|
ABD, tarihin en büyük roketiyle astronotları bu şekilde Ay’a indirecek
-
-
anlasilan starship aya ayri bir ucusla gidip burada orion ile bulusacak. bu durumda akla su soru geliyor: yukun cogunu starship tasiyacaksa devasa sls roketi ve orion kapsulu nicin var? milyarlarca dolar harcayip ayri dev bir proje yapmak yerine dunyaya donus dunya yorungesinde bekleyen isi kalkanli ikinci bir starship ile yapilabilirdi. sls projesinin niye topun agzinda oldugu, neden iptalinin planlandigi belli oluyor.
-
Aya gidilmediği iddiası her geçen gün kuvvetleniyor. O zaman çok kolay gidildi gibi gösterilmişti. Şu an onca teknolojiye rağmen neredeyse imkansız gibi görünüyor.
-
guten morgen herr müller :D
adamlar sovyetler ortadoğuyu da ele geçirmesin, avrupa elden gitmesin diye uydurdular palavrayı :D
_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: serafon
Aya gidilmediği iddiası her geçen gün kuvvetleniyor. O zaman çok kolay gidildi gibi gösterilmişti. Şu an onca teknolojiye rağmen neredeyse imkansız gibi görünüyor.O zamanlar iş sadece Ay'a ayak basmak içindi.
Şimdi ise üs kurmak için. O yıllarda Ay'dan toplanılacak her şey toplandı.
Ayrıca 1960 lardaki harcanan para ve insan kaynağı şimdiki ile karşılaştırılamaz.
1960 larda doğrudan ve dolaylı yoldan yaklaşık 400.000 kişi görev aldı.
Şu anki Ay projesinde doğrudan ve dolaylı yoldan yaklaşık 60.000 in üzerinde insan görev alıyor.
Para muhabbetine hiç girmeyelim. Çünkü 1960 larda harcanan para ile yeni devletçik kurulurdu.
Ayrıca Ruslar da büyük bir uzay roketi tasarlamış ancak ilk denemede başarısız olmuştur. Roketin geliştirilmesinde en önemli rol oynayan bilim adamının ölmesi üzerine, ve roketin aşırı pahalı olması sebebiyle Ruslar Ay'a insan taşıyacak roketin geliştirme projesini durdurmuştur.
İş tamamen para ve insan kaynağına bakar.
20 kişiyle de AVM dikersin 2.000 kişiyle de AVM dikersin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit_22 -- 25 Kasım 2024; 0:56:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Sakladım Umudumu Umutsuz Yarınlara...
-
Hiçbir şey anlamadım ama güzel anlattın. :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ Ne yaparsan yap, En iyisini yap. -
Gelmiş tabi ki komplocular. Şen kahkahalarla gelenler ayrı bir güzel. Her zaman böyle kafam olmasını istemişimdir*
(* Şöyle ki; aya gidilmediği konusunda benim de şüpheye düştüğüm oldu. Ama dikkatle bütün kaynakları araştırınca aklıma yatana ulaştım. Aya gidilmediği sonucuna varsaydım bile gülerek ;) neşelenmezdim, aksine moralim bozulur, daha ciddiyetle anlatırdım bulduğum gerçeği.)
-
"Bu yorum tam bir tarihsel ve bilimsel bilgi yoksunluğu örneği. Sovyetler uzay yarışında zaten Sputnik ve Gagarin gibi başarılarla öncüydü; Amerika'nın Ay'a insan göndermesi ise bu yarışın zirve noktalarından biri oldu. Böyle büyük bir yalan uydurulup, hem NASA çalışanları hem bağımsız gözlemciler hem de rakip Sovyetlerce yalanlanmaması mümkün mü?
Ayrıca, "Ortadoğu"yu uzay yarışıyla bağdaştırmak da ilginç bir çarpıtma. Bu tür sığ esprilerle kendinizi kandırmak yerine biraz tarih ve bilim kitapları karıştırın; gerçekler sandığınızdan çok daha etkileyici."
Not1: Cahilsavar™ komutuyla Chatgpt'de el değmeden hazırlanmıştır:
https://chatgpt.com/share/6743e902-3594-8006-a701-4d0959fddae0
Not2: Cahilsavar™ komutunun çıkışı: https://forum.donanimhaber.com/nasa-kemer-sikiyor-ikinci-isten-cikarma-dalgasi-basladi--160010321
1969 aya inmek cidden zor gözüküyor ama 2024 te planlanan uçuşun 2027'e kadar ertelenmesi :)
komplocuların eline tutabilecekleri bir teori veriyorsunuz resmen
demek tembelsiniz
-
ben 50 sene evvel gittiklerine inanmıyorum şahsen, o zamanki imkanlarla gidip gelmek anca koca ayağa inananlara gerçek gelebilir ,ozaman gitselerdi gerçekten şimdi orada üstlerimiz olurdu en basitinden ,sen marsa gidebiliyorsun ama aya gitmek için okadar uğraşıp duruyorsun beceremiyorsun birde daha önce oraya insan götürüp getirmişken,neyse gidenbilnirmi bu sefer gerçekten gidilebilir,gökkubbeyi geçebilirlerse
-
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Kuvvetlenmiyor; bu boş iddiayı dillendiren ve teknik konuları anlayabilecek kadar yeterli zekası bulunmayan karakterler sosyal medya ve modern iletişim araçları sayesinde palazlanıyor. Sesleri eskisinden yüksek çıkabiliyor. :)
Uzay projeleri önceki deneyimlere ve katı kurallara dayansa bile belirli bir seri üretim formatında standart gitmiyor. Her proje sayısız testle, devasa maliyetlerle ve emekle baştan yıllara yayılan bir süreç içerisinde üretiliyor. Bir programla gittikten sonra o programı bitirirseniz tekrardan aynı programı başlatmanız veya yeni bir program başlatıp hayata geçirilebilir hale getirmeniz oldukça zaman alıyor ve maliyet üretiyor. Tüm bu sürecin içerisinde yönetilmesi gereken riskler ve ortaya çıkan komplikasyonlar maliyetleri ve süreci uzatıyor.
Kısaca bu iş ne sandığınız kadar basit-otomatik, ne de imkansızlık derecesinde zor. Her seferinde çok zorlu ama pekala imkansız da değil. En baştan böyle bir acaba gidilmedi mi şüphesine düşülmesine yol açan sıkıntı aradaki bu teknik nüansları, bu teknik fizibilite aralığını kapamamaktan kaynaklanmakta.
Komplocuların en azından ekseriyeti anlaşıldığı kadarıyla yeterli bilişsel kapasiteye sahip olmadıkları için durumu çok siyah beyaz okuyorlar; ya kolayca gidilebilir veya tamamen imkansız şeklinde, şu an bir türlü gidilemiyor ama geçmişte gidildi, o zaman bu imkansız, geçmişteki yalandı gözüyle bakıyorlar. Onlarda ortası yok. O teknik nüansı algılayamıyorlar.
Bu arada komplo teorilerine inanma eğilimiyle zeka arasında istatistiki bir ters orantı yakalanmış halde. Aralarında negatif korelasyon mevcut. Yani bilim kısaca şunu da diyor: Mevcut veriler komplo teorilerine inanma eğilimiyle zeka düşüklüğü arasında zeka seviyesi düştükçe komplo teorilerine inanma eğiliminin arttığına dair bir durumun varlığına işaret ediyor.
_____________________________ We're beyond sympathy at this point, we're beyond humanity.
-
Aya gidilmedi, Stanley Kubrick stüdyoda çekti onu. Zaten sonra yalnızken itiraf etmiş ama yalnız olduğu için ispatlanamıyor. Van Allen kuşağını geçmeye kalkan cızbız olur, pirzola olur. Hem dünyanın kütleçekiminden kurtulmak için saniyede 11,2 km hızla yol almak gerekiyor. Biz Saturn 5 roketini gördük, Heybeli'de mehtaba çıkmış gibi rahvan gidiyordu. Yalan bunlar, propaganda. İnanmayın. bayrak bile dalgalanmıyor, yıldız bilem yok. O yıllarda teknoloji mi varmış sanki, iphone bile yoktu. ABD Ruslara büyük para verdi sussunlar diye. Ben şahidim, o zamanlar -34 yaşındaydım, gözümle gördüm verdiklerini. Check-point Charlie'de verdiler bi bavul dolusu parayı.
İnanmayın aya gidilmedi, Amariganın oyununa gelmeyin.
Aya gidilse ben giderdim.
_____________________________ * Din toplumları paternalisttir, ahlakı gelisemez, rasyonelleşemez ve
bireyleşemez. sekülerleşme olmadan ahlak olmaz.
* Her insanın içinde bir peygamber uyuklar ve o uyandığında, dünyadaki kötülük
biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
* Yearning for the past is usually just the lament of lost youth. -
Bir de bir kendilerini akıllı sanma ve büyük oyunu çözme tavrı oluyor bunlarda bitiyorum ona. Onu çok güzel vermişsin. :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ We're beyond sympathy at this point, we're beyond humanity. -
Bu ilk mi olacak ikinci mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
aya 50 yıl önce gidildiğine inananlar hollywood filmi vs çok izleyenler. amerikan rüyası görenler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 24 Ocak 2026; 14:38:31 >_____________________________ Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Mustafa Erçetin (9 Kasım 2022) ve 9 yaşındaki Muhammed Muaz (11 aralık 2024) kudurarak ölmesinler diye uyutuldular.Köpekler uyutulmasın diye çocuklar uyutuluyor!
