Şimdi Ara

Hadis ile Dalga Geçen “Soğuk Savaş” sunucusu Boğaç Soydemir ve konuğu Enes Akgündüz tutuklandı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
2
Favori
5.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende zaten ''her hangibir yaratıcıya inanman sorun değil'' anlamında bir şey yazmadım orada. Kavram olarak ''Sadece Arapların bildiği'' bir kavram olmadığına değindim. ''Her şeye gücü yeten, tek ve eşsiz tanrı'' kavramı bir çok coğrafyada görülüyor. Sana değil ancak bunuda önceki yazıda yazmıştım. İfadene düz olarak bakınca bile tarihi verilere uymuyor. Öyle bir anlam da çıkmıyor yazdıklarımdan. Kuran'ın ve diğer dinlerin ''Tanrı'' kavramından bahsettim, bunu açıklamak durumunda olmam hoş değil. Hatta dünyanın güdeminde (biz hariç) olan bir arkeolojik bulgudan bahsettim. Ancak rivayet anlatmaya devam ediyorsun. Mantık hatası bulmuş birinden, kelimeleri dikkate alan daha dikkatli tavırlar beklenir.

Yazı kaçınılmaz olarak uzun olacak. Bu arada önceki cevabıma da yanıt alamadığımı hatırlıyorum. Çünkü o da uzundu, ne de olsa okunacak şey uzun olmamalı savımızı kısaca destekleyen yazılar okumaya değerdir.

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.

Öncelikle,Hadislerin temellendirilmesine inanmadığın halde onları kendi görüşüne kanıt olarak kullanman son derece tutarsız bir tavır.
    Üstelik Muhammed peygamberin varlığına dahi inanmadığın halde ona atfedilen hadisleri dikkate alman (alıyomuş gibi yaklaşman) da mantıksız, tutarsız bir tavır. Ben başından beri dinlerden bağımsız, sadece mantık çerçevesinde ve somut verilerle yaklaşıyorum; belki fark etmişsindir.
    Bunları söyleyip üstüne Cübbeli’nin videosunu güçlü bir kanıtmış gibi sunman da çok tutarsız. O tür şahısların takipçileri azımsanmasa da, gettolaşmış tebaalar dışında dikkate alan yok o tarafları. Tehlikeli oldukları konusu da bir gerçek tabii. Dinler kendi içinde “temel kaynaklarını” aşırıya kaçıran din adamlarını ciddiye almaz. Müslümanlar ve Hristiyanlar bu sorunu çok yaşar.
    Yani özünde bu tavırların, Allah’a inanmayan birine Kuran’dan ayetlerle cevap veren kişinin mantığıyla aynı.
    Deist olmak bir paradokstur, özellikle günümüzde. Çünkü bizim deist olmamızı sağlayan şey zaten günümüzdeki dinlerdir. Şu an hiçbir din olmasa deist olabilir miydik? Bu meşhur bir paradokstur. “Tanrı” kavramını, bugün dünyaya hakim olmuş büyük-küçük dinler dışında keşfedip, günümüzdeki anlamıyla “deist” olabilmek ne kadar mümkün olurdu? Yani deist olabilmek için dinlere ihtiyaç vardır — özellikle günümüzdeki dinlere. Bir şeyi temellendiren tözü yoksa, varlığı da imkansızdır. Deistlik varlığını dinlere borçludur, dolayısıyla bir deist, deistliği keşfedip ''inanabildiği'' için, dinlere 'şükretmelidir'.
    Günümüzde deist olmak, bana göre “ayranım dökülmesin”ciliktir. Aslına bakarsan; ya inanırsın, ya da mantıksız bulur inanmazsın, yoluna bakarsın. Ortası olamaz. Çok da zor değil aslında.
    “Birisi ‘Ben yaratıcıya inanıyorum ama bu yaratıcı İslam’daki Allah olamaz’ dediğinde kafir olur” diyorsun. Bu söz neye dayanıyor, merak ettim (muhtemelen varlığına inanmadığın kişinin hadislerine). ''Kâfir'' sözü Arapça bir kelimedir ve anlamı; bir kökün temel anlamını örtmek, gizlemektir. Yani kabaca ''gerçeği örtmek'' demektir. Allah'a inanmamak tek başına yeterli değildir. Bunu ben kelimenin anlamından yola çıkarak diyorum ancak sen hadislerle içli dışlı olarak bir çok İslam aliminin de böyle dediğini biliyor olman lazım. (Lütfen bağımsız kal, hadis veya ayet sıralama, bunu yapcaksan özelden falan devam edelim) 
    Öldükten sonra ne kabir azabı ne de cennetteki Arap dili meselenin özünde geçmez. Kıyafet geçer evet, bu güçlü bir delil bence de. Bunun dışında kalan verdiğin kaynaklar hadis... Varlığına inanmadığın birinin sözlerini delil olarak sunuyorsun. Samimiyetimle söylüyorum. Ortada mantıksal olarak çökmüş bir zemin var. Bu zeminin üzerinde bırak dini, kabir azabını, bir çok şey duramaz. Şüphe güzeldir ancak şüphecilik rahatsızlığı yıkıcıdır.
    Şöyle ki; sana başta “Dünyaya yön veren en etkin 100 insan” eserini gösterdiğimde, Muhammed başta olduğu için “o kadar adam öldüren tabii ki listeye girer” demiştin. Varlığına inanmadığın bir adam nasıl yüzlerce insan öldürüyor? Ya da “yüzlerce adam öldürdüğünü” söylemen ne kadar gerçekse, “Hz. Muhammed’in çok iyi, dürüst ve güvenilir biri olduğu” da o kadar gerçektir. Sen kendi iddianı kanıtlayamazsın, diğeri de kendi iddiasını. Sabaha kadar birbirinizi yersiniz ki Türkiye’de olan da bu.
    Aynı listede 2. sırada olan Isaac Newton kaç kişi öldürmüş? 3. sıradaki Nasıralı İsa? Buda veya Konfüçyüs? Mantıksal hata kısmında bir örnek daha vereyim: Sen eğer ki Muhammed peygamberin yaşadığına inanmıyorsan (sonra bahsettiğim delile karşın “tarihte tartışmalı, varsa siyasi Muhammed var” demen, kusura bakma ama kıvırmaktır), o zaman Sokrates, Platon, Aristoteles, Cengiz Han, Buda, Lao Tzu, Seneca… Bu liste yüzlerce isimle uzar… Bunların da varlığına inanmaman lazım. Çünkü böyle bazı kişilere dair kanıt, Muhammed’e kıyasla az. Ancak Platon’a inanmazsak akademi, Aristoteles’e inanmazsak lise çökerdi; buralara kadar gelemezdik. Yani bu yaklaşımın rasyonel hiç bir araştırma konusunda dikkate alınan bir yaklaşım değildir. Bunları anlatma nedenim, öne sürdüğün görüşlerin sağlam bir zemine dayalı değil. Eleştirdiğin anlatılar neyse, savunduğun görüşte aynı. Ayetleri mantıksız bulur geçersin, bu kadardır.
    -Şu an aklı başında, normal bir Hristiyanla konuşsanız size İncil’e inandığını; onun dışındaki apokrif kitaplara ya da “hikayelere” değer vermediğini, onların kaynak sayılamayacağını söyler. Hem de neredeyse hepsi, çevremden biliyorum.
    -Eğer bir biyologla evrim üzerine konuşursanız, size ana kaynağa dayanmayan safsatalardan ziyade, evrimin kökenlerini esas aldıklarını söyleyecektir.
    -Bir tarihçiyle antik uygarlıklar üzerine konuştuğunuzda, söylentilere değil arkeolojik bulgulara dayandığını fark edersiniz.
    *Aklı başında bir Müslümanla konuşsanız, Kur’an dışındaki kaynaklara, hadislere iman etmiyorum der. Yada en azından rivayetlere Kuran’a uygunluk şartıyla yaklaşırım der. ''bu kitap dışında hiç bir şeyden sorumlu değilsiniz'' ayetini falan öne sürerler. Bunu da çevremden biliyorum.Üstünde durduğu konuyu ciddiye alan hiç kimse hiç bir konuda söylentilere ve varsayımlara kulak asmaz.
    Ben “Allah” / “God” kavramıyla somut veriler getiriyorum; ancak karşı taraf eleştirdiği kişiler gibi bana hikaye anlatıyor. Yada hikayeleşmiş rivayetleri anlatıyor.Kuran’dan bir ayet çıkarıp “kafirleri öldürün diyor” diyorsun — ki ayet tek başına bile öyle bir şey demiyor;Ama başkası “ister Allah deyin, ister ne derseniz deyin fark etmez” ayetini örnek verdiğinde bunun üzerinde durmayı bırak dikkate bile almıyorsun. Ayetler Kuran'ın tamamı için çıkarım yapmamızı sağlıyorsa, peki hangi ayet Kuran'ın tamamına denk geliyor, bunu nasıl anlıyoruz? Sizler mi karar veriyorsunuz? Yoksa ''öbürküsüler'' mi? Dinlerin 70 farklı mezhebe ayrılıp “Ben haklıyım” demesine benziyor bu da. Açıkçası Kuran ve İncili okuyan hiç bir tanıdığım onlardan savaş çıkarımı, köle çıkarımı falan yapmadı. Bunu ancak ya Türkler yada İslamofobi destekçileiri yapıyor.
    Camiileri basıp Müslümanları katleden “Deus vult”çu Hristiyan Haçlılar da var, kafa kesen Hizbullah da. Pedofili atesit, deist, panteist'te var. Aynı şekilde bunlar ahlaklı, dürüst, realist, obejktifte olabiliyorlar. Eğer din arayışındaysak, o dine bağlı kişilerin dedikodularına değil, özüne yönelip kararlar vermeliyiz.
    Kuran’a, İncil'e, Tanah'a “Arap hikâyesi” dersin, temellendirmelerini açıklarsın ve herkes razıysa tartışılır. Sonra herkes yoluna devam eder. Ancak, ''Tanrı kavramı tek değil'', ya da ''Muhammed yaşamamış'' gibi radikal argümanlar işe girerse ek tarihi, arkeolojik temellendirilme beklenir. Rivayet değil. Açıkçası, TR'deki 'dinsiz' toplumun dinlilerden güç geçtikçe çok daha yobazlaştığı görülüyor. Her şeyi siyasiselleştirip ufacık hayatı rezil ediyorlar. Ankara Varlık Lisesi'nde olan Taner Beyter hoca gibi ''ateist''ler lazım ülkeye. Belki bilirsin, ''iki ateist'' adlı sosyal medyada içerikler üretiyor.
    Din konusunda; dedikodu sınıfında sayılan bu görüşleri ve gerçekçi insan doğasına ayrıkı olmayan 'sert' hükümlü 'ayetleri' aslen ciddi olan kimse sorun etmiyor. Avam kesmin celallenip 'savaş yanlısı' dediği şeyler insan varlığı için gerekli gerçekler. Burada Olay, Allah kelamı olup olmaması, bununda delillendirilmesi dedikodularla değil, felsefi etikle olması gerekiyor. ''Burada şu yazıyor şu kişi bunu demiş''- ler le hiç bir konuda bir yere varılmaz. Hiç bir konuda. Şu an İncil, Tevrat veya Eski Ahit’in tamamı için konuşsak, onlara da böyle yaklaşacağım. Dini savunmuyorum; sadece mantığa dikkat çekiyorum. Açık konuşayım, bu mantıkla hiçbir yere varılmaz. Ve biz Türkler olarak da varamıyoruz. Yukarıda biri kendince saygıdan, anlayıştan bahsedip Müslümanlık eserlerine öfke kusuyor. Çamurladığımız şeylerden daha parlak olmamız gerekirken, daha da çamurlaşıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innorvous -- 30 Eylül 2025; 23:6:26 >

• innorvous kullanıcısına yanıt

Kardeş uzun uzun yazmışsın ben bunların hepsine cevap veremem. Ama anladığım kadarıyla son 100 yılda peydah olan modernist dincilerin bilim karşısında tutunabilmek adına yeniden tanımladığı bir dine inanıyorsun. Cübbeliyi dikkate almıyorsun çünkü anlattığı din hoşuna gitmiyor, bünyen kaldırmıyor. Bu gidişin sonu bellidir.

Ben dine inanmasam da bir inançlı ile tartışırken tabiki onların kaynakları üzerinden tartışacağım. Adam kurana inanıyorsa ona kurandaki çelişkileri göstereceğim. Bu, ona inanmamı gerektirmez. Ben Muhammed diye birinin yaşadığına inanmıyor olsam bile karşı taraf inanıyor, onu örnek alıyor. Ben de bakıyorum hadislere Muhammed şöyle şöyle yaptı yazıyor. Bir inançlı ile tartışırken onları referans alıyorum başka neyi alıcam?

Hadisleri ortadan kaldırırsan ortada din diye birşey kalmaz. Ben kitaba inanırım gerisini reddederim demek tutarsızdır çünkü teknik olarak ayet ve hadis aynı şeydir. İkisi de aynı kişinin ağzından çıkar. Söylediği sözün tanrı sözü mü yoksa kendi sözü mü olduğu sadece onun beyanına bağlıdır. Yani sen hadislere güvenilmez dersen otomatikman kurana da güvenilmez demiş olursun. Her iki kaynak ta rivayetle gelmiştir.

Deizm konusunu yanlış biliyorsun. Bir deist, insanlarla etkileşime giren tanrıya inanmaz. Dinlerle ilişkili olan tüm tanrılar bu kategoriye girer. Daha önce dediğim gibi deistler adı sanı bilinen tüm tanrıları reddeder, bunların insan uydurması olduğuna inanır. Ama evrenin de kendi kendine var olamayacağını, arkasında bir güç olduğunu düşünür. Senin tarif ettiğin şey ateizmdir. Dinler olmasaydı ateistler de olmazdı çünkü ateistlerin reddettiği tanrılar dinlerde bahsedilen tanrılardır. Bir ateistin, evreni var etmiş olması muhtemel, insanlar tarafından mahiyeti bilinmeyen bir yaratıcı ile hiçbir sorunu olmaz. Bizim sorunumuz, ellerine bir kitap alıp evrenin sırrını çözdüğünü zanneden ve bununla insanlara baskı kuran, zulmedenlerdir.

• serkanugur S kullanıcısına yanıt

Sen cok cesursan simdi dalga gec mesela görelim, burada bile sikayet eden cok arap cıkar ve Türkiye'deysen muhtemelen gelip alırlar seni savcılığa, ondan sonra iceri bir girersin, seni aylarca iceride unuturlar, böyle bos bos klavyeden kükremek yerine bunu su an kanıtlayabilirsin mesela  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 1 Ekim 2025; 6:53:51 >

Cevabı tek kelimelik sorularıma hala cevap vermiyorsun, üstelik sığ konulara takılı kalıp rivayetlerle konuyu dolduruyorsun.

“Bir deist, insanlarla etkileşime giren Tanrı’ya inanmaz.” Evet, bu ifadenin arkasında ise belirli bir felsefi temel vardır. Bu temel hakkında Wikipedia’da geçen basit tanıma göre: Deizm ya da yaradancılık, din, peygamber veya vahiy aracı olmaksızın bireyin akıl, gözlem ve sezgi yoluyla Tanrı’nın varlığına inanmasına dayalı bir felsefi görüştür.

Ben deizmi tarif etmedim, sadece deizm hakkında fikirimi söyledim. ''Meşhur paradoks'' diye de belirttim. Bu fikir de doğrudan deizmin temel mantığıyla ilişkilidir. Geçmiş tarihlerde durduk yere “Tanrı insanlarla etkileşime girmez” diyen bir yaklaşım olmamıştır bu cümle tek başına deizmi ifade etmez; bu düşünce (deizm), mevcut dinlerin yapısıyla bağlantılı olarak ortaya çıkmıştır. Bu konuda rivayet değil, somut kaynak gösterebilirim. Ayrıca söylediğim şey ateizme yakın değil... Ne alakası var? Bilakis, ateizmi ayrı olarak savunduğum noktaları idrak etmek zor değil. Konu da, karşının inancını etiketlemedikçe yol alamayacağının farkındaydım, ne zaman gelecek diye bekliyordum.

Düşünsene... Bazı ayetlerin insan yapımı olduğu konusunda hemfikir olan biri, “bilim karşısında tutunabilmek için yeniden tanımladığı bir dine inanan” biri olabilir mi? Veya tarif ettiğin kitle içinde böyle biri var mı?

Hala sürekli aynı hatalı mantık çizgisinde kalıyorsun ve her adımda çelişkiler doğuyor. O halde sen de aslında “son 250 yılda ortaya çıkmış, mevcut sistemi reddedemediği için kendine yeni bir kılıf uyduran bir inanç biçimine bağlısın”. - demezler mi adama? Hepimiz bir şekilde “peydah” olmuş şeylere inanmış oluyoruz yani? Varlığına dahi inanmadığın Muhammed hakkında neyi izah etme çabası bu? Poseidon'a inanmış birine İlyada hikayelerinin uydurma olduğunu savunarak cevap vermeye tenezzül eden olur mu? Bu kadar vizyon edinmiş iseniz forum köşelerinde harcanmayın, arkeolojik verilerinizle birlikte çıkın var olmadığını iddia ettiğini kişiler hakkında tezler, kitaplar yazın yapabilirseniz. Benim için ülkemiz siyaset konuları aptallıktır doludur, inanmam. Şu güne kadar da alakalı hiç konularına bile girmemişimdir misal.

Benim baştan beri referans verdiğim yazarların çoğu ateist... Konuya biraz hakim olan biri ne demek istediğimi anlayacaktır. Ama DH'da, sosyal medyadan veya yüzeysel kaynaklardan bilgi alanlar için bu söylediklerim elbette bağlantısız gelecektir. Çünkü bunlar gerçekten “bilimsel” tartışmalardır.

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Ve bahsettiğin ''yeni Müslümanlar'' bağlamında yine inançsız olan Marcus Weeks der ki; ''Müslümanlarda Harun Reşid döneminden itibaren İslam, felsefe ve bilimsel araştırmaya aktif olarak olarak teşvik etti. İlim çok değerliydi. İslam teolojisi ve hukukunun yanı sıra bilim insanları, birçok önemli metni koruyup tercüme ederek Yunan ve Roma felsefesini incelediler. Astronomi, matematik, tıp, kimya ve mühendislikteki ilerlemeler de dahil olmak üzere bilim anlayışına önmeli katkılarda bulundurlar; bu da Avrupa'da daha sonra yaşanacak bilimsel devrim'in temellerini attı'' Bakın bunu bütün ateist/oryantalist akademisyenler de söyler. Ayıp bir bilgi değildir bu. Bu bağlamda zaten Müslümanlar sayesinde gelişmiş bir çok olguyu Müslümanların tekrar benimsemesinde sorun ne? Biraz rivayetlerin içinden çıkıp gerçek dünyaya bakmak lazım. Hatta bu gibi yüzlerce bilgi de, iddia ettiğinin aksine Müslümanların 100 yıldan çok uzun zamandır, çok değer verdiğiniz ''bilim'' ile epey içli dışlı olduğunu gösteriyor. Hemde bir çok ''oluşumun'' oluşmadan öncesinde bile.

Ayrıca unutmayalım: Dinler hadislerden doğmaz; tam tersine, hadisler dinlerden doğar. ''Dinleri kaldırdığında hadis diye bir şey zaten kalmaz'' olabilir o. Mitolojileri dinlerin doğum kaynağı sayabilirsin, ama her durumda temelinde “inanç” kalır. Özetle, bu meseleleri sonsuza kadar tartışabiliriz ama işin özü şu: Rivayetlerle değil, doğrudan mantık ve kaynaklarla ilerlemek gerekir. Artık hadisler olmasa din olmaz- argümanının kaynağını sormayacağm. Mutmelen hadisçileri kaynak göstereceksin. Bu savunma tipi deist (veya aynı seviyede ateist) olduğu halde bir Müslümandan daha Müslüman. Senin geçmiş maya sağlam hocam.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innorvous -- 1 Ekim 2025; 7:7:54 >

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Ne ile dalga geçeceğim ben Allah ile mi Peygamber ile mi anlamadım. Her şey sizin tekeliniz de öylemi. En dindar sizsiniz en mümin sizsiniz. Ben inandığım kutsalımla ne için dalga geçeceğim. Senden ve senin gibilerden korktuğumu falan mı zannediyorsun sen Biz hapiste yatarken senin ağababaların bizim ailemize hakaret ediyorlardı. Çünkü cevap hakkımız yoktu. Cevap veremiyorduk. Erkek olan biz çıktıktan sonra konuşsaydı Kalmadı hiçbiri bizim hiçbir şeyimiz değişmedi. Biz aynıyız da siz yine kendini savunamayanlara hakaret etmeye sallamaya devam ediyorsunuz. Bizim anamıza bacımıza hakaret edildiğinde kimse savunmadı ama ben cevap veremeyen adamın hakkını savunurum arkadaş . Bu arada klavye delikanlısı demişsin ama isterim ne delikanlısı olduğumu göstermeyi.

Ben net ve somut argümanlar üzerinden tartışmayı severim. Sen çok fazla felsefi zemine kayıyorsun. Kendi fikrini değil, sürekli başkalarından alıntı yaparak tartışıyorsun. "Eski ateist!" altay cem meriç var, idolün o herhalde çünkü benzer taktikleri uyguluyor. Beyaz bir masanın aslında siyah olduğunu kanıtlamak için nokta kadar bir leke arar, bulduktan sonra da konuyla alakasız ağır felsefi argümanlar kullanarak yarım saat boyunca masanın aslında siyah olduğunu kanıtlamaya çalışır. Takipçileri sohbetten hiçbirşey anlamadıkları halde zafer kazandığını zanneder.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tüm islam düşmanlaarı maide 33 tevbe 5 enfal 12 muhammet 4 e göre testere balta kullanılarak kolları bacaklarını kesilmesi gerektiği allah tüm müslümanlara anlatıyor. gerçek islamı silahlı silahsız islami terör örgütleri yaşar. diğerleri işine gelmeyen dadlısu müslümanıdır. Hadis ile Dalga Geçen “Soğuk Savaş” sunucusu Boğaç Soydemir ve konuğu Enes Akgündüz tutuklandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @KlavYE@ -- 1 Ekim 2025; 16:48:25 >

• serkanugur S kullanıcısına yanıt

Sen çok bos seyler yazıyorsun bence. Sana benden daha cesur ve sert eleman oldugunu kanıtlaman icin bir fırsat veriyorum ama korktugun icin o fırsatı değerlendirmekten imtina ediyorsun.

Madem korkmuyorsun, güclüsün, mahpushane -> no problem diyorsun, o zaman Göster bakalım benden cesur musun? hehehe

Ayrıca ergenekon falan tırı vırı diyorsun ama sen o ergenekoncu subaylar değilsin ki. Onlarla senin ne alakan var. Sen random internet elemanısın. Ayrıca senin ergenekoncularının da cogu "sayın x, sayın y, biz bir sey yapmadık ühüğüğü" diye savunma yaptılar. Adamı iceri attılar mı cıkamazsın cünkü. Simdi seni iceri alsalar, "abi kuzenim yazmıs" diyeceksin. TR'de olup da, tırı vırı yazmak mümkün değil.

Ha ayrıca bana böyle seyler de yazma, yok ağababan falan, ben dinci değilim objektif gözlemciyim  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 1 Ekim 2025; 18:25:2 >

• Biz her iki taraftan da hoslanmıyoruz. Hintliyiz biz. Hint aryan ittifakıyız.

Sence Hindistan'da neden herkesin soyadı Kumar?

@AREryilmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 1 Ekim 2025; 18:30:4 >

Ne göstermemi istiyorsun anlamadım diyorum hala göster diyorsun İstersen paylaş lokasyonunu kendimi göstereyim diyorum o na da yanıt yok Dikkat etiysen nick kullanmıyorum Özelden bir mesaj da attım. Ama fazla zorlama

Lok. paylaşınca ne olacak? Beni mi döveceksin? Eski prof boks sporcusuna gücün yetecek mi? Hadis ile Dalga Geçen “Soğuk Savaş” sunucusu Boğaç Soydemir ve konuğu Enes Akgündüz tutuklandı 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 1 Ekim 2025; 19:13:36 >

Bak 5 gün sonra MR randevum var mesela, boksa bağlı parkinson tarzı süpheler var ama hala is yaparım bence.. Yani bos bos yazma. Bos sohbetten hoslanmıyorum yani bos konusurken biraz komik olsan bari eğlenceli olurdu.. O tarz bos sohbet zevkli olabiliyor ama böylesi zevkli degil..

Yine de oturalım bir kahve icelim diyorsan ısrarcıysan Antalya'ya gel görüselim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 1 Ekim 2025; 19:20:17 >

Sen daha netten yazı yazamıyorsun, oradan posta koyuyorsun.   

Ne diyeyim Allah sağlık versin Mr temiz çıkarsa buluşalım dertleşiriz.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.