Şimdi Ara

Makul Ses Sistemi Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Ben ses sistemlerinden teori dışında hiç bir şeyden anlamıyorum. Benim ses sisteminden beklentimi hemen izah edeyim sizlere. Arkadaşımın 2001 Model BMW E46 3.20Ci 'si var, araçta "Harman Kardon" ses sistemi var. Bu ses sistemi yeterlilik ve ses temizliği açısından mükemmel. Zaten benim derdim öyle çok yüksek bass değil. Sadece temiz bir ses almak istiyorum.

Bunun için biraz araştırma yaptım. Komponent denilen Hoparlör galiba benim isteklerimi karşılayacak gibi duruyor.

Aracım Opel Bertone, 4 Adet bu bahsi geçen hoparlör'den alsam illaki Bu HK gibi olmaz ama yaklaşırmıyız.

Yada en neti HK gibi ses alabilmek için ne yapmak gerekir yardımcı olursanız çok sevinirim.

• komponent amfisiz olmaz, zaten amfisiz hiç bir sistem tatmin edici ses vermez,,, ben 2 yollu 4 hoparlör taktırdım biraz düzeldi ama tatmin etmedi,, 3 yollu 4 yollu hoparlörlerde var ama amfi istiyor onlarda,,, 4 adet komponent ve amfi taktım güzel oldu ama sistem bass istiyor belli, şimdi slim bass sipariş ettik hafta içi takılacak,olmuşken tam olsun dedim,yarım yamalak olmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: onrhnnn

Anlamadığım için soruyorum kusuruma bakma, bu komponetlerin yanındaki kare kutular onun anfisi değilmi ?

Onlara crossover denir. Tiz ve mid için ses filtresi yapar. Component kullanmasan dahi temiz ses içim amfi mutlaka gerekli.

Net ses için de sq ses sistemi şeklinde aratırsan internette ses kalitesi ön planda oto ses sistemleri tavsiyeleri var. Bu arada düşündüğün bütçe nedir?
    Net bir şekilde bütcem yok aslında ama tabii kide uçuk fiyatlar bana göre değil. Aracımda kardeşimin icatları olan 1000w sub vardır. Tabi bide anfi buna yetecek çekilde. Ben sub ı söktüm çok ses yapıyor ve sesleri boğuyor diye. Yani anfim var şu anda. Aracın tüm hopörlerleri sony marka ile aldığımızda değiştirildi. Fakat bunlar teybin çıkışında, bunları anfiye alsam ses değişirmi ?
    Hoparlör değişmeden şimdilik sisteme amfi eklersen hoparlörlerin beslemesi daha iyi olacağından ses daha iyi çıkacaktır. Bozulma ve boğulma olmaz. Giriş orta seviye bir amfi iş görecektir başlangıç için.
  • arkadaşlar bende size tecrübelerimi aktarıyım,yeni mondeomu aldığımdan beri son 1 aydır tatmin edici bir ses almak için uğraşıyorum,,, bir kere mevcut ses sistemi D segment bir arabaya kesinlikle yakışmıyordu,el radyosundan dinler gibi zayıf ve kalitesiz bir ses vardı,inanmazsınız benim puntonun ses sistemi daha iyi ,,bazen forda çok kızıyorum, gemi gibi araba yapmış park sensörü yok, olacak şey değil ,,neyse konuyu dağıtmayalım, arabanın orijinalliğini bozmadan amfisiz,bass sız halletme yoluna gittim, 4 kapı için 2 yollu pioneer hoparlör taktırdım, 3 yollu 4 yollusuda var ama amfi istiyor ,, ses bir miktar düzelsede tatmin etmedi, bass olmadan olmuyor ,, sonra bu 2 yolluları söktürdüm 4 kapı içi kicker komponent ve amfi taktırdım, bass bir miktar düzeldi,ses oldukça iyi bir düzeye geldi ama sistem bende bir eksik var mesajı veriyordu, subwoofer olmadan olmuyor bu kesin olarak anlaşıldı, kicker slim bass takılınca işte tamam şimdi oldu dedirtti,,,, arkadaşlar eğri oturalım doğru konuşalım, eğer bu ses işlerinden birazcık anlıyorsanız amfi ve subwoofer olmadan hep birşeylerin eksik olduğunu hissediyorsunuz,,eğer bunlardan haberiniz yoksa zaten mesele yok, bilmediğiniz bişeyi talep edecek haliniz yok elbette, 2 hoparlör taktırırsınız bu iş tamamdır dersiniz olur biter ama öyle değil işte,,, subwoofer takıcaksanız slim bass alın, hem ince fazla yer kaplamıyor,hemde bass ı daha tok vuruyor,sesi dağıtmıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev için ses sistemi önerisi.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anladığım kadarı ile şimdi hoporlerimi anfiye bağlayacam. :) Umarım ses değişir. sonucu sizlerle paylaşıcam saygılar..
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.