Şimdi Ara

HONOR MAGIC 8 PRO [ANA KONU] (2. sayfa)

9 Kayıtlı Üye (4 Mobil) ve 2 Misafir - 7 Masaüstü4 Mobil1 iOS2 Android
5 sn
1.666
Cevap
89
Favori
90.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Popüler Konular listesinde
44. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 12345...41...84
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizce magic 8 pro mu yoksa iphone 16 pro mu almak mantıklı yd olarak birde honor instaya fotoğraf yüklerken kalite kaybı yaşatıyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sanmam diğer modellerde olmadı.

• Eğer yine Türkiye'ye 12 GB ram ile gelecekse kalsın. Bir telefonu alırken ömürlük gözüyle bakıyorum ben. Bu da 8-10 yıla eşittir. Elbet yıprancak vs ama hayali konuşmuyorum. Orta seviye Xiaomi 2.telefonum bile 6 yılı çıkardı ve hiçbir sıkıntısı yok. Honor eğer Türkiye'ye 16 GB'ı layık görmüyorsa baksın işine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3035F8F7C -- 11 Aralık 2025; 12:57:54 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Akrabalarım umreye gidecek. Arabistan'da bu telefonu alsak sıkıntı yaşanır mı? (Çekim vs konularda)
    Birde daha önce buralardan alışveriş yapan var mı? Nereden alınır vs..

https://www.gizchina.com/honor-2/honor-magic8-pro-officially-launches-across-the-gcc-with-200mp-camera-and-55g-support

birleşik arap emirliklerindeki fiyat hediyeleri de varmış.....Pre-orders for the HONOR Magic8 Pro start on December 11, 2025, in the UAE. The phone is available in a 12GB + 512GB version in Sunrise Gold, Sky Cyan, and Black for AED 3,999. The 16GB + 1TB variant comes in Sunrise Gold and Black, priced at AED 4,699.

All pre-orders include a premium bundle worth AED 2,299. This includes HONOR VIP Care+ with 12 months of damage protection, a three-month Google AI Pro trial, and the HONOR Watch5 Ultra.

• Türkiyeye gelecek mi ne zaman gelir

Birkaç fotoğraf örnekleri ve kullanıcı deneyimi paylaşırsanız güzel olur. Malum kağıt üstü veriler ve inceleme adı altında ürün tanıtımı yapan youtuberlardan düzgün bir sonuç çıkmıyor. Kullanıcı deneyimi de önemli bir faktör. Eksisi artısı net oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swaarthy -- 15 Aralık 2025; 19:36:32 >
  • Aslinda bu telefonun kameralari x300pro ile ayni , teknik özellikler cok yakin, vivo kadar iyi cekim.zoom vs yapabilrimi yapiyor mu ?

sagopa kajmer bile değil artık pesimist
    popüler kültere kölesiniz artık hepiniz
  • serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Hocam gördüğüm kadarıyla telefon arayışındasınız son çıkan modellerde mesajlarınızı görüyorum benim tavsiyem imkanınız varsa biraz beklemeniz olur. Sahneye daha samsung ve xiaomi çıkacak onların ne yaptığını bir görmek lazım. Şuan telefon almak için yanlış bir zaman olabilir. Kamera meselesine gelecek olursak benimde gördüğüm incelemelerde vivo ile olan tek ortak noktası x200 pro ve x200 ultrada kullanılan hp 9 telefoto lens. Arka kamera paketi vivo x300pro ve oppodan geride ama samsung 25ultra ve iphone 17 pro maxten önde. Xiaomide bu ay tanıtılması bekleniyor kamerası iddalı gelecek diyorlar. İmkan varsa biraz bekleyin acele edip alınca diğerinde aklınız kalmasın.

• Valla ikisini birlikte denemiş, ikisini de sıfır alıp 1 hafta kadar x300 pro kullandıktan sonra da kalıcı olarak magic8 pro ile devam etmeye karar vermiş biri olarak söylüyorum. X300 pro kamerası daha iyi hatta rakipsiz. Portre modu daha iyi. Ana kamera daha iyi. Ön kamera daha iyi yapay zeka görüntü işleme daha iyi. Video daha iyi. Hatta x300 pro da başka cihazda olmayan sinematik modda 4k 60fps var. Portre çekim x300 pro da rakipsiz. Peki ne kadar daha iyi? Maksimum %10-20

O zaman neden magic8 pro ile devam etmeye karar verdim? Tek cevap Ekran.

