Şimdi Ara

Faize ödenen para %100 arttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• hani faiz haramdıFaize ödenen para %100 arttı 

• olsun yauw mehmet şimşek çok başarılı enflasyonu pazartesi günü %33'e düşürmüş olacak inşeALLAH 2026 yılında %9,99 tek haneli enflasyon görmüş olacağız he bu ödenen faiz ise acı reçete yani tüm dünya böyle yapıyo

• Çok merak ediyorum ne zaman deste deste paralar ile ekmek almaya gideceğiz. Bu faizi karşılamak için inanılmaz para basılıyor karşılıksız. Zamanı gelince bu parayı nasıl piyasadan çekeceksin? En yüksek banknota bir öğün yemek yiyemiyorsun, asgari ücretin %10'unu market harcamana bıraksan maksimum 3 4 günlük yiyecek ve ihtiyacın karşılanıyor. O da tek yaşayan biriysen. Aile isen geçmiş olsun. 70 80k bandında maaş alan biri evi kira ise maksimum ay sonu kenara bir 10 15k atabiliyordur. O da kendini sıkarak. Temel gıda bile dövize endekslendi.

Daha demin bir hesap yaptım elime geçen para bu ay 75k. Evim kira değil. Giderim ise 55k. Bunun 20k temel gıda, temel ihtiyaç. 7k faturalar, telefonlar, İnternet vb. giderler. Kredi kartı ödemesi, birkaç sağlık harcaması vs derken 20k küsür de öyle gitmiş.

5 6 yıl, pandemi öncesi ben 40k ya sıfır clio, 70k ya 3 4 yaşında volvo v40 filan alıyordum. Kısa mesafe için bir motor bakayım dedim hem iş, hem şehir içi takılmak için 100k altına düzgün bir şey yok. Bir de onu alsam kenara koyacağım ekstra 15 20k da gitti. Bu faiz bu enflasyon oranları ile kazandığım para her ay %3 4 eriyor minimum.

Biri çıkıp derse o kadar kazanıp nasıl bu kadar harcama yapıyorsun diye vallahi ağzına burnuna söverim. 100tl altına meyve kalmamış. Peynir, süt, et, tavuk o bu derken ciddi ciddi yiyip içmem için 20k harcamam gerekiyor minimum. Çok ciddi bir tutar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Thomas Anderson kullanıcısına yanıt

Memlekete verdiği haddi hesabı bilinmeyen zararları ve bunların bedelini kendi ödemek yerine milletine ödetmesi ve dindeki bu ikiyüzlülüğünün çok ağır ve acı hesabını ahırette kendisi verecek. O yüzden içim rahat ve huzurla dolu...

• Enflasyon sebep faiz sonuçtur.

• Türklere ödenen neyse de burda belirtilmeyen yabancıya yapılan faiz ödemesi de var . Asıl kötü olan o

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

İşte bu yüzden faiz baronları, erdoğanın iktidarda kalmasını daima desteklemişlerdir. Zira her sene, attığı adımlarla faizlerin katlanmasına sebep olmuştur. akp lilerin bunlardan hiç haberi yok. Olsa belki vicdanlar sızlar da "yeter artık be!" derlerdi

Faize ödenen para %100 arttı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.