Şimdi Ara

Araç Ses Sistemini Eve Kurdum: Dip Ses ve Ses Kaybı Sorunu (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Eski aracımdan söktüğüm ses sistemini evde kullanmak amacıyla "cadde tipi" bir pandizot üzerine kurdum. Montajı tamamladım ancak sistemde iki temel sorun yaşıyorum: Sürekli bir dip ses (hışırtı) ve şarkılardaki detayların/enstrümanların çok sönük gelmesi.

Kullandığım Ekipmanlar:

1. Amfi: Premio PR38 (4 Kanal - 4x70W RMS)
    2. Hoparlör 1: Blam 165EC 16cm Koaksiyel (2 Adet)
    3. Hoparlör 2: Blam 165ES 16cm Komponent Takımı (Sadece mid-baslar bağlı, crossover kutuları takılı değil)
    4. Subwoofer: Blam RS10.2
    5. Tweeter: Dandik markasız 4 ohm - 95 dB SPL (2 Adet)
    6. Güç Kaynağı: 12V 33A Ultra Slim Led Trafosu
    7. Cadde Tipi Pandizot dikdörtgen (Üzerinde yukarda belirttiğim 2 koaksiyel,2 komponent,2 dandik tweeter var.) Subwoofer için ayrı kabin var.

Yaşadığım Sorunlar:

• Hışırtı ve Parazit: Sistem boştayken hoparlörlerden sürekli bir cızırtı/hışırtı sesi geliyor. Müzik açtığımda bu ses biraz bastırılsa da dikkatli dinleyince derinden gelmeye devam ediyor.
    • Ses Kalitesi/Detay Kaybı: Bazı şarkılarda arkadan gelen tınılar ve ezgiler aşırı derinden, neredeyse duyulmayacak kadar sönük geliyor. Sesler birbirine karışıyor gibi hissettiriyor.

Sormak İstediklerim:

• LED trafosu kullanmak bu tarz parazitlere (dip ses) neden olur mu?
    • Komponent takımının içinden çıkan o küçük devreleri (crossover) takmamış olmam sesin sönük gelmesinin veya detay kaybının ana sebebi olabilir mi?
    • Amfi üzerindeki ayarları (Gain, HPF/LPF) bu karma sistemde nasıl optimize etmeliyim?

Bu kadar emek verip kurduğum düzeneğin bu şekilde verimsiz çalışması canımı sıktı. Bağlantılarda mı hata yapıyorum yoksa amfi/trafodan kaynaklı bir durum mu? Konu hakkında tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Eve geçtiğimde genel sistem resimlerini de ekleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONUR_345241 -- 20 Mart 2026; 2:16:45 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Makul Ses Sistemi Yardım
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.