Honor ekranı çok daha iyi, net ve okunaklı.

pwm hassasiyeti olanlar için bu hayati önem taşıyan geliştirmeler var eğer oled ltpo ekranlara bakarken gözlerin yanıyor sebepsiz basagrilarin oluyor kafanda baskılar oluyorsa pwm hassasiyetiniz var hayırlı olsun. İşte honor burda elini taşın altına koymuş. Cihaza göz koruma menüsü altında 3 atımlı DC dimming modu koymuş. İsmi konforlu olarak geçiyor. X300 pro da ise tek atımlı DC dimming var ve %50 parlaklık altında 2160hz ultra pwm dedikleri moda geciyor. Bu da birçok hassasiyeti olan insanın beynini yakıyor. Migren atakları beyin sisi bulanık görme ne ararsan oluyor. Eger şanslı normal bir insansanız tabi sorun yok. Not: Pwm göz koruması konusunda en iyi ekran honor 400 pro da.

Kasa: Magic8 de ele çok daha iyi oturuyor. Ağırlık dengesi iyi kamera kısmı ağır basıp el yormuyor.

Ses: Tartışmasız Honor

Pil: Tartışmasız Honor 11 saat ekran süreleri alıyorum.

Fiyat: Yurtdışı aldığım için ikisi de aynı fiyat.

Şimdilik bu kadar merak ettiğiniz birşey olursa cevaplarim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozankardes -- 16 Aralık 2025; 17:36:58 >

• ozankardes kullanıcısına yanıt
    Benim bir kaç sorum var
    1. Ön kamera sabit odak olduğu söyleniyor doğru mu ?
    2. Yavaş çekim modunda sesli video çektikten sonra iphonelardaki gibi videonun istediğimiz yerin hızı ayarlayabiliyoruz mu? (Kullandığım Vivo bu konuda kötü komple yavaş ve sessiz çekiyor.)
    3. Geceleri fotoğraf çekerken ışıklara yıldız efekti eklemesi halen devam ediyor mu?
    4. Magic7 proda yüksek zoomlarda bir cisimi ai ile çektikten sonra o cisim bazı kısımlarını değiştiriyordu bu durum hala var mı?
    5. Bir kişinin fotoğrafını çok yaklaşmadığım halde otomatik modda ve 1x'te çekildiği halde çekilen kişinin arkasını fluluk yaptığı oluyor mu ? veya manzara fotoğrafı çekerken öndeki nesneye odaklanıp arkayı flu bırakmak yerine tam odak çekebiliyor mu? (Vivoda en sevmediğim durum)
    6. Kaç x ten sonra yağlı boyalı durum başlıyor. (X200 pro ile aynı telefoto kullandığı için soruyorum x200 pro 15x ten sonra yağlı boya başlıyor.)
    7. 12gb ram rahat 5-6 sene götürür mü?
    8. X300 pro 6.78 inç honor 6.71e küçüldü. Biliyorum çok fark değil ama reels, vs izlerken yazılar filan ekranda dahada küçülüyor otomatikman. O konuda rahatsız eden fark var mı ?
    9. Lens flare durumu var mı x te bir kullanıcı honorla çektiği fotoları görüyorumda bir fotoğrafta flare vardı. Adama yazdım. Flare sorunu mu var diye yorumu beğenip geçmiş.
    10. İnceleme çekenler baktığımda video kısmında frame atlaması olduğu görülebiliyor frame atlaması var mı ?( Bilgisyara aktarırken bazen öyle görülebiliyor o yüzden sordum)
    11. X200 proda dikey fotmatta video çekerken telefonu sarsınca hp9 telefoto kamerasının ois sesi videoya çok fazla geliyordu. Honorda bu durum var mı?

• swaarthy kullanıcısına yanıt

Birkaç mı? Chatgpt görse isyan eder bu ne kadar çok soru. Şaka şaka bildiklerimi yazayım.

1. Evet sabit odak. Yüzüne çok yaklaştırıp çekince bulanık çekiyor. Normal çekim mesafelerinde bir problem yok.

2. Bendeki Çin cihazı evet istediğin yerinin hızı ayarlanıyor. Ama ayarladıktan sonra videoyu dışa aktarıyor. 2. bir video çıkıyor ortaya.

3. Hiç karşılaşmadım. Magic 6 da da honor 400 dede karşılaşmamıştım.

4. 100x ile çekmişsen Vivo da Honor'da texture ekliyor. Fakat Magic7 de bu cidden kötüydü. Bunda çok daha iyiç. Telefoto kamera ile macro modu gelmiş. 10x zoom ile sinek gözü vs çekilebiliyor. Detayları da öyle kafasına göre eklemiyor.

5. 1x te normal modda Fluluk sadece çok yakından çekmişsen oluyor çok az sebebi bunun ana kamerası fiziksel olarak değişken odaklı. Merceğin doğası gereği rahatsız edici değil. Bunu da şöyle aşabilirsin 1x düğmesine tekrar tıklıyorsun 28mm moduna geçiyor 1.2x zoom benzeri birşeye o zaman olmuyor. Hatta bu kamera 23mm birçok telefon 24mm. İnsan gözüne en güzel gelen çekim modu 35mm'ye katsayı olarak en yakın 23mm oluyor. 1.5x ile tam 35mm oluyor 24mm kamera lensine sahip cihazlar küsüratlı rakamlarda çekiyor ve 35mm yazmasına rağmen bir tık uzak kalıyor. Detatın detayı.

Manzara konusuna gelince evet bazen yapabiliyor ama geleriden sonradan bunu değiştirme seçeneği var ve çalışıyor. Buna ek bir güncelleme gelmiş daha önceki modellerde misal bir ağacın dalının kenarından arkadaki nesneyi çekmişsen ağacın dalıda net arkadaki nesne de net ta en arkası flu oluyordu. Buna da vivo daki gibi öndekini flu arkadakini flu çekmek istediğin nesneyi net yapabilme yeteneği gelmiş anlatabildim mi bilmiyorum. Çekip resim atarım bir ara.

6. Yağlı boya ta 50x'e kadar yok. Texture eklemesi güzel önceki serileri unut telefoto lens sınıf atlamış.

7. Bendeki 16gb ram. 5-6 sene ciddi bir süre bilemedim. Götürür ya nolacak.

8. Bence 6.71 daha iyi olmuş. 6.78 tek elle kullanırken biraz bilek zorluyordu bu tam oturdu elime. Çok farklı font büyütme ve DPI scale seçeneği var. ben %104 büyütülmüş font seçeneği ile kullanıyorum.

9. Lens flare durumu çok abartı değil her cihazda bir miktar oluyor ama bunda ciddiye alınacak kıvamda değil. X300 de de değildi.

10. evet bende incelemelerde hep gördüm ve beni düşündürdü almadan önce alır almaz bir güncelleme geldi onu yaptım ve video çekim ayarlarından otomatik FPS düşür parlaklığı arttır seçtim o incelemelerde gördüğün atlama takılma yok. Sıfır ama sinematik modda 60fps olsun isterdim 30 çekiyor. Sinematik 60 çok güzel birşey. Vivo x300 pro da vardı.

11. Evet kayıt esnasında ses daha az gelse de ses var spray boya gibi sanki içinde bilye var fıkır fıkır oynuyor.

Valla benim işim gücüm kamera. En iyi kamerayı istiyorum gerisi hikaye diyen, gidip X300 Pro alsın. incelemelere vs bakmayın yok Oppo X9'muş yok başka bir cihazmış hepsi hikaye. X300 Pro'ya 95bin verilir mi derseniz? öpseler vermem.

Tüm bileşenlere bakıp total performans olarakta Honor Magic8 pro son dönemde çıkan cihazların bana göre en iyisi. Foto çekerken 1.1x te yada 1.5x te kullanmanızı tavsiye ederim. Göze çok hoş gelen fotolar çekeceksiniz.

• ozankardes kullanıcısına yanıt
    Yanıtladığnız için teşekkür ederim. Başta ses kalitesi ve bu sorular yüzünden vivo x200 proyu değiştirmeyi düşünüyorum bu soruların cevapları benim için çok önemliydi.
    Geriye düşündüren 12gb ram ile sabit odak ön kamerası (x200 proda da aynı durum var) benim kolum biraz uzun olduğu için sabit odak olmasından dolayı kolumu tam uzatınca beni bile bulanık çekiyor çoğunlukla. Kullanıcı deyimleri işte buralarda çok öne çıkıyor.

Evet maalesef sabit odak magic8 ön kamera.

Başka bir detay. Çin'den aldığım x300 pro da magic8 pro da Çin versiyondu. X300 pro Çin versiyonu tüm şarj protokollerinde hızlı şarj yapmıyordu mesela PD destekli macbook şarj cihazınla hızlı şarj edememiştim. Global sürümde böyle değilmiş galiba. Magic8 pro bircok şarj cihazıyla hızlı şarj oluyor. Hatta arabanın kendi USB bağlantısından bile hızlı şarj oluyor.

Yine başka detay magic8 pro cin sürümünde galeride nesne silme Çin serverına bağlandığı için 3 defa çalışıyorsa 5 defa çalışmıyor. X300 pro Çin sürümünde gayet güzel ve hızlı çalışıyordu.

Çektiğin fotoları paylaşabilir misin ? Özellikle macro çekimi merak ediyorum. Bir de sinematik videoda 4k geldi mi , pro 7 full hd çekiyordu.

HONOR Magic 8 Pro Vs Oppo Find X9 Pro Vs Vivo X300 Pro Camera Comparison. Side-by-side comparison of video, microphones, zoom cameras, ultrawide, HDR, portraits, low-light stills, and night video.
    https://www.youtube.com/watch?v=gDqz24p_NN0

Paylaşacağım biraz daha çekeyim.

Sinematik videoda 4k var 30fps. 60fps yok.

HONOR MAGIC 8 PRO [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozankardes -- 17 Aralık 2025; 11:9:24 >
Sayfa: önceki 12345...41...84
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.