< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

1 Mobil
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Orijinal lpg yok sonradan takılıyor. Ben alırken orijinal lpg olan diğer markaları da araştırdım onlara servist4n başkası müdahale edemiyor. Bozulsa servis bakacak ta yapacak ta... dışarıda biri yapamazsa diğeri yapar. Şehir içi şehire göre değişir ama 7 den aşağı olmaz. Lpg şehir içi şehir dışı cok ekonomik dışarıdan sarj edilen elektrikli arabayla yarışır ekonomide < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
2023 yılında sıfır olarak 1.4 easy plus paket egea satın aldım. Lpgsi bayide takıldı, şuanda 42 bin kmdeyim. Yağ eksiltme dışında bir problemini görmedim, 3-4 bin kmde bi yağ eklemesi yaptırıyorum. Ona da para vermiyorum, servis ücretsiz tamamlıyor. Bunun dışında klasik atmosferik motor bir araç neyse bu araba da aynı. Geçen kurban bayramında güneydoğu turu yaptım, Mardinde yoğun trafikte de kaldım ama baskı balatadan yana bir sorun yaşamadım. Ayda en azından bir defa uzun yapıyorum, abartıldığı kadar kötü bir araç değil. Benim bu aracı almamdaki sebep, paramla alabileceğim en yeni araca sahip olmaktı. Eski araçların derdi bitmiyor, günlük araç kullanan birisi için aracın yeni olması önemli. |
|
2023 egea'lar gri Fiat logolu. onlarda yağ eksiltme problemi çözülmüş diyorlardı. kırmızı logolu olanlarda yağ karterinin hacmi küçükmüş, gri logolu olanlarda bu hacim büyütülmüş deniyordu. ama sen yağ eksilttiğini söylüyorsun. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 7 Ağustos 2026; 9:12:29 > |
|
Egea'nın atmosferik motoru leş gibi, bence alınmaz. Atmosferik sevenler japon veya kore grubu alsın onlar daha iyi. Toyota'nın 1.5 - 1.6 motorları Egea 1.4'ten daha canlı mesela. Egea 1.4'te devir çevirtsen bile yinede gitmiyor. Kurusıkı tabanca gibi, ses var başka birşey yok. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
2-3 haftadır egea bakıyorum, favoriye attığım araçların nerdeyse hepsi 1 haftada satılıyor. nerdeyse her aradığım satıcı da "hocam birileri yarın bakmaya gelecek ona göre konuşalım" diyor. satılmayan egealar telefonda mal mal konuşan, araba satmayı bırak insanlarla nasıl konuşacağını bile bilmeyen tiplerin egeaları abartmıyorum. adamla 2 dakika konuşuyorsun, ilandaki araba sıfır gibi dursa bile "bu adamdan araba alınmaz" diyip kapatıyorsun. neyse 2021 üstü ve km'si yüksek olmayan kırmızı urban arıyorum, satan varsa dm atabilir :) |
|
|
|
Bütçeyi hafif arttırın, 2024ün ikinci yarısından sonra gelen easylere yönelin. Öncesinde gelen easy (plus falan olsa da aynı) ve mirrorlar 2 hava yastıklı, güvenlik olarak patates paketler. Şu an 2025 model 20-30 km hatasız easyler 1030-1050 bandında. az hatalı, az daha kilometreli olanı zorlayın derim. |
|
|
|
5 yıl 1.4 urban egea kullandık total 90.000 km yol yaptık. şöyle söyliyim arızayı bırakın aküsü bile orijinaldi. full servis bakımlıydı hiçbir zaman yağ eklemedik. hiç de arıza yapmadı. |
|