Şimdi Ara

Oruç tutana saygı var da tutmayana niye yok? Kahvaltı vermiyor şirket. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
554
Cevap
0
Favori
37.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
295 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cuma günü tatil değil ama cuma namazı izinli. Namaza gidip kılıp geliyor. İslamda Cuma günü tatil yapın gidin tüm gün iş yapmadan yatın diye bi ayet yok. He öyle istersende gider sende şikayetini dile getirirsin. Ben senin inandığın gibi inanmak zorunda değilim. Ben Hukuka sözleşmeyle işimi sağlama bağlarım. Haklarımı sayarsınız altına imzamı atarım. Ama razaman da millet oruç o yüzden kahvaltı yok dersen de böyle suratına bağırırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockandemir84

Bu konudan bunu çıkarmak için içinizin nefretle dolu olması lazım. Umarım bir gün içiniz iyilikle dolar. Saygılarımla.
    İlgisi yok. Normal hayatta fazlasıyla sevilen seven birisiyim yüzüm de doğal tebessümlüdür.

Yakın çevrene bir göz at istersen dönercisi, lokantası her türlü belli yerler bu ayda branda gibi şeylerle çevrilir. Benim burada ünlü döner markalarından birinin sahibi ateist olmasına rağmen çevirtir hatta koku yayılmaması için pişirimi içeriye taşır. Ben şimdi bir Çin'e, Japonya'ya gitsem orada ejderdi buda heykeliydi "la bunlara saygı mı gösterilir saçmalık" diye açıktan saygısızlık edemem orayı anlamaya çalışırım oranın insanlarıyla empati yaparım. Az sevgiyle bakmaya çalışırsanız her kültürün kötü yanları da olmasına karşın bolca iyi yanlarını da görmeyi bilirsiniz.

Empati ve saygı zor zanaat.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: rockandemir84

Cuma günü tatil değil ama cuma namazı izinli. Namaza gidip kılıp geliyor. İslamda Cuma günü tatil yapın gidin tüm gün iş yapmadan yatın diye bi ayet yok. He öyle istersende gider sende şikayetini dile getirirsin. Ben senin inandığın gibi inanmak zorunda değilim. Ben Hukuka sözleşmeyle işimi sağlama bağlarım. Haklarımı sayarsınız altına imzamı atarım. Ama razaman da millet oruç o yüzden kahvaltı yok dersen de böyle suratına bağırırım.
    Palavra atma, öğle arası ne zamandan beri namaz tatili oldu. İkindi vakti tatil mi? İnsanlar yemek veya dinlenme aralarına namazını kıldığı gibi sen de Ramazan'da yemek yemek için bir çözüm bulursun. Amacın dine çamur atmak, nerden tutsan batıyorsun.

• Dünyanın neresine gidersen git her zaman bir sorunla karşılaşırsın bu patronun olur bu karın olur ve kardeşin yada arkadaşın olur.Benzer şekilde eski çalıştığım işyerinde cuma namazına izin verilmiyordu hatta öğle tatiline denk gelse dahi cuma namazına bile giden yoktu.Aşırı solcu bir patronumuz vardı herkez korkusundan işinden olurum korkusuyla patronla konuşamıyordu.Ben müdür vasıtası ile direk patronla konuşmak istediğimi söyledim.Birinci konuşmamızdan bir süre geçtikten sonra patrondan yanıt gelmeyince ben tekrar müdürün yanına gidip sordum ne oldu bir dönüşünüz olmadı.O da bana patrona söyledim tekrar tekrar söyleyemem dedi bende bir işçi arkadaş sizinle konuşmak istiyormuş diye izin isteyin ben yanına girip konuşayım dedim. Tamam dedi. Ve patron kabul etti gidip karşına oturup durumu bahsettim.Oda geçmişte yaşanmış bazı suistimallerden ve nasıl yapabiliriz üzerine konuştuk.Ve bir çözüm ürettik.detaya girmiyeceğim. Uzun lafın kısası önyargılarını bırakıp saygılı bir şekilde konuşarak sorunu çözebileceğin kanaatindeyim.Belki burada mesajı yazana kadar patronla konuşsaydın kahvaltını yapıp keyfine bakıyor olurdun.ÇÖzüm için en ufak adımın olmamış.Bana pek samimi saf niyetli birisi gibi gelmedin.

• Uyanıklar masraftan kaçıyor. Size yemek vermiyorlarsa ekstra yemek parası versinler o zaman.

• asau kullanıcısına yanıt
    Benim çalıştığım şirkette öyle. Hatta mescid var bütün namazlarını kılabilirsin. Ben yemek yiyemiyorum demiyorum benim hakkım olan kahvaltımı ver mi yor diyorum. Sizin anlamadığınız nokta ben girerken sözleşme yapmışım. Onu elimden alıyorlar diyorum sen bana masal anlatıyorsun.
  • Sizin ki özel şirket diye böyle

Ben devlet kurumundayım çay vermiyorlar
  • rockandemir84 kullanıcısına yanıt
    Arap kulturunde vardir Cuma kutsaldir. Madem Muslumanlar Cuma resmi tatil edilir. Cumertesi ve PAzar dahil diger 6 gun resmi olarak acik olur ozel ve devlet ...

Bu gidisle bunlar Cuma yi tatil yaptirilar 3 gun tatil! belkide ...

Devlet kurumlarinda Cuma namazi ile ogle paydosunu birlestiren yerlere denk gelmisligim coktur kadin bile Cuma namazina gitmis! Enteresan detaylar ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: thefockingbird

adam şirket politikasından bahsetmiş. eğer şirket bunu kabul ediyorsa çıplak gezebilirsin.

toplum içerisinde gezmekten bahsediyorsan eğer, onu yapamazsın toplum kurallarına aykırı :)

Alıntıları Göster
  • Ben suyumu içerim, yemeğimi yerim, yolda sigaramıda içerim, içiyorum.

Saygı ile bir ilgisi yok. Nefsine güvenmeyen, beceremeyen adam tutmayacak. Tutuyorsada sızlanmayacak.

Tutan tutmayana, tutmayanda tutana karışmayacak.

İşine gelmeyen varsa onun problemi.

• FuKaRa F kullanıcısına yanıt
    Bundan ne çıkarım olacakta saf iyi niyetli biri değilsin diyorsun. Ne olacak oruç tutanları linç mi ettireceğim. Ayrıca eşim oruç tutuyor ben tutmuyorum. Yemek saatlerimiz bile uyuşmuyor ama ikimizde ayrı saatlerde yiyoruz. Bence sizin zihniyetiniz de sıkıntı var. Her olayın altında başka bir art niyet arıyorsunuz. Ayrıca sol görüşlü bir patronu isteklerini anlatman daha kolay. Malesef sağ görüşlü patronlar din konusunda daha katılar. İşçilerinin kendileri gibi olmasını istiyorlar.
  • hayatımda ilk defa kahvaltı veren iş yeri olduğunu duyuyorum valla adama helal olsun.
  • patron dindar diye dindar dinsiz diye dinsiz mi olacağız yani?

ya patron i b ne olsa?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavador -- 8 Mayıs 2019; 16:20:34 >
  • Hangi şirkette kahvaltı veriyorlar? İlk defa böyle bişey duyuyorum...

• amma ağlamışsınız o kadar samimiyseniz atın beşer lira da aç karnını doyursun arkadaşınız
  • Oruç tutan, tutmayana.

Oruç tutmayanda, tutana saygılı olmak zorunda bence.

Herkesin Allahla arasındaki mesele.

Kimseyi alakadar etmez.

Ben tutuyorum orucumu, oda arkadaşlarımda bana saygı gösterip yanımda birşey yiyip içmiyorlar.

İki kutup çok ayrıldı malesef, çok kötü yerlere gidiyoruz bu kutuplaşmayla.
  • İş kanununa göre kimseye işveren yemek vermek zorunda değil , kaldı ki sizin patron birde kahvaltı veriyormuş bu bile yeter üstüne üstlük birde ramazanda kahvaltıyı kaldırdı diye şikayet ediyorsun. Ayıp valla tutmuyorsan 2 pohça parası koy bir zahmet cebine

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Arap kulturunde vardir Cuma kutsaldir. Madem Muslumanlar Cuma resmi tatil edilir. Cumertesi ve PAzar dahil diger 6 gun resmi olarak acik olur ozel ve devlet ...

Bu gidisle bunlar Cuma yi tatil yaptirilar 3 gun tatil! belkide ...

Devlet kurumlarinda Cuma namazi ile ogle paydosunu birlestiren yerlere denk gelmisligim coktur kadin bile Cuma namazina gitmis! Enteresan detaylar ...
    Fena halde yanlışsın.

Birincisi;

Arap kültürü ile cumanın uzaktan yakından alakası yok. Araplar bir millettir. Arabistan bir beldedir. Din oraya inmiştir o kadar. Arap milleti ile islamı bağdaştırma, çünki islam kendinden önceki dinlerden farklı olarak bütün insanlığa inidirlmiş bir dindir.

İkincisi;

Cuma gününün kutsal olması hem islamdan önceki bütün semavi dinlerde hemde geçmişi insanlık tarihi kadar eski olan bir konu. Doğru bildiklerini paylaş, bilmediklerini, yada yanlış bildiklerini doğru biliyormuş gibi sağda solda yazma, konik duruma düşme.

• Oğlum adam belki hasta, belki engeli var, belki ilaç kullanıyor, belki gerçekten oruç tutamıyor SİZE NE YA SİZE NE ADAMA NEDEN TEPKİ GÖSTERİYORSUNUZ? Sonuna kadar haklı!

Ama maalesef o patronu şikayet etsen de hiçbir şey çıkmaz, sen de biliyorsun.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.