Şimdi Ara

Koç'un balon olması (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
0
Favori
3.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

akla ilk gelen soru; bilkenti diğerlerinden ayıran şey/ler neler. koç bile bazı kontenjanları 100k larda yada dolduramazken bilkent millet para vererek okumak için(%50) sıralama yapıyor ve tam ücretlileri bile kapış gidiyor.

• maviplanet kullanıcısına yanıt
    Bilkent koça göre aşırı ucuz
    Hatta gördüğüm kadarıyla Ankaradaki özeller İstanbula göre daha ucuz oluyor ama istisnalar vardır tabi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Koçun sisteminin daha düzgün olduğunun düşünüyorum ben. Burada ortalamamızı belli bir seviyede tutmak için derslere çalışmaktan kendimize ekstra zaman yaratıp bir şeyler geliştiremiyoruz. Stajlarda tek artımız ortalama ve okul ismi oluyor maalesef

Not: odtü ceng

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orientis -- 7 Temmuz 2025; 1:13:45 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • maviplanet kullanıcısına yanıt

koç ve bilkent rakip değil hocam. baba parasıyla dolanan züppelerden oluşuyor. hiçbir akademik hedefleri yok, mezun olunca işlerinin başına geçecekler.

bilkent bursluyu da burssuzu da zorluyor. akademik açıdan tolerans yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: _MarioGomez33

peteden arkadasim gosterdi isterseniz ss de paylasabilirim mukavemet dersinde bir sectionda 65 kisinin 48'ini birkamis hoca adam sirf 1 seneesi uzamasin gabardan donup yaz okuluna gelecek tatil yapmak yerine siz koca balon demeye devam edin oradaki adamlar keyfinde istedikleri bolumleri okuyabiliyorlar iyi ortalama yapiyorlar mezun olunca da en iyi islere giriyorlar

Benim de eski oda arkadaşım pete’dendi. mukavemet yüzünden 1 sene uzattı okulu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lol diyorum sadece, bu kadar yermenin anlamı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt

kızma kanka uyku sersemi yazmışım, sizin okula bişi demedim 

• Yok kızmadım da bence koçu çok yeriyorlar bu konuda. Evet kolay okul ama kolay okul => çöp okul demek mantıklı gelmedi

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

Aynı sports center ankara'da yarı fiyatına 4 kat alan ve imkan sunuyordu mesela. Istanbul'un taşına toprağına para veriyoruz. Yöresel yiyecekler de genelde, yerinde 5 yıldız ve mükemmel lezzetli yediğiniz yerlerin çok daha altında kalitede ve 2 katı fiyata satılıyor aynen.

Bilkent Istanbul'daki vasat özellerden daha ucuza, en üst kalite imkan ve eğitimi sunuyor. Koç, sabancı için demiyorum da, İstanbul'da aynı paraya apartman üniye gidersiniz veya Ankara'da bilkent.

• balon zaten , yok şaka. Üstteki bir dostumun dediğine katılıyorum, eeden girip finansa da yönelebilirsin, tam tersi de mümkün( çok yapılmasa da), zaten güzelliği de bu. Ben econdan girdim mesela; şu an 2. sınıftayım matta research yapıyorum, sonraki dönem de endüstriden optimizasyon dersleri alacağım, hangi yönden ilerleyeceğimi kendim belirleyeceğim. Bilkent veya diğer özeller bu rahatlığı sağlıyor mu bilmiyorum fakat itü/odtü/boğaziçinde olsam bunları bu kadar rahat yapamayacağımı biliyorum. Bunda derslerin kolay olmasının da katkısı büyük tabi ki.

• hvl00 kullanıcısına yanıt

Bence zorlama ders programı olmuş gibi geldi bana caltech Cornell i falan koymuşlarda onlar zaten uzmanlık olarak veriyor direkt control olarak veren bazı Çin ve Hindistan ünileri dışında yok neredeyse, bir de object oriented programming for control engineering yazmışlar da bu ders sanki direkt bir kontrolden bir hoca açsın diğer fakültelerden bir hoca açamasın gibi geldi bana yoksa içeriğinin çok farklı olacağını düşünmüyorum

• GhostKiller38 G kullanıcısına yanıt
    Hangi kısmı zorlama olmuş?

Normal her yerde olan bir bölüm değil zaten. Birçok ders zaten yüksek lisans seviyesinde. Bu yüzden onları da inceleyerek optimize etmeleri gayet iyi.

Oop for control olması da gayet iyi çünkü öbür türlü hem bilgisayar hem ehb hem kontrol alıyor ve kontenjan sorunu oluyordu. Bu şekilde bölüme özel daha iyi olmuş. Ha şart değildi. Ben aldim düz oop bir şey değiştireceklerini sanmıyorum. Belki matlab ile işlerler.

• hvl00 kullanıcısına yanıt

şu an baktım tekrar ders programına biraz garip geldi yine ders isimleri ,bir de mesela rıscv seçmeli dersi var computer architecture dersi almadan bunu seçmeli koymak garip geldi ehb de bile yok computer architecture, önceki ders programında hangileri yüksek lisans dersiydi ? ehbde de öyle diyorlar da bana hiçbirisi yüksek lisans dersi gibi gelmiyor, bunlar yüksek lisans dersisyle yüksek lisans programları ne işe yarıyor ,belki yapay zeka müh için geçerli olabilir kredi sayısının tamamlamak için yl dersi koymak

O ders sektör dersi. Şirketler veriyor. Sektöre yönelik olarak. Adı üstünde seçmeli alan alır ya.

Ehb o kadar değil. Zaten ehb icin onu diyen cok duymadim zaten. Bizde state space, nonlinear systems, optimal control vs. baya ders var.

• seçmeli ders olduğu ön şartı olamayacağını gerektirmez. nasıl yapacak teorik bilgisini bilmeden, koyulması saçma. pek mantıklı gelmiyor

Teorik ders değiller. Pratik dersler onlar. Normal ders gibi düşünme

• kolay olsun nolacak öbür ünilerle de benzer veya daha iyi imkanlar sunuyor sonuçta keşke orada okusaymışım

• Adam_Smith kullanıcısına yanıt

Hocam ben de matematik 2. Sınıfa geçeceğim, ceng çap’a başvurup ve research alanında ilerlemek istiyorum. Şu anlık ilk biraz matematikden ilerlemek fakat bu süreç nasıl işliyor ya da daha erken mi hiçbir fikrim yok.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.