|
İngiltere’de Çinli elektrikli otobüs krizi: Uzaktan kapatılabilirler
1 Mobil
-
-
Mercedes'ler, BMW'ler uzaktan kapatılamıyor mu mesela? Tesla kapatılamıyor mu? Teknik olarak onlarda da mümkün ama hiç böyle gündem olmuyorlar.
-
Çinli otobüs üreticileri Avrupalı üreticileri çok zor durumda bıraktılar. Yakında kepenk kapatabilirler.
Ayrıca önceki ilglili haber :https://www.donanimhaber.com/cin-menseli-elektrikli-otobuslerde-uzaktan-erisim-krizi--198246
-

Kill switch bu ülkelerin olağanı. Başkası yapınca zorlarına gitmiş.

Bilgisayarlarda kill switch yerine o bilgisayarı ayrık bir işlemci ve işletim sistemiyle sağmayı hedefliyorlar. Bu beş göz çetesine veri akışı lazım, her istedikleri bilgisayara ve verilere zahmetsiz ulaşabilmeleri lazım. Bize de sizin iyiliğiniz için var bu diye masal anlatıyorlar.
- Amd’de psp
- intel’de me/ime
- apple sep (secure enclave processor)
- microsoft’un pluton güvenlik işlemcisi
- hp’nin endpoint güvenlik işlemcisi
Hepside amerikan ürünleri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 5 Ocak 2026; 16:17:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
hem yazılımsal hem de donanımsal olarak kill switch olabilir.
_____________________________ Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Mustafa Erçetin (9 Kasım 2022) ve 9 yaşındaki Muhammed Muaz (11 aralık 2024) kudurarak ölmesinler diye uyutuldular.Köpekler uyutulmasın diye çocuklar uyutuluyor!
En deli sevdaları yaşarım uykusu geçerken, Mehmetçik, Zap Suyu şiiri.
Hakan FİDANTürkiye için: Nükleer silah!Kıbrıs, Müslüman Türk milletinin küfürden alınmış mülküdür tıpkı Anadolu gibi: Kapalı Maraş imar olsun! -
Aynı şeyi Çinlilerde Nvidia için söylemişti,"Nvidia yapay zeka çiplerinde killswitch var" diye haber yapmışlardı. Nvidia yalanlamıştı.
-
Yok, Amerikan markaları çok iyi niyetli. Savaş bile olsa Tesla falan bizi yolda bırakmaz :). Kimse zaten bunu anlamıyor, Çin ihlal yapmıyor falan demiyoruz. Aynı ihlali hatta daha fazlasını yapma gücüne sahip bir sürü marka varken, neden hedef sadece Çin? Çünkü müttefik değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Çok güzel bilgiler
,bunu okuyunca nedense aklıma Azerbaycan dönüşü Gürcistan da düşen uçağımız geldi ve düşme pilot hatası bakım eksiği gibi düşünülür ,oysa maddelerde açıkça yazıyor motor kontrol ünitesi hidrolik sistemleri devre dışı bırakır ,aniden motor gücünü kaybeder kontrol yüzeyleri kilitlenir .._____________________________ Özel Mesajlar bende kapalı maalesef... -
quote:
Orijinalden alıntı: alfa-xÇok güzel bilgiler
,bunu okuyunca nedense aklıma Azerbaycan dönüşü Gürcistan da düşen uçağımız geldi ve düşme pilot hatası bakım eksiği gibi düşünülür ,oysa maddelerde açıkça yazıyor motor kontrol ünitesi hidrolik sistemleri devre dışı bırakır ,aniden motor gücünü kaybeder kontrol yüzeyleri kilitlenir ..Bugün kullandığımız amerikan teknolojileri yerlilestirilmedikçe maalesef daha çok benzer olaylar olacak.
Doğu Eşrefoğluyoutubehttp://www.facebook.com/KV.Dogu.Esrefogluhttps://www.youtube.com/watch?v=KnePfdpdW4EAmerikanın nokta atışı operasyonlar yapması (örn maduro) dünyaya sattığı teknolojik zamazingolarla mümkün oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Çin'den yeni tehdit:
Çekerim otobüsünüzün fişini
Akıllı olun!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Keşke bizde de elektrikli otobüsler olsa, bayağı bir dizel tasarrufu sağlanır ama alman arabalarına hayran bir iktidarımız var, belediyelerimiz de çamurdan olsun alman olsun diye diretiyordur
-
Türkiye'de KARSAN firması elektrikli 9-10-12-18 metre elektrikli otobüs üretiyor. Şu anda Antep, Maraş ve Elazığ'da halen yollarda bu otobüsler yürüyor
