Şimdi Ara

Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: SIE Santa Monica Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.108
Cevap
141
Favori
171.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Rtings in msi 271qrx için kalibre edilmiş ekranındaki parlaklık değeri 27, kontrast 70. Ama karanlıkta bana bu bile fazla geliyor. 15 de kullanıyorum.

• claswan kullanıcısına yanıt

Daha da kısalacak yazım nerde :) ayrıca gen 1 yanmıyor, daha iyi filan dediğimi nereden çıkardın ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 15 Nisan 2024; 16:22:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt

Vallahi 27 çok az hocam ya muhtemelen 100 nit gibi bir değere denk gelir sanırım, 40-50 arası beni fazlasıyla memnun ediyor.

• Sasua S kullanıcısına yanıt
    "Hatta mavi ledlerin ömrünün az olduğu iddiası bile var"

gen 3 oled'in ana pixelleri mavi ledlerden oluşmaktadır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • donda kullanıcısına yanıt

Evet kalibre ekranlar SDR modda 100 nite ayarlanıyor.

• donda kullanıcısına yanıt
    gece %15 ila 25 arası. güncelleme sonrası parlaklık arttı veya pleasebo etkisi yaptı bende. %25 üzeri rahatsız ediyor artık gece karanlığında.

gündüz ise %40 veya %50 arası ihtiyacıma gore kullanıyorum. daha fazlasına ihtiyacım olmadı hiç.

Arkadaşım gen 1 de mavi ledden güç alıyor. Rttings videosu mevcut qd-oled lerin yanma konusunda mavi ledlerin daha kolay aşınqbileceği hakkında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 15 Nisan 2024; 20:24:18 >
    gece yazmak istediğimi yazarım sana, vaktim olmadığı için yanlış bilgi vermek istemiyorum. gen3'lerin yanma, yazıların netliği konusunda nasıl gelistirildigini, nasıl üstün olduklarını açıklarım. görüşmek üzere

Yaz hocam yaz da bir şey değişmeyecek. Gidip bir mühendise sor o da sana aynısını diyecek. Oledde her pikselin ömrü var. Her sene çıkan yeni nesil daha dayanıklı zaten ama bu yanmayacağı anlamına gelmez. Qd oled 1. 2. 3. Nesil fark etmez beyaz diyotu yok. Bunu verebilmek için maviden güç alıyor. Sadece gen 3 ün mavi kullanması gibi bir şey söz konusu değil.

https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/comments/1ag2p6f/qdoled_more_prone_to_burn_in_than_woled_because/

https://www.rtings.com/tv/learn/longevity-investigations-update-3-month

Beyaz blogu okuyabilirsin. Bende kullanıyorum qd oled evet bence de en iyisi ama kusursuz değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 15 Nisan 2024; 16:43:40 >

• Merhabalar bu yeni nesil qd oledler stoklara ne zaman girer bilgisi olan var mı acaba? Takip ediyorum ama sanki yakın zamanda yalnızca önsipariş ile birkaç modelden sınırlı adette satış yapılmış gibi, ya da bir yerde stokta varsa link atabilirseniz memnun olurum. Teşekkürler

• chopinnyc kullanıcısına yanıt

Bende senin gibi bekliyorum hocam :D Haziran diyorlar ne kadar doğru bilemiyorum

• Hobar kullanıcısına yanıt

Hocam mrb monitörü kaça aldınız acaba ?

• QD-Oled 27” panellerde , dusuk yenileme hizlarinda giris gecikmesi oldukca yuksek. Konsol kullanimi icin saglikli degiller. Dell 32” az daha iyi 27” lere gore. Asus’u merak ediyorum..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.laptop.com.tr/urun/433051/asus-rog-swift-pg32ucdm-31-5-inc-240hz-0-03-ms-qd-oled-g-sync-uhd-gaming-monitor/

57bin TL stok mevcut
    kapısın.

• Hemen 2 bin TL yükselttiler, nasıl bir şerefsizlik bu.

57bin TL fiyatla sipariş verdim. Teşekkürler.

• Sinerji de stok acmis fiyati 61 bin tl. Yaptiklari ayip ama 59 bin lira bile iyi fiyat su an, almak isteyen varsa kacirmasin. Hazirana kadar stok sorunu olacak bu sekilde ve surekli fiyatini arttiracaklar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ve kacinilmaz son.

Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

hocam ben haksız olduğum konuda kendimi haklı çıkarmaya çıkaracak birisi değilim. yazabilsem beni anlarsın zaten.

OLED'de her pixelin kendi başına çalıştığını herkes biliyor. Ben sana deneyimlediğim istatistikleri aktaracaktım vakit bulamıyorum.

OLED'in iz bırakacak şekilde yanmasını biliyoruz ancak LED' TV'lerde de yanık olabiliyor ve bunu kimse konuşmuyor. Bu normal LED monitörlerde denk gelinmesi zor olsa da OLED'in ömrü kısa, 3-5 seneye çöp olur demek yanlış.

S7 Edge telefonumu 2016-2023 yılları arası 8 sene boyunca kullandım. OLED yanığı yoktu, ekran renk tonları orjinaldeki gibiydi. Ancak 1 model önceki Note 5 serisinde fazla zorlamasan bile ekranın renk tonları pembemsi oluyordu.

Demek istediğim OLED'i de geliştiriyorlar. Gen 3 daha yeni geliştirilmiş bir model. Ben şahsen iyi ya da kötü demeyi tercih etmiyorum. Ancak Gen 1'e göre çok iyi olduğunu yapılan 1 aylık testlerde belli etti.

MSI'ın monitörü 1 ay boyunca %100 parlaklıkta kullanıldı, statik görüntü açıldı, statik görüntülü oyunlar oynandı ve "sıfır" yanık ortaya çıktı. Bahsetmek istediğim buydu. Kaldı ki çoğu kişi %70 parlaklığı geçmeyecektir. Bir şey olacağını sanmıyorum.

ekleme: yaptığım iş önem arz ettiği için iş yerinde telefona bakıp, riske atmak istemiyorum o yüzden ancak müsait olunca tartışabiliriz. görüşmek üzere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi claswan -- 17 Nisan 2024; 12:33:8 >

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.