Şimdi Ara

X.M.P. aktif edince 3 dıt hatası alıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kingston HyperX Predator 2x8 3000 MHZ ram kullanıcısıyım. Ramleri Biostan XMP yaptığımda malesef başlıktaki gibi 3 dıt hatası alıyorum ve bios sıfırlamak zorunda kalıyorum. Konuyla alakalı neler yapmam gerekir belirtebelirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Kendinizle ilgili bilmediğiniz bir şey vardır. varlığını bile inkar edeceğiniz bir şey. ta ki bir şey yapmak için geç kalana kadar.sabahları uyanmanızın tek sebebi budur.aşağılık patronunuzdan acı çekmenizin nedeni, döktüğünüz kan, ter ve gözyaşının...çünkü bütün bunlar insanların sizi aslında ne kadar iyi, çekici, cömert, komik ve akıllı olduğunuzu bilmelerini istediğiniz içindir.”Benden ister korkun ister saygı duyun ama lütfen özel olduğumu düşünün.” bağımlılığımız aynı… hepimiz onaylanmış keşleriz.-Jake Green
  • Anakartınızın modeli ve bios sürümü nedir?

Son sürüm bios update yaptınız mı?Bunu yapıp bir deneyim , zira amd tabanlı bir sistem kullanıyorsanız , bios ile uyumluluklar(Ram konusunda) epey arttırılıyor , dolayısıyla biosunuz eski versiyon ise son sürüme güncelleyin.

Nasıl yapacağınızıda anlatırım , bilginiz yok ise
  • Bomboş bi usbye başka cihazdan bios sürümü indirilir, biosu güncellenecek bilgisayara usb takılır bios güncelleme işlemi adımlarına geldiğinde usb seçeneği seçilir öyle yüklenir diye biliyorum. Nasıl yapılcak ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Bomboş bi usbye başka cihazdan bios sürümü indirilir, biosu güncellenecek bilgisayara usb takılır bios güncelleme işlemi adımlarına geldiğinde usb seçeneği seçilir öyle yüklenir diye biliyorum. Nasıl yapılcak ?
    fat 32 formatlatnmış(Ntfs görmez bios dosyasını) bir usb ye anakartın bios dosyası atılır.

Sonrasında biostan,

Asus için - asus ez flash
    gigabyte için - q/flash
    msi için ise - m/flash

kısımlarından bios update kısmına gelinir.ve takılı olan usb bellek içindeki dosya seçilir ve onaylanır.Update işlemi başlar. Bitincede zaten sistem otomatik reset atacaktır.
    Kullanin flash bellek ve ya anakartin bios entegresiyle alakasi olabilir.

Ama bu zamana kadar 15,-20 ayri anakarta bios update yaptiysam hepsi fat32 ile oldu ntfs gormedi.

Dediğim gibi belkide benim kullandigim usb flashlar ile alakalidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.