|
Sana sunduğun somut argümanlara neden ucundan bile değinmedin o halde? Benim alanım tarih ve felsefe; direkt olarak safsatalarla konuştuğun alan yani. Senin alanın neyse onun üzerine konuşabiliriz. Dinler hakkında konuşacaksan ''felsefi zemine'' kaymazsın, zeminin zaten felsefe olur... Youtube'dan deist olmanın yan etkileri bunlar... Bahsettiğin kişiyi tanımıyorum, aratınca YouTube sayfası çıktı... ama ateist mi değil mi anlayamadım. Galiba senin alan Youtube ve medya. Açıkçası bu tür şeylere vakit ayırmayı da pek tercih etmiyorum. Sosyal medya kullanmıyorum, YouTube’u da çok nadiren izlerim. Yani sana göre, ''eski ateist'' söylediğin kişi teizmi savunuyor ve onu izleyen Müslümanlar anlamadan izlemiş oluyor ancak Cübbeli'yi izleyen Müslümanlar anlamış, ve kaynak olarak vermeye değer oluyor öylemi? Sen ne güzelsin, ne güzel doğru yolu bulmuşsun. Senin dışında ve işinegelen şeyler dışında herkes yanılıyor ha? Komik. Yankı odandan biraz çık, biraz cesaret. Müslüman, Yahudi veya başka kimseler doğruyu söylüyor olabilirler. Bu kadar yobazca tavır ve muhafazakarlık tiksinç olabilir. Ben kendi fikrimi değil de başkalarınınkini mi aktarıyorum diyorsun? 4. kez söylüyorum: sana hep veriler ve bulgularla geldim, sen ise temelsiz hikayeler anlattın. Sana Yunanlardan bahsederken başkalarının görüşünden mi bahsetmiş oluyorum?. Afedersin, sen kimlerin görüşünden bahsediyorsun dikkat ediyor musun? “Muhammed yok (kanıt yok)” demek senin kişisel görüşün mü? Bu mudur kişisel görüş? Buna dair temellendirme istedim, ben de Muhammed’in yaşadığına dair mektuplardan örnek verdim; sen ise “iki Muhammed” gibi iddialar ortaya attın. Başkalarının alıntısını yapmakla, ''kendi görüşünü temellendirmek'' çok çok farklı şeyler. Neyse toparlayım; A aa ve şuan görüyorum, sen ''Muhammed yok (kanıt yok)'' yazını silmişsin? Neden sildin? Neyse, buraya kopyalamak istiyordum ama silindiğini gördüm, umarım sen silmemişsindir - Sana gösterdiğim hiç bir dinle bağı olmayan “Dünyaya Yön Veren 100 İnsan” eserine rağmen, “yüzlerce insan öldüren biri birinci sırada olur” dedin orada 1. sırada olan Muhammed için. Oysa varlığına kanıt bile getirmediğin kişi nasıl yüzlerce insan öldürmüş olabiliyor? Bu mantıksız ve çelişkili. Muhammed’in imparatorlara yolladığı ve cevap aldığı mektuplardan bahsettiğimde ise cevap vermedin. Ve bunları hadisleri savunan Müslümana değil, bana diyorsun hiç yan çizmeyelim. Kanıt yok diyorsan olmadığına dair kanıt getirmelisin. Bana değil, tüm tarih ve arkeoloji camiasına. İşin zor. - Ayrıca yine temelsiz “Allah ismi Araplar dışında 'yok'” iddiana (bunu demek, ''laleye sadece Türkler lale diyor gibi bir şey.), “Allah kavramının” farklı coğrafyalarda da bulunduğunu kaynaklarla gösterdim (2025). Allah'ın sıfatlarının bir çoğu geçiyor hatta buralarda. Üşünmeyip okumanı o buluntuları reddetmeni isterim. Bir Müslüman bunu bilse senin üzerine çok daha acımasız yürürdü. Sen ise bunlardan sonra bu sefer konuyu Kurandaki “tapınmaya” çektin... - “Muhammed’in varlığını inkar ediyorsan aynı şekilde Akhenaton'dan, Sokrates'e, Buda'dan, Aristo'ya, Seneca'ya Ramses'e kadar tarihsel kişilikleri de reddetmen gerekir. Bu mantıkla bütün tarihi çöpe atarsın.” dedim. - Kendince Müslümanları eleştriyorsun ancak kesin olarak bil ki, senin ve senin gibilerin bu tür akla mantığa sığmaz komik argümanlarını kör kütük inançlı insanlar yapmıyor... O yok, bu yok, vay be. Sen bırak mantıksızlığı, yokluğunu bulmuşsun. Sonlara doğru sorularıma cevap veremeyince bu sefer benim kişiliğime yöneldin... Kendin demiştin; Psikolojinin eskisine göre bozuk olduğunu. Bende kişilik analizi yapayım, bunun sebebinden biri de eskiden inandığın olgulara şuan başka şekilde inanıyor olman ve eski inançlarına karşı tavır alıp farklı görüşlere dayanamaman olabilir. Benim için benzettiğin - Cübbeli misali - asıl sen bir takım insaların sözlerine dayanamıyor olabilirsin ''sana ağır geliyor'' kabullenemiyor olabilirsin. Ben bahsettiğin hiç kimseyi izleyip takip etmezken sen hepsine hakimsin :) Tavsiyem: inanmadığın değil, inandığın değerlere yönel ve onlara katkı kat.
Her sözünde çelişkiler var ama artık yordun. Allah sayesinde inandığın deizminle pozitif gerçeklere yönelmeni dilerim. |
| _____________________________ |

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı