Şimdi Ara

13 cm kapı hoparlörü tavsiyesi ve RMS sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracımda orjinal teyp 4x50 watt ses çıkışı var ve arka hoparlörler 17 cm pioneer. Ön hoparlörlerde son günlerde çızırtı gelmeye başladı değiştirmek istiyorum. Ancak RMS değerleri hakkında bilgim yok pek.

Ön kapıları da 13 cm pioneer mı alayım yoksa tweeterlı 3 yada 4 kanallı bir başka hoparlör mü karar veremedim. Pioner 13 cmlik hoparlörlerin ses çıkışını pek beğenmedim.

Piooner RMS değeri düşük 35 watt. Yurtdışında 150watt RMS değeri olan 4 yollu bir hoparlör buldum. Şimdi sorunum şu piooner bunu 4x50 watt çıkışı olan teybim besleyebilecek ancak nominal çalışma gücü 150 watt olan bir hoparlör anfisiz çalışır mı?

Teyp çıkışının hoparlörün nominal gücü besleyememesi nedeniyle ses seviyesinin düşeceğini öngörüyorum. Doğru mudur?

• Belki biraz geç oldu ama başkaları içinde fikir olacaktır.

Bende zaten teypler 50 w yazsada 20 30w anca devamlı verir diye sene 2017 lerde pioner 13cm aldım tizli.

o zamandan bu zamana yaklaşık 10 sene olmuş, bir tanesi duruyor daha sağlam.

4 cikisli orta halli teyplerin genelinde tda7388 vardır ve bu bendeki pioner 40w rms nin son sese doğru porf porf sesini çok nadir bazen duyardım fakat kapı zırıltısı olarak düşündüm.

Sonra elime pioner eski usb seri fakat gerçek mosfet 50w lık teyp geçti, öncedende kullandım fakat bası 80 hz olduğu için geri verip 60hz lik kenwood aldım. 6 sene sonra bu pioner geri elime geçti, lnn dedim sesini beğenmedik ama güç var, yeniden dinleyelim belki loud basbost ayarı ile derin dolgun bass verir.

Arabaya taktım , diğer 3 farklı hoparlör hariç bu 40 rms lik pioner son sese yakın port port ediyor. ama diğer hoparlörlere geçersem 16cm cadence, sesi 5 birim daha açabiliyorum. Yani pioner 40 rms hoparlör hem güç karşısında eziliyor hemde purt purt ses yapıyor. bu durumdan önce 2 adet 40w sony 13cm aldım, onlarda bu sesi yapıyor evde denemiştim.

yani pioner ve sony 40 rms çöp ÇÖP .

4 5 farklı teyp kullandım, biraz güçlü ses gelsin demekki purt purt ediyor bunlar. kronik üretim tasarım hatası.

60 rms hoparlör fakat iyisinden olacak yoksa bu 35 40 rms sony pioner ler , tda7388 de olsa sesin iyi bass veren teybine denk gelince purt purt edip durur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.