Şimdi Ara

HONOR MAGIC 8 PRO [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
38
Favori
16.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Popüler Konular listesinde
22. Sırada  bugün en iyi #12
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

HONOR MAGIC 8 PRO [ANA KONU]
    !!!ÖZELLİKLER!!!
    Ekran: 6.71inç, 1256x2808 çözünürlük, 20:9 ekran oranı, LTPO OLED 120HZ 4320Hz PWM, Dolby Vision, HDR Vivid, 1800 nits normal, 6000 nits tepe parlaklık, HONOR NanoCrystal Shield ekran koruma.

İşlemci: Qualcomm SM8850-AC Snapdragon 8 Elite Gen 5 (3 nm)

Depolama: 12/512GB, 16/512GB (Çin), 16/1TB, Ufs 4.1

SES: DTS:X Ultra, Honor Surround Subwoofer,Honor Spatial Audio Engine, 5-Star Swiss SGS Sound Quality Certification

Ana Kamera:50 MP, f/1.6, 23mm, 1/1.3", 1.2µm, multi-directional PDAF, Laser AF, OIS; 4K@120fps

Telefoto:200 MP (Samsung ISOCELL HP9), f/2.6, 85mm, 1/1.4", 0.56µm, multi-directional PDAF, OIS, 3.7x optical zoom; 4K@120fps

Ultra Geniş Açı Kamera: 50 MP, f/2.0, 12mm, 122°, 1/2.88", 0.61µm, dual pixel PDAF; 4K@60fps

Ön Kamera: 50 MP, f/2.0, 21mm (wide), 1/2.93", 0.6µm, 4K@60fps, sabit odak, Tof 3D, (depth/biometrics sensor)

Pil: Si/C Li-Ion 7100 mAh (Global); 6270 mAh (Avrupa); 7200 mAh (Çin), 100w Kablolu, 80w kablosuz, 5w tersine şarj

Bağlantı: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6/7, dual-band or tri-band, Wi-Fi Direct, Bluetooth 6.0, A2DP, LE, aptX HD, aptX Adaptive, aptX Lossless, LHDC 5, Auracast, ASHA, NFC, USB Type-C 3.2, DisplayPort 1.2, OTG, GPS (L1+L5), BDS (B1I+B1c+B2a+B2b), GALILEO (E1+E5a+E5b), QZSS (L1+L5), NavIC (L1+L5), GLONASS

İşletim Sistemi: Android 16, Magic Os 10

Boyut ve Ağırlık: 161.15 x 75.0 x 8.32 mm, 219g

Çıkış Tarihi 3 Şubat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swaarthy -- 18 Ocak 2026; 17:56:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan1216

Aslinda bu telefonun kameralari x300pro ile ayni , teknik özellikler cok yakin, vivo kadar iyi cekim.zoom vs yapabilrimi yapiyor mu ?

Valla ikisini birlikte denemiş, ikisini de sıfır alıp 1 hafta kadar x300 pro kullandıktan sonra da kalıcı olarak magic8 pro ile devam etmeye karar vermiş biri olarak söylüyorum. X300 pro kamerası daha iyi hatta rakipsiz. Portre modu daha iyi. Ana kamera daha iyi. Ön kamera daha iyi yapay zeka görüntü işleme daha iyi. Video daha iyi. Hatta x300 pro da başka cihazda olmayan sinematik modda 4k 60fps var. Portre çekim x300 pro da rakipsiz. Peki ne kadar daha iyi? Maksimum %10-20

O zaman neden magic8 pro ile devam etmeye karar verdim? Tek cevap Ekran.

Honor ekranı çok daha iyi, net ve okunaklı.

pwm hassasiyeti olanlar için bu hayati önem taşıyan geliştirmeler var eğer oled ltpo ekranlara bakarken gözlerin yanıyor sebepsiz basagrilarin oluyor kafanda baskılar oluyorsa pwm hassasiyetiniz var hayırlı olsun. İşte honor burda elini taşın altına koymuş. Cihaza göz koruma menüsü altında 3 atımlı DC dimming modu koymuş. İsmi konforlu olarak geçiyor. X300 pro da ise tek atımlı DC dimming var ve %50 parlaklık altında 2160hz ultra pwm dedikleri moda geciyor. Bu da birçok hassasiyeti olan insanın beynini yakıyor. Migren atakları beyin sisi bulanık görme ne ararsan oluyor. Eger şanslı normal bir insansanız tabi sorun yok. Not: Pwm göz koruması konusunda en iyi ekran honor 400 pro da.

Kasa: Magic8 de ele çok daha iyi oturuyor. Ağırlık dengesi iyi kamera kısmı ağır basıp el yormuyor.

Ses: Tartışmasız Honor

Pil: Tartışmasız Honor 11 saat ekran süreleri alıyorum.

Fiyat: Yurtdışı aldığım için ikisi de aynı fiyat.

Şimdilik bu kadar merak ettiğiniz birşey olursa cevaplarim

Birkaç mı? Chatgpt görse isyan eder bu ne kadar çok soru. Şaka şaka bildiklerimi yazayım.

1. Evet sabit odak. Yüzüne çok yaklaştırıp çekince bulanık çekiyor. Normal çekim mesafelerinde bir problem yok.

2. Bendeki Çin cihazı evet istediğin yerinin hızı ayarlanıyor. Ama ayarladıktan sonra videoyu dışa aktarıyor. 2. bir video çıkıyor ortaya.

3. Hiç karşılaşmadım. Magic 6 da da honor 400 dede karşılaşmamıştım.

4. 100x ile çekmişsen Vivo da Honor'da texture ekliyor. Fakat Magic7 de bu cidden kötüydü. Bunda çok daha iyiç. Telefoto kamera ile macro modu gelmiş. 10x zoom ile sinek gözü vs çekilebiliyor. Detayları da öyle kafasına göre eklemiyor.

5. 1x te normal modda Fluluk sadece çok yakından çekmişsen oluyor çok az sebebi bunun ana kamerası fiziksel olarak değişken odaklı. Merceğin doğası gereği rahatsız edici değil. Bunu da şöyle aşabilirsin 1x düğmesine tekrar tıklıyorsun 28mm moduna geçiyor 1.2x zoom benzeri birşeye o zaman olmuyor. Hatta bu kamera 23mm birçok telefon 24mm. İnsan gözüne en güzel gelen çekim modu 35mm'ye katsayı olarak en yakın 23mm oluyor. 1.5x ile tam 35mm oluyor 24mm kamera lensine sahip cihazlar küsüratlı rakamlarda çekiyor ve 35mm yazmasına rağmen bir tık uzak kalıyor. Detatın detayı.

Manzara konusuna gelince evet bazen yapabiliyor ama geleriden sonradan bunu değiştirme seçeneği var ve çalışıyor. Buna ek bir güncelleme gelmiş daha önceki modellerde misal bir ağacın dalının kenarından arkadaki nesneyi çekmişsen ağacın dalıda net arkadaki nesne de net ta en arkası flu oluyordu. Buna da vivo daki gibi öndekini flu arkadakini flu çekmek istediğin nesneyi net yapabilme yeteneği gelmiş anlatabildim mi bilmiyorum. Çekip resim atarım bir ara.

6. Yağlı boya ta 50x'e kadar yok. Texture eklemesi güzel önceki serileri unut telefoto lens sınıf atlamış.

7. Bendeki 16gb ram. 5-6 sene ciddi bir süre bilemedim. Götürür ya nolacak.

8. Bence 6.71 daha iyi olmuş. 6.78 tek elle kullanırken biraz bilek zorluyordu bu tam oturdu elime. Çok farklı font büyütme ve DPI scale seçeneği var. ben %104 büyütülmüş font seçeneği ile kullanıyorum.

9. Lens flare durumu çok abartı değil her cihazda bir miktar oluyor ama bunda ciddiye alınacak kıvamda değil. X300 de de değildi.

10. evet bende incelemelerde hep gördüm ve beni düşündürdü almadan önce alır almaz bir güncelleme geldi onu yaptım ve video çekim ayarlarından otomatik FPS düşür parlaklığı arttır seçtim o incelemelerde gördüğün atlama takılma yok. Sıfır ama sinematik modda 60fps olsun isterdim 30 çekiyor. Sinematik 60 çok güzel birşey. Vivo x300 pro da vardı.

11. Evet kayıt esnasında ses daha az gelse de ses var spray boya gibi sanki içinde bilye var fıkır fıkır oynuyor.

Valla benim işim gücüm kamera. En iyi kamerayı istiyorum gerisi hikaye diyen, gidip X300 Pro alsın. incelemelere vs bakmayın yok Oppo X9'muş yok başka bir cihazmış hepsi hikaye. X300 Pro'ya 95bin verilir mi derseniz? öpseler vermem.

Tüm bileşenlere bakıp total performans olarakta Honor Magic8 pro son dönemde çıkan cihazların bana göre en iyisi. Foto çekerken 1.1x te yada 1.5x te kullanmanızı tavsiye ederim. Göze çok hoş gelen fotolar çekeceksiniz.

Avrupa versiyonları 12GB + 512GB olarak geliyor. Türkiye’ye 16GB + 512GB getirmeleri için bir neden görmüyorum; sonuçta 7 yıl güncelleme garantisi bile vermemiş bir firmadan konuşuyoruz.

Çin’de 12GB model 860$, 16GB model ise 890$. “Agresif fiyat politikası” dediklerine göre büyük ihtimalle 12GB versiyon gelir. 860$’ı vergisiz düşündüğümüzde yaklaşık 760$ yapıyor; bu da bugünkü kurla vergiler dahil 67 bin TL civarı.

Cihaz geçen seneyle aynı fiyata sahip, yani 6000 Çin Yuanı. O dönem bu fiyat yaklaşık 840$’a (vergisiz 730$) denk geliyordu ve dolar kuru da 35 TL civarındaydı. Şimdi hem fiyat 20$ artmış durumda hem de dolar yaklaşık 9 TL yükseldi. Eski fiyatıyla vergiler dahil fiyat 52 bin TL civarına denk geliyor; geçen yıl tablet hediyesiyle birlikte 60 bin TL’ye satılmıştı.

Bu sene de muhtemelen 70 bin TL fiyat açıklarlar, üstüne bir hediye koyup 80 bin TL’ye satmaya çalışırlar gibime geliyor.

Detaylı bilgiyi telefonun ana konusunda bulabilirsiniz ama kısaca;

Telefon 7 yıl güncelleme sözü ve reklamıyla satılmaya başladı.

Yaklaşık 3-4 ay sonra güncelleme süresi ile ilgili çamura yatıp 4 yıl sürüm 5 yıl güvenlik güncellemesi olacak dendi.

Müşteri hizmetleri kesin bir açıklama yerine "planlanmaktadır" gibi muallak cevaplar ile geçiştirmeye çalıştı.

Hatta güncelleme süresinin değişmesine ve kısalmasına kutudan çıkan şarj adaptörü bile sebep olarak gösterildi.

Bu arada hiçbir resmi açıklama yapılmadan, özür bile dilenmeden sosyal medya paylaşımları sessiz sedasız kaldırılıp tüketiciler salak yerine konmaya çalışıldı.

Sonuç olarak büyük bir rezilliğe imza atıp daha piyasada tutunmaya çalışırken kullanıcı güvenini kaybettiler.

• H.o.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

iPhone 5s Kullanıcı Kulübü

iPhone 5S 16GB Uzay Grisi

• O kamera adası ne abi artık, kül tablası gibi.

Güzel telefon, güzel...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İşlemci performans testlerinde en iyi cihaz çıktı ancak aynı performansı kamerada alamadı maalesef. Bir magic6pro kullanıcısı olarak yine de almayı tercih ederim iyi fiyattan gelirse. Özellikle ön kamerada portre modu zayıf, detaylarda da Vivo ve Oppo nün gerisinde kalıyor. Ama overall olarak iyi bir f/p amiral gemisi olabilir

Daha Fazla Göster
  • Bazı çekim örnekleri.
    HONOR MAGIC 8 PRO [ANA KONU] HONOR MAGIC 8 PRO [ANA KONU] HONOR MAGIC 8 PRO [ANA KONU] HONOR MAGIC 8 PRO [ANA KONU]

• 52.999 dan alırım bir ho

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swaarthy -- 3 Aralık 2025; 21:39:21 >

• Honor Magic8Pro vs Vivo X200 Ultra HONOR MAGIC 8 PRO [ANA KONU] HONOR MAGIC 8 PRO [ANA KONU] HONOR MAGIC 8 PRO [ANA KONU] HONOR MAGIC 8 PRO [ANA KONU]

• Anestesien kullanıcısına yanıt
    Yanında saat veya kulaklık hediyesiyle 79 fiyat bence uygundur.

The Honor Magic 8 Pro Global ROM is finally here — powered by the Snapdragon 8 Elite, a 7,100 mAh battery, and a 200 MP camera. But how good is the global version compared to the China ROM? In this full review, I test everything: performance, cameras, battery life, thermals, software experience, and overall everyday use. After using it as my main phone, here’s the truth about whether Honor finally nailed it in 2025. If you’re deciding whether to import the China ROM or buy the Global version, this video breaks down all the key differences — Google apps, updates, network bands, and long-term reliability. 👉 Honor Magic 8 Pro (Global ROM): https://www.themobilemarvel.com/products/honor-magic-8-pro-global-version 👉 Honor Magic 8 Pro (China ROM): https://www.themobilemarvel.com/products/honor-magic-8-pro-chinese-version 👾 Join the Mo Marvel Discord Community! Get access to exclusive discounts, updates, and tech support for your devices. 👉 https://discord.gg/fNbQgaB3Z 🔥 Shop the latest rare & exclusive smartphones: 👉 https://themobilemarvel.com 🔔 Subscribe for real reviews on rare & underrated smartphones 📱 Follow us on Instagram: @TheMobileMarvel 💬 Drop your questions in the comments #HonorMagic8Pro #HonorMagic8ProGlobal #HonorMagic8 #HonorGlobalROM #Magic8ProReview #HonorReview #MoMarvel #TheMobileMarvel #TechReview #SmartphoneReview #Android #Snapdragon8Elite #MagicOS8 #CameraTest #BatteryLifeTest #PerformanceTest #FlagshipKiller #GlobalVersion #ChinaVersion #ROMComparison #MobileTech #GadgetReview #PhoneComparison #RarePhones #UnderratedPhones #ImportedPhones #SmartphoneTips #TechExplained #2025Flagship #NextGenTech
    https://www.youtube.com/watch?v=xHU8ufVqf5k

İlk şarjlar böyle, bir kaç şarj sonra düzelir.

Ne gibi ayar yaptınız

Valla duzelmesin 8 saat ekran süresi sonunda %38 şarj kaldı :)

Bir ayar yok Çin cihazı olduğu gibi kullanıyorum. WhatsApp mail vs arkaplanda çalışsın izni var o kadar.

Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.