Ayrıca TEMSA ve BOZANKAYA firmalarının da elektrikli otobüsleri mevcut
-
Batının gözünden bakarsan Çin potansiyel tehdit. Kendilerini sağlama alıyorlar. Kendilerini BMW ve Tesla'dan korumayacaklar tabi ki.
Batı ürünlerini de Çin ve diğer ülkelerin düşünmesi lazım, Çin ve Rusya düşünüyor. Çin'in altyapısı yerli diye biliyorum özellikle.
Kritik şeylerin yerli olması lazım zaten, başka opsiyon mantıklı değil. Kapatmayı bırak İsrail gibi uzaktan havaya bile uçuranı çıkar yoksa.
Bence elektrikli araç yerli bile olsa araç beyni internete bağlı olmamalı, hacklenip tüm araçların bataryalarının aynı anda yakıldığı bir ihtimal olmamalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 6 Ocak 2026; 12:46:1 >_____________________________ -
Çin kendileri için bir tehditse neden özellikle Çin'den araç alıyorlar diye düşünmeden edemiyorum. Biraz daha pahalı olsun, güvenli olsun o zaman?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 6 Ocak 2026; 13:1:16 >_____________________________ -
O kadarını bilemem, ihaleyle alıp sonradan internete bağlı diye tırsmaya başladılar demek ki. Kendi hataları.
_____________________________ -
Daha ucuza almışlardır, fiyat/performans gözüyle bakmışlardır. Ama satın alınları yaptıkları zamanlarda Çin'i bu kadar tehditkar olarak görmüyorlardır veya ABD o zamanlar müttefiklerini fazla sıkıştırmamıştır veya otobüsleri birer tehdit olarak görmemişlerdir veya tehdit olarak düşünülen onca etken olmasına rağmen sıra ptobüslere hiç gelememiş, otobüslerin tehdit araçları olacağını düşünmemişlerdir. Olay zaten tehdit de değil, ticaret savaşı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
adamlar isveç e bile ihracat yaptı denililyordu otonom elektrikli olandan
_____________________________ -
niye uk usa Ab arabalarına da yaptınız ya aynı sistemi ona niye ses yok hadi bende vatandaş olarak bundan şikayetçiyim Uk nasıl yapalım ne dersin ?
_____________________________ -
İphone ve ipadde uzaktan kapatılıyor. Çöpe atmıştım 2.el ipadi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
![]() Kill switch bu ülkelerin olağanı. Başkası yapınca zorlarına gitmiş. ![]() Bilgisayarlarda kill switch yerine o bilgisayarı ayrık bir işlemci ve işletim sistemiyle sağmayı hedefliyorlar. Bu beş göz çetesine veri akışı lazım, her istedikleri bilgisayara ve verilere zahmetsiz ulaşabilmeleri lazım. Bize de sizin iyiliğiniz için var bu diye masal anlatıyorlar. - Amd’de psp - intel’de me/ime - apple sep (secure enclave processor) - microsoft’un pluton güvenlik işlemcisi - hp’nin endpoint güvenlik işlemcisi Hepside amerikan ürünleri. |
|
Yok, Amerikan markaları çok iyi niyetli. Savaş bile olsa Tesla falan bizi yolda bırakmaz :). Kimse zaten bunu anlamıyor, Çin ihlal yapmıyor falan demiyoruz. Aynı ihlali hatta daha fazlasını yapma gücüne sahip bir sürü marka varken, neden hedef sadece Çin? Çünkü müttefik değil.
|
|
Mercedes'ler, BMW'ler uzaktan kapatılamıyor mu mesela? Tesla kapatılamıyor mu? Teknik olarak onlarda da mümkün ama hiç böyle gündem olmuyorlar.
|
|
Türkiye'de KARSAN firması elektrikli 9-10-12-18 metre elektrikli otobüs üretiyor. Şu anda Antep, Maraş ve Elazığ'da halen yollarda bu otobüsler yürüyor
Ayrıca TEMSA ve BOZANKAYA firmalarının da elektrikli otobüsleri mevcut |
Benzer içerikler
- youtube premium arka planda oynatma
- en iyi yapay zeka sıralaması
- instagram ortak paylaşım nasıl yapılır
- instagram aktiflik kapatma
- stalk yapmak nasıl anlaşılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X




Yeni Kayıt

Konudaki Resimler




kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt






