|
Arkadaslar selamlar bir konu anlatacam detaylı anlatayım zamanınız varsa okuyun lütfen bilgiye ihtiyacım var ben boşta 1 yıldır calısmayan bireyim trabzon arsin ilçesinin köy yerinde bir ev yaptırıyoruz sıvalık iş için fiyat alırken bir kişi ben sana bir usta gönderirirm en ucuzu o verir sana fiyat diyerek bir usta gönderdi usta agrılı tütak dan bir vatandas geldi 17,500 tl fiyat verdi diğerlerinden uyguna oldugu için binanın iç ve dış sıvasını yapması için işçilik olarak bu fiyata götürü fiyat olarak anlastık işe basladıgında elemanı olmadıgı için bana benimle calıs sende bostasın zaten yevmiye veririrm dedi o sırada 14 gün calıstırdı beni 150 tl lik de malzeme aldırdı bana ( o köy de kaldıgı için ben git gel yaptıgım için gelirken getir diye ) bu hesabın 5 gununu parayı isterken düştü hesaptan geri kalan işçiliği baska işlerde yapacam için ona sayarız diyerek hesaba katmadı fakat işin %90 belkide %95 i bitti diyelim bırakıp kaçtı benim onda alacagım 9 gün işçilik param 150 tl lik aldıgırdı malzeme param birde parası verilmiş tamamlanmamıs iş %5 lik bir işçilik hakkım var telefonlara bakmıyor aldıgımız duyuma göre agrıya dönmüş gelmeyecegi kesin kapıda 65 çimentom var donup gidecek malzeme zararıına da sokmus olacak beni şimdi olayı okuduysanız sorumlarım şunlar ben bu kişiye alacaklı , veya dolandırıcılıktan dava acabilirmiyim 2 farklı olay mevcut biri parasını aldıgı yapılacak iş kısmı biride beni calıstırdıgı vermediği para kısmı bu 2 olay 1 dosyada devam edermi ederse nasıl bir dava türü açmam lazım ve ne kadar masrafı olur acaba birde olay köy yerinde oldugu için sahitlerimiz mevcut akrabalar yakınlar bu olaydan kendini sıyırma şansı olurmu ? ---------------------------------------------- şimdi bu olayı birde basıma yıkar diye beni korkutan aracı var bunu bana yönlendiren kişiye söyledim benim zararımı karsılamazsa şikayetçi olacam dedim oda bana dediki seni sigorta yapmadın diye dava eder dedi ? beni bu yazdıgım hikayeye göre sigortadan vurma şansı varmı ? eger varsaaaaaa ben hem iş veren hem de işçi durumundayım benim işim ortalama 30 gun sürdü 14 gün resmi işçi gibi calıstım bir kaç gunde getir götür işlerini yaptım ama işçi olarak değil yardım babında yani beni sigortadan mahkemelik edebilirse bende aynı sekilde ona dava acabilirmiyim sigortadan? sonucta oda beni sigortasız calıstırdı bu durumda ortalama mahkeme sonucu benim için ne olur onun için ne olur fikri olan veya bu tarz davaya bakan varmıdır konu hakkında bilgi sahibi hukukcu arkadaslarımız yardımcı olabilirse sevinirim şimdiden teşekkür ederim yorumlarınızı bekliyorum |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler