< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Sonsuzluk ve tanrı

-
-
Güzel bir yazı olmuş.Gerçeği bilmeden birşeye körü körüne bağlanmanın adı inancdır.Olabilirde olmuyabilirde kimsenin elinde resmi bir kanıt yok o yüzden gerçeği sadece ölünce görebilecez buna inanıp inanmamak kişinin tercihidir.Ben şahsen inanmıyorum yani birşeyi korkarak yaşayarak hayatı kendime zindan edemem.Öldükden sonra düşünürüm öyle bir imkanım olursa.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
öncelikle ön kabulleri bir kenara bırak ve objektif olarak sorgulama yap. yazının tamamını okumadım çünkü tanrı, imtihan gibi varsayımları gerçekmiş gibi yazmışsın. zaman dediğimiz şey hareketin sırasını ölçmek için uydurduğumuz soyut bir kavramdır, hareket yoksa zaman da yoktur. var olan her şey zamana (harekete) tabiidir, aksi durumda hiçliktir. varsayılan tanrı zamandan bağımsız olamaz çünkü yaratmak hareket demektir. örneğin evreni yaratmadan önce ve yarattıktan sonra var olan iki nokta arası tanrının zamanıdır. evren/kainat sonsuz mu, tanrı ile beraber ezelden beri var mıydı? bu nedenle tanrı zamandan bağımsızdır demek kendi içinde çelişir. benim teorim :) belki bizi yaratan/imal eden dünya dışı/evren dışı süper zekalı varlıklar vardır ama onlardan önce varlık her zaman vardı. yani en fazla var olan biçimlendirilmiştir. bunu yapmalarının sebebi ne olabilir? bence tecrübe kazanmak, kendi çıkarları için kurulmuş bir düzen. diğer ihtimal tanrı/süper zekalı varlıklar sadece bir hayal ürünü. imtihan zaten tam bir saçmalık :D sınav konusu çelişiyor, en fazla her şeyi bilemedikleri için test yapılabilir ve çürükleri elerler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X