Hakan FİDANTürkiye için: Nükleer silah!Kıbrıs, Müslüman Türk milletinin küfürden alınmış mülküdür tıpkı Anadolu gibi: Kapalı Maraş imar olsun! -
ghat gpt nin hazır cevaplarını yazıyorlar amerikancılar.
_____________________________ Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Mustafa Erçetin (9 Kasım 2022) ve 9 yaşındaki Muhammed Muaz (11 aralık 2024) kudurarak ölmesinler diye uyutuldular.Köpekler uyutulmasın diye çocuklar uyutuluyor!
Hakan FİDANTürkiye için: Nükleer silah!Kıbrıs, Müslüman Türk milletinin küfürden alınmış mülküdür tıpkı Anadolu gibi: Kapalı Maraş imar olsun! -
ilk uçuş 12 saniye, 36 metre > 1903
"Boeing 247" > 1933
"Douglas DC-3" > 1935
"Havilland Comet" > 1952 ilk jet yolcu uçağı.
"Boeing 707" > 1958 4 adet jet motor.
"Boeing 737" > bugün hala uçuyor.
"Boeing 747" > Jumbo jet.
"dünya yörüngesinde, insansız iki uzay aracının kenetlenmesi" 1966
kıtalar uçuş ve apollo 11 > 1969
bence 1969'da, insan o işi başaramamıştır diyecek kadar teknoloji fakirliği söz konusu bile değil. başarıyı anlayabilmek ve takdir edebilmek için detaylarına bakınca, muazzam bir bilgi edinildiğini görecek olmak kaçınılmaz. mesela 1959 ve 1973 arası abd'nin nükleer motor testleri de var görünüyor. bunların da dünya da testlerinin yapılıyor olması büyük riskti. nükleer termal roket, 2 katı daha verimli deniyor ama bir kazada nükleer serpinti. dolayısıyla bunu bıraktılar. bu ancak uzayda düşünülebilir.
Lockheed Martin F-35B Lightning II, bugün zirveye oynayan hava araçlarında ilk sırayı kapıyor diyebiliriz. velhasıl, başarıyı ödüllendirmek lazım. inanmayabilirsin ama bu da kötülemen, yapamadılar demeni gerektirmez. biz motor teknolojisini bir şekilde aldık, çok kısa sürede de havaya uçak kaldırdık. ama bak bunu eleştirebiliriz, bir şey demem. çünkü havaya kaldırmış olmak yetmiyor. bunun arkasında yatan çok daha büyük tecrübeler var ve ne kadarına sahibiz ki? önemli olan bu. yoksa şunu yapmış bunu gerçekleştirmiş şeklinde yüzeysel bakarsak bir olaya, yapılan o işten ancak o işi yapanlar zevk alır. geri kalanı da
bu noktada aklıma bir söz geldi ne alakaysa: fakirin düşkünü, beyaz giyermiş kış günü. (yani yeterince kanıt var.)_____________________________
En Beğenilen Yanıtlar
O zamanlar iş sadece Ay'a ayak basmak içindi. Şimdi ise üs kurmak için. O yıllarda Ay'dan toplanılacak her şey toplandı. Ayrıca 1960 lardaki harcanan para ve insan kaynağı şimdiki ile karşılaştırılamaz. 1960 larda doğrudan ve dolaylı yoldan yaklaşık 400.000 kişi görev aldı. Şu anki Ay projesinde doğrudan ve dolaylı yoldan yaklaşık 60.000 in üzerinde insan görev alıyor. Para muhabbetine hiç girmeyelim. Çünkü 1960 larda harcanan para ile yeni devletçik kurulurdu. Ayrıca Ruslar da büyük bir uzay roketi tasarlamış ancak ilk denemede başarısız olmuştur. Roketin geliştirilmesinde en önemli rol oynayan bilim adamının ölmesi üzerine, ve roketin aşırı pahalı olması sebebiyle Ruslar Ay'a insan taşıyacak roketin geliştirme projesini durdurmuştur. İş tamamen para ve insan kaynağına bakar. 20 kişiyle de AVM dikersin 2.000 kişiyle de AVM dikersin. |
|
Aya gidilmediği iddiası her geçen gün kuvvetleniyor. O zaman çok kolay gidildi gibi gösterilmişti. Şu an onca teknolojiye rağmen neredeyse imkansız gibi görünüyor.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt