< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pislickadam -- 23 Temmuz 2026; 23:1:34 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
iOS 27 | ANA KONU | Beta 4
Popüler Konular listesinde
-
-
Beta sürüm çıktı mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
-
8 haziranda etkinlikten sonra çıkacak.
Tek tuşla arama (kestirme olarak değil) geri gelmeli kesinlikle. En çok beklediğim özellik o.
İŞLEMCİ AMD Ryzen 7 7800X3D EKRAN KARTI PNY 5070 ANAKART Gigabyte B850 Gaming X RAM Patriot Viper (2x16) CL30 KASA Lian Li Lancool III SIVI SOĞUTUCU MSI MAG CoreLiquid A13 360 MONİTÖR ASUS VG279QL1A KLAVYE Aula Win68 HE MAX MOUSE Logitech G Pro Wireless KULAKLIK Steelseries Arctis Nova 5X -
Pek sanmıyorum geleceğini ama gelse süper olur
şimdiden yerimizi alalım.
_____________________________ -
umarım vaadettikleri gibi stabilite, akıcılık, performans odaklı bir güncelleme olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
x (formerly twitter)
Huy Nguyen (@Little_34306) on Xhttps://x.com/Little_34306/status/2060637559915753581
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi User Friendly -- 30 Mayıs 2026; 12:51:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Katılım zamanı: 9 Ocak 2008 -
Takipteyiz
-
Kullanışlı olur bu 👍🏻
Paylaştığın videoda Apple'ın gelecekteki işletim sistemi güncellemesi olan iOS 27 ile ilgili Bloomberg sızıntılarına dayanan çok önemli yapay zekâ gelişmeleri detaylandırılıyor,
İşte videoda öne çıkan tüm detaylar:
1. Siri'nin Büyük Dönüşümü ve Yeni Siri Uygulaması
Yapay Zekâ Tabanlı İşletim Sistemi Yoldaşı: Siri, artık sadece basit soruları yanıtlayan eski reaktif yapısından sıyrılarak işletim sisteminin merkezinde yer alan güçlü bir yapay zekâ asistanına dönüşüyor [00:41].
Sohbet Robotu (Chatbot) Arayüzü: Apple, Siri için özel bir uygulama geliştiriyor. Bu uygulama tıpkı ChatGPT veya Gemini gibi çalışacak; geçmiş sohbetlerinizi saklayacak, belgeler ve PDF'ler yükleyip analiz etmenize izin verecek ve uzun soluklu sohbetleri sürdürmenizi sağlayacak [01:39].
2. Üçüncü Parti Yapay Zekâ Modellerine Özgürlük
Google Gemini ve Claude Entegrasyonu: Apple'ın kullanıcıları kendi ekosistemine zorlamak yerine, belirli görevler için Google Gemini veya Claude gibi üçüncü parti yapay zekâ modellerini seçebilmesine imkan tanıyacak bir uzantı sistemi üzerinde çalıştığı belirtiliyor [01:18].
3. Gelişmiş Spotlight Arayüzü ve Dinamik Ada (Dynamic Island)
Yenilenen Spotlight Search: Arama çubuğu artık sadece uygulama veya dosya bulmakla kalmayacak; cihaz içi yerel aramaları, web sonuçlarını ve kişisel bilgilerinizi yapay zekâ tarafından üretilen yanıtlarla tek bir yerde birleştirecek [01:03].
Dinamik Ada Entegrasyonu: Siri ile olan etkileşimler doğrudan Dinamik Ada etrafında şekillenecek. Görüşmeler, zengin sonuç kartları ve canlı bilgiler bu alanda derinlemesine entegre bir şekilde sunulacak [02:19].
4. Kamera ve Fotoğraflar Uygulamasında Yapay Zekâ Dönemi
Kamera İçi Siri Modu: Kamera arayüzüne doğrudan bir Siri modu ekleniyor. Telefonunuzu bir nesneye, tarihi yapıya veya belgeye doğrulttuğunuzda, seçtiğiniz yapay zekâ modeliyle kameranın gördüğü şey hakkında eksiksiz bir sohbet gerçekleştirebileceksiniz [02:36].
Fotoğraf Düzenleme: Fotoğraflar uygulaması; görüntü çerçeveleme, arka plan genişletme ve "Apple Intelligence" tarafından desteklenen akıllı fotoğraf düzenleme yetenekleri kazanacak [03:08].
5. Gizlilik Odağı
Cihaz İçi (On-Device) Çalışma: Tüm bu gelişmiş yapay zekâ deneyimlerinin büyük bir kısmı, hassas verilerinizi Apple'ın güvenlik çerçevesi içinde tutmak adına doğrudan cihaz üzerindeki gelişmiş modellerle yerel olarak çalıştırılacak [02:04].
