< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ea_guru -- 30 Haziran 2018; 20:17:45 > |
|

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ea_guru -- 30 Haziran 2018; 20:17:45 > |
|
Okuduğum bölüm üniversitemizin sürekli iftihar ettiği bölümdür. Dünya birincisi robotları yapmışlığımız var, her sene iki üç proje çıkarırım yayınlarını hazırlarım bu okul kadar bana bir şey bilgi, deneyim, tecrübe katamaz ondan kesinlikle eminim ama böyle ortalarda çok görüneceksen bölümünde istenmeyen konumuna düşüyorsun, harcıyorlar. Henüz lisans öğrencisiyim ama üzerimdeki mobbingin haddi var hesabı yok. Ayrıca bu sene abartısız söylüyorum 6 vilayetten 29 yada 27 adet firmaya staj başvurusunda bulundum ortalamam 3.27 olmasına rağmen 2.5 yapan ODTÜ, BILKENT, YTÜ, İTÜ, İstanbul Üniversitesi gibi köklü okullardan gelen öğrenciler beni ezerek bu kurumlara yerleştiler. Anlatmak istediğim sadece okullarının adı torpil etkisi yaptırıyor. Yeni proje için sponsor aradığında listenin genellikle dibindesin yukarıda saydığım yada onlar gibi olan köklü üniversiteler yine bu pozisyonları sömürüyorlar. Zaten yüksek lisans, doktora gibi konularda kendi öğrencilerini kayırmaları bu konuya hiç girmiyorum. Şehir olarak bakarsan küçük şehir yerlisi sonradan görme ve aşırı tok satıcı hiç sevmem (Safranlılar hariç onlar adamdır), çoğu şeyi kargo ile tedarik etmek zorundasın, hizmetler kısıtlı. Okula yakın ev ve yurtlar pahalı. O kadar gömdük + larına geleyim: Okulda biraz gayret gösterirsen hocalar seninle ilgilenirler, öğrenceklerinin yapabileceklerinin haddi hesabı yok. Şahsen başladığımda havya tutmayı bilmezdim :D Karabük Türkiye'nin ortasında diyebilirsin max 5.5 saat uzaklıkta gidebileceğin yerler turistik amaçlı çok güzel yerler. Ve Taze Safranbolu Lokumu... Müthiş... Sonuca gelirsem: Ben burada herhangi bir derse çalışma sürem kadar ygs-lys çalışmadım. Güzel notlar almak için çok emek sarfediyorum ve alacağım diplomanın çok ehemmiyeti yok. Bu uzun yazıyı okumaya çalışan tüm dhli kardeşlerimize önerim: Küçük şehirlerde okumak yerine aklınızı başınıza devşirin, gerekirse yemeyin içmeyin ODTÜ, HACETTEPE BILKENT, YILDIZ gibi yerleri kazanın, buraları kazanamazsanız imkanı güzel olan üniversiteleri yazın, mühendislik olarak KTÜ, Kayseri, Çukurova, Pamukkale gibi. Yok ben riski alıcam diyorsanız buyurun. Not: Yazdıklarım ile ilgili abarttığım yerler olduğunu düşünüyorsanız, lütfen alıntılayın tartışalım, umuyorum ki ben abartıyorumdur. Saygılarımla.. |
|
O sıralamalarla mühendislik yazmanı tavsiye etmem.Aslında sen de durumun farkındası eğer ki yazarsan kendine orayı yediremeyeceksin mutsuz olacaksın gibi bir halin var.Sınavdan sonra oturup bir bak 2 sene neleri yanlış yaptın.Doğru çalışma tekniklerini öğren, maddi durumumuz kötü demişsin daha iyi, sakın dershaneye falan gitme tamamen para tuzağı tüm gününü öldüren lanet bir yer.Youtubeda istemediğin kadar her dersten konu anlatan hocalar var.Aç onları izle.Dershaneye vereceğin paranın %10 unu behzat rasuliye ver internetten matematiği dibine kadar öğren deli matematik çöz.Bunları demek de kolay tabi 3. Seneye kalacak biri için.Ben de mezuna kalmıştım öyle kazandım ODTÜ yü, anlarım yani ne hissedeceğini, ama emin ol oralara gidip 4 sene mutsuz bir şey öğrenmeden emekleri çöpe atabilirsin. Her gün düzenli 6 saat çalış fazlasına gerek yok, ama bu 6 saatin hakkını ver ben de sana ilk 15k içinde olacağının garantisini veririm ama 1 gün bile aksatmadan, 