|
Bakın ne güzel yakalamışsınız da sebebi farklı yorumluyorsunuz. Temelde Tek tanrılı dinlerin tümünde mesaj tektir. Aralarında bir fark yok. Zaten bu tek tanrılı dinlerin bir insan uydurması değil de vahiy kaynaklı olduğunun ispatı. Mesela Yahudilik inancında geçen temel 10 emirle İslamiyet'teki temel 11 emir aynı, sadece bizde cumartesi yasağı yok Onun sebebi de Kuran-ı Kerim' de açık olarak yazıyor zaten. Yahudiler zaten Son peygamberin geleceğini biliyorlar sadece diğer peygamberler gibi son peygamberin İshak soyundan değil de İsmail peygamberin soyundan gelmesini kabul edemiyorlar. Siz Mekkeli müşriklerin Allah'a inanmadığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz Onlarda tek bir Allah'a inanıyorlar, namaz kılıyorlar, Kurban kesiyorlar, oruç tutuyorlar Mekkeli müşrikler ateist falan değil Hatta Kabe yenileneceği zaman Allah'ın evinin haram para ile onarılamayacağını tartışıyorlar. Bunlar sadece size öğretilmeyenler. Mekkeli müşriklerin Müslümanlardan ayrıldıkları nokta Allah'a ulaşmak için putları aracı tutmaları. Ben size Garanik Olayını araştırmanızı tavsiye ederim. İnceleyin bakalım ne göreceksiniz. Yine aynı şekilde Alkolün yasaklanması. İlk Müslümanlığı kabul edenler dahil Sahabede içki içen bir çok kişi var. İçki hemen yasaklanmıyor ki aşama aşama Eğer bu yasakların birden bire gelmemesi sizi şaşırtıyor ise bence şaşırmayın bu hayatın olağan gerçeği. Atatürk Samsuna çıktığında Hilafeti kaldıracağız, Hanedanlığı bu ülkenin dışına sürgün edeceğiz deseydi etrafında kim kalırdı.? Buna şaşırmıyor ve normal kabul ediyorsunuz da Müslümanlıkta yasakların ve farzların adım adım gelmesine neden şaşırıyorsunuz. Zaten imtihanın amacı bu İslamiyet'te insan sistematiğine aykırı hiçbir şey yok. Mekkeli müşriklerin defaatle mucize taleplerine Allah'ın verdiği cevapları okuyun. Tek mucize Kuran-ı Kerim Bence şunu birbirinden ayırmak lazım Allah'ın dini kimsenin tekelinde değildir. İnsanların dini kullanarak söyledikleri, yaptıkları kötülüklerin kaynağı din değildir. Bakın Nisa suresi 79. ayet "Sana ne iyilik gelirse Allah’tandır. Sana ne kötülük gelirse kendindendir. (Ey Muhammed!) Seni insanlara bir peygamber olarak gönderdik. Şahit olarak Allah yeter." |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı