçta biraz vitesle oynanacak turboya nispeten. Yağ yakma olayı da aldığımda yağ tamdı, 7000 km sonra yaklaşık 700 ml yağ ekledim.

1.5 dci 75 bg clio kullanıyordum o araçtan 1.4 fire geçtim.Clio'da güçsüzdü ama turbo ve tork sayesinde yokuşlarda düşük devir ile tırmanıyordum.1.4 egea ilk bindiğimde yokuşta tıkandım sonrasında bu aracı turbo dizel gibi düşük devir ile değil daha düşük vites ve daha yüksek devirde yokuş çıkmaya başladım.1 günde alıştıktan sonra şuan hiç sorun yaşamıyorum.Tabi benim önceki aracımda düşük beygirli ve güçsüz bir araç olduğu için 1.4 fire tarafında bir şikayetim olmadı ama 90 beygir ve üstü turbolu bir araçtan geçmiş olsam büyük ihtimal bu araçta çok mutsuz olurdum.

Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

atmosferik araçların genel kullanım tarzı bu. sürekli turbolu araçlar kullananlar sürekli şikayet eder normaldir. atmosferikler devirli kullanılır.

Geçen bir taksiciyle yolda biraz konuştuk dediği doğruysa;

- 1.4 benzin kavraması 60-70bin km

- 1.3 dizel kavraması 100-110bin km

arası gidiyor demişti. Motor torku düşük olduğu için mecburen yapılan yarım debriyaj ömür kısaltıyor 1.4’te.

Tasarruflu sakin şehiriçi süreyim diyorsun zamanla motorda titreme oluyor. Kulakçıkları yıpranıyor sanırım.

Rölanti yakıt tüketimi yüksek.

Tüm egea’larda Akü koruma modu yok. Akünün durumunu kaputu açıp ölçmeden anlayamazsın. Geziye/pikniğe gittiğin yerde marş basmaz oluverir. Zaten alternatörüde düşük kapasiteliydi 1.4’ün diye hatırlıyorum. Dizelden yavaş şarj ediyor aküyü.

Uzun yola çıkmadan önce mutlaka yağ çubuğunu çekip bakmanız şart.

Yağ yakmasıda kısaca şöyle oluyor:

Pistondaki helezon(yaylı) segman etrafından yanma odasına yağ sızıyor. Motor atmosferik olduğu ve yüksek devirde kullanılmak zorunda olunduğu için bu sızma diğer araçlara nazaran daha belirgin oluyor. Fabrikanın helezon segman takma sebebi yakıt tasarrufu sağlamak ve ömrünü uzatmak istemesi. Çelik segman yağ sızdırmaz ama motor iç basıncını arttırır dahası gömleklere uzun vadede zarar verir. Hiç dokunmamak arada bir azar azar yağ eklemek daha iyi.

Bayır aşağı gaz vermeden iniyorsun, örn. Clio’da 0lt anlık tüketim olurken Egea’da 2.0lt anlık tüketim gösterir.

Klima uğultusu meşhurdu Egea’ların. Bir kasnak uğultu yapıyor diyorlardı o dönem. Yazdıkça hatırladım bunu da.

Yine kışın en yüksekte sıcak hava üflettikçe iç hava yollarında havayı yönlendiren kanatçıklar eriyor diye bir söylentide vardı.

Az yaksın diye takılan lpg motorun ömründen yiyor aslında. Garantiyede girmiyor lpg kaynaklı motor arızaları.

Fabrikanın motor garantisi 100.000km Egea’larda.

• murtazagil kullanıcısına yanıt

Motoru italya’dan geliyor egea’ların. Türkiye’de üretilmiyor. Yüksek devirde kullanılmak gerekmesi bu motorun laneti diyebiliriz. Sollama yaparken devirli kullanmakta yetmiyor genelde. 6. vites motoru değil kesinlikle. 5. vites 4500-5000 devir arası gitmek lazım yorulmamak için uzun yolda buda motorun ömrünü kısaltıyor maalesef. Hatta uzun yollarda durduğum ilk benzinlikte Egea kendini kilitliyordu ‘çok yoruldum sal beni yeter’ der gibi.

hocam sen daha önce hiç atmosferik araç kullandın mı?

Evet. İlk kullandığım atmosferik motor 85 model 1.4 72 beygir 106nm@3500d/d -ki bu bile Egea 1.4’ten daha sakin bir motordu.

hiç kullanmamış gibi yazıyorsun. ondan sordum. normalde atmosferik araçlar devirli kullanılır...

Ama 2025 model, hacım anlamında bir ailenin her türlü ihtiyacını karşılayacak yeterli donanımda 20.000 km ye kadar 1 yaşında başka hiçbir aracı 1100 liraya alamazsınız.
    Ama eğer çok yol yapıyorsanız biraz km den birazda donanımdan vazgeçip aynı paraya mutlaka dizel alın (1.3 daha ekonomik 1.6 daha performanslı) derim.

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.
  • Agzi olanın konustugu cat pat yazma bilenin hakkında salladığı araba. Sahibi genelde dayanıklılık ve sorunsuzlugunu sever. Sahip olmayanı boş muahbbetle kafa ütüler.

Ben 250 km yapıyorum günlük. Mazotun 75 tl olduğu bu zamanda en ekonomik araçtır 100km de 7 litre lpg yakar . 110 120 ile giderken. Lpg fiyatı da 28 tl. Ona göre hesabınızı yapın işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trak76 -- 18 Temmuz 2026; 21:27:30 >

Geçen sene limited paket cross u 1.2 milyona aldım. Aynı dolulukta ki diğer markalar 2 milyondan başlıyordu.

Bu sene mayisda is yerinden biri egeasini satıp peuget 2008 mi ne öyle birsey aldi aradaki farka değer bir şey yok,cok beklentiye girmiştim diyordu. Parasının arabasını egea

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.