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n8birbaslangic -- 30 Mayıs 2026; 11:20:2 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
-
Yerimizi alalım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Keşke gelse.
Gelse bile bilmem kaç no’lu ara güncelleme ile gelir bence :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBlondie -- 30 Mayıs 2026; 22:32:54 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tabii birde o mesele vardı :) 27.5 öncesi gelmez 🤣
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________
|
beta 4 yine indexleme yapıyor. forumu 1 hafta boyunca index şöyle, index böyle diye aynı mesajlarla darlayacak edecek kişiler için paylaşıyorum. ![]() |
|
Beta 4 ile ilk gözüme çarpan şeyler şunlar; 1- Öncelikle Beta 3 de ki çeviri hatalarının çoğu çözülmüş. Beta 3 de anlamadığım bir şekilde bildirim merkezi İngilizce olmuştu, düzeltmişler nihayet. Aynı şekilde klavye panosunda ki çeviri hatası da çözülmüş. Ayrıca panoyu biraz daha geliştirmişler. Misal Safari den kopyaladığınız linklerin solunda Safari simgesi çıkıyor artık. 2- Bildirim merkezinde tüm bildirimleri silmek için çarpıya basılı tutunca çıkan ekran çalışmıyordu. Ne kadar bassam da bildirimleri silemiyordum onu düzeltmişler. 3- Daha önce bahsettiğim bildirim merkezini aşağıya çekince çıkan duvar kağıdı derinlik efekti kaldırılmış. Maalesef o bir özellik değil bug imiş. 4- İndeks her güncelleme de olduğu gibi tekrar başladı. Ama endişelenmeyin artık indeks süreci daha da oturmuştur diye tahmin ediyorum. Kısa süre de bitecektir Beta 3 den geçtiyseniz. Benim indeks 3 saat sürmüştü. 5- Koyu renk widgetların rengi daha da koyu olmuş. 6- Liquid Glass kaydırıcısın da önceki betalar da bir takılma söz konusuydu. Beta 4 ile akıcı bir hale getirmişler onu. Sorunsuz cillop gibi kayıyor artık. 7- Ana ekranın en solunda çıkan widget ekranına blur eklemişler geri. Önce ki beta sürümlerinde blur yoktu. 8- Ayarlar uygulaması salak saçma donuyordu bazen bu sürümde sanırım düzeltmişler. İlerleyen zamanlar da anlarız artık. 9- Performans konusunda değişen bir şey yok. İndeks devam ediyor ama cihaz seri çalışıyor bir sıkıntısı yok. 10- App Store da yeni bir uygulama indirirken kilit tuşuna çift basma işlevinde bir bug vardı o hala çözülmemiş. Eğer hemen çift tıklarsanız ekranı kilitliyordu cihaz, hala da kilitlemeye devam ediyor. 11- Ana ekran da dock üzerinde bulunan bir klasörden çıkınca animasyon da ufak görsel bir bug var. Beta 3 de var mı bilmiyorum ama gözüme çarptı hemen. Evet şimdilik gözlemlerim bunlar arkadaşlar. Public Beta 2 ve Developer Beta 5 i merak edenler için söyleyelim; yüksek ihtimalle PB2 yarın veya da haftaya gelebilir. Developer Beta 5 ise 3 Ağustos civarı gelecek. 2 hafta da bir yeni Beta yayınlanıyor artık rutini biliyordur çoğu kişi ama biz yazalım yine de. |
|
iOS 27’ye geçiş yaptım ve şu ana kadar herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadım. İlk beta sürümü olmasına rağmen oldukça başarılı görünüyor.
|
|
En başta orjinal batarya takılsaydı en az 3-4 sene götürürdü. Çakma bataryalara zaten şuana kadar bir orjinal hatta iki orjinal bataryası vermişsindir belki. |
|
Böyle organizmaları engelleyin geçin Bunlar yüzünden ortalık rezil zaten uzun zamandır |
|
iPhone 15 Pro aşırı akıcı olmuş. Değil iOS 18, iOS 17 gibi kutudan çıktığı gibi akıcı telefon. Bu daha beta bir de…
|
|
İlginç ama gerçek, şarj konusunda iyileşme var. Israrla 26’yı kullanıp şikayet edenler bir saniye bile düşünmeden 27’e geçmeli. Yok efendim betaymış yok efendim asla beta kurmazmış. Pardon???????? Her şeyiyle mükkemmel ve sorunsuz bir sürüm.
|
Benzer içerikler
- iphone 13 ile 15 arasındaki fark
- birincil siminiz bir mesaj gönderdi ne demek
- iphone ekran parlaklığı otomatik değişiyor
- yd iphone
- carplay ekran yansıtma
- iphone 12 pro max kılıf
- apple sahibi
- ios 26
- iphone fotoğraftan nesne silme
- karekod okutma nasıl yapılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt