Şimdi Ara

Koç'un balon olması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
0
Favori
3.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tamam aynı şeyi düşünüyoruz. Optimal şartlarda ve tüm okulların aynı notlandirmayi sağladığı durumda zaten kıt notlar önemli değil. Ama birçok okulun yüksek ortalamalı mezunlar verdiği senaryoda bu sorun oluyor.

Ama başta dediğin kısım yüksek öğretim öncesi için diye düşünüyorum. O kısım için doğru olabilir pekala. Yüksek öğretimde kendim deneyimlemesem de iyi okullardaki arkadaşlarımdan derslerin belli sınırları belirleyip onları karşılayan kişilere AA verdiğini duydum. Örneğin proje ve ödev ağırlıklı notlandirma ile dersin öğretilerini etkili kullananlar sınırı gibi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • D0MEST0S kullanıcısına yanıt
    YKS çalışkanlığı tescilliyor tabi. Çalışkan olmayan kimse bizim bölüme giremez mesela. Ama şurayı yanlış anladın. Bu tescillendi diye artık bu adamları ölçmeye gerek yok demiyorum. Zaten çalışkanlar dersi anlatıp sınavsız hepsine AA verelim. Bunu demişim gibi cevap yazmışsın. Bahsettiğim şey şu 50 kişilik bir sınıfta o dersi oldukça iyi seviyede öğrenen kişiler çıkması ve bunun sınıfın en az yarısını oluşturması çok olası. Kendi bölümümden biliyorum. Bunların içerisinde çürük elmalar da var tabi. Ama hoca benim prensibim var sınıfın %5ine AA veririm diyor ve yakın puanlar alan hepsinin de dersi dinleyip çalışıp iyi bir şekilde anladığını bildiğin adamlara düşük notlar dağıtması anormal. 97.5 puan ile AA alamamak mesela? Bu dönem hocanın notlandirma prensibinden dolayı yaşandı. Hiç çalışmayan adamı geçirmekle bunun alakası yok. Bunun savunulması da şu şartlar altında saçmalık.

Koç mesela çarık çürüğü geciriyorsa, çok düşük puanlara da iyi harf notu veriyorsa bu yanlış. Bunu savunduğum yok. Ama sınıftaki bütün çalışkanların AA alabiliyorsa ki evet alabiliyor. Bu bizim okullarda olmayan bir doğru işte.

• RamseyBolton kullanıcısına yanıt
    Sen sabancida mıydın

• hvl00 kullanıcısına yanıt
    Yes

• Arkeyyo A kullanıcısına yanıt
    Direkt yök atlastan baktım (2024):

Koçta;

EE (burslu) 13 kişi, (ücretli) 88 kişi taban: 223k

ME (burslu) 9 kişi, (%50) 4 kişi, (ücretli) 61 kişi: 206k

IE (burslu) 15 kişi, (ücretli) 95 kişi: 81k

Cs(burslu) 15 kişi, (ücretli) 95 kişi: 78k

Econ(burslu) 16 kişi, (ücretli) 105 kişi: 241k

Psikoloji(burslu) 11 kişi, (ücretli) 76 kişi: 331k

En iyi bölümler bu şekilde. Felsefe, Sosyoloji, arkeoloji gibi bölümlerde ücretli kontenjan yok bundan dolayı burslu nüfusu fazla gibi gözüküyor olabilir.

Koç tıp diğer bölümlerle kıyaslanmaz zaten, öğrenci durumu gayet iyi.

Mesajımda zaten yks çalışkan olduğunu gösteriyor demek istedim. Ama bu çalışkanlık yalnızca yks içinse hiçbir şeyi göstermez.

Yazımın hemen altında da insan bir yere girmek için istediği kadar zeki çalışkan olsun orada o derse çalışmazsa öğrenemez dedim zaten.

Yani yks derece yap -> çalışkansın.
    Yks derece yapmış kişi eleyici olmayan bir yerde çalışmadan mezun olursa -> hiçbir şey öğrenemez.

Herkesin AA almasına gerek yok aslında benim başta da söylediğim diplomanın değersizleşmesi. Yani koçtan mezun olabilen adam hiçbir şeyi kanıtlamıyor.

Odtü ee mezunuyum -> iyi bir seviyen var
    Koç ee mezunuyum -> seviyen belirsiz

3 üstü ort yapmak ve çap yapmak için derslerden AA almak gerekmiyor zaten.

Koç ee -> belirsiz dememdeki sebep de üstte mesajıma bak ücretlilerin ne kadar ağırlıkta olduğuna ve taban sıralamasına. Bu öğrencilerin mezun olma oranı %40 değilse(ki değik) Koç ee diploması bir seviye belirtmediğini anlayabiliriz.

Yüksek ort yapmak daha kolay olmalı mı, evet bence de.

Ama mezun olmak daha zor olmalı ki diplomanın önemi olsun

Tamam da sıralamasına doğrudan etki ediyor bu.
    33 kişi 800k ödeseydi zaten 2900 ile kapatmazdı ki atıyorum 20k falan olabilirdi.

Ee 230k taban ve o sıralamadan 88 kişi almış bu bir gerçek. Fiyat ne olursa olsun

Diploma değeri odaklı yazdığınızdan farklı gibi oluyor ama genel olarak benzer düşünüyoruz. ODTÜ 3.50 ort koç 3.50 ort dan daha değerlidir ama bu değer her yerde bilinmiyor. Bu şartlarda da dezavantaj oluşturuyor. Bundan bahsediyorum. Mevcut sistemin dışında kalan da bizim okullar.

Anlaştık o zaman

Hocam bilkent ctis 3.95, yks 5k nasıl bir intiba uyandırır 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

buradan anlaşılacğaı üzere normal bir üniversiteyle koç'un gpa arasında en az 0.3 lük falan bir sapma var. durduk yere yapılacak bir iş değil bu. demek ki bir yerde karşılarına çıkmış sizin kaç high honor öğrenciniz var mevzusu falan. bunlarda kısarak maks 3.75 e kadar çıkmışlar zaten 3.8 ve üstüne çıksalar ortada çok daha derin konuşulması gereken şeyler olurdu. az çok durumu gösteriyor bu bahsettiğiniz mevzu. muhtemelen okulun tamamı honor öğrencisi :D:D

• Gayet iyi benim ctis okuyan arkadaşlarda böyle bi sıralama yok, max 3.8 diye biliyorum bence iyi okullardan kabul alırsın bir de referans verecek kaliteli bi prof olsaydı ctista (yok diye biliyorum) işin baya rahat olurdu

• çap konusuna çok da takılmamak lazım devlet ünilerinin çoğunda double major değil dual degree kovalamış oluyoruz aslında. ortalamalar falan ayrı oluyor, dersleri kompakt şekilde aktaramıyorsun. koç sabancı kısmı double major konseptine uyuyor (bi tık daha rahattır tamam) ama yaptıkları yanlış bir şey yok gibi orada.

bir de tüm buna gpa şişirmelerine rağmen iyi sonuçlar veriyorlarsa okulun adı hala en iyi üniversite diye biliniyorsa bence ortada bir sorun yok. mevzu okulum zor diyip bu zorluğu sadece öğrenci yormak için kullanan ve asla teşviğe dönüştürmeyen üniversitelerde.

tamam en zor sensin kanka... bana bir getirisi olmadıktan sonra bu zorluğun ne önemi var anlamııyorum. tamam zor, tamam baya zor. eee? kim talep ediyor abi bu zorluğu.

• EistroY661 E kullanıcısına yanıt

forumda bi dayı vardı itü 2.5 bilkent 4.00’a eşit temalı paragraflarca yazı yazardı. İtü ceng bitirmesine rağmen 10 yıldır full-stack dev. olarak çalışıyordu aklıma o geldi

Hocam cs’cilerin aldığı tüm matematikleri ek olarak aldım, A ile verdim (stat/prob’u güz dönemi alcam). Cs hocaları researche alır mı ki research konusu muamma ya bulabilir miyim acaba,

bir de mat çapı hakkında ne düşünüyorsunuz amelelik mi olur?

• Asyalı annelerden kaçmak mı?  Üniversitede not için veli geldiğini hiç görmedim ben, ABD'de bunu da mı yapıyorlar?

@hvl00 Hocam, bu üniversite sınavıyla sıralamasını almış herkesi iyi öğrenci görüp ona göre puanlasınlar mantığı yanlış bence. İyi sıralama yapmış tanıdıklarım var, bazıları tamamen dersleri salmış durumda, çok düşük alıyorlar. Daha düşük sıralamalı öğrenciler üniversite ortamında başarılı olabiliyorlar, sınav her şeyi göstermiyor. Zaten din, tarih, türkçe, biyoloji sorularıyla aldığınız sıralamanın mühendislikte çok da geçerli olmayacağını herhalde tahmin ediyorsunuzdur.

@Arkeyyo Hocam şimdi sizin verdiğiniz oranlar ne kadar doğru bilemiyorum, yüzde 40 tam burslu hiç düşünmemiştim ben. Normalde sıradan özel okullarda 10%, 15% falan burslu öğrenci alıyorlar, yök atlastan bakarak bunları görebiliyorsunuz. Okul içinde ekstra burslar da fazla olmuyor, onları takip etmek dışarıdan birisi için pek mümkün olmadığından o konuda bir şey diyemem. Bu yüzden zaten daha önce konusu geçmişti, cv'de "burslu" yazılmalı mı diye, oranlar böyle düşük olunca eğer yazmazsanız herkes paralı girdiğinizi düşünür demiştim ben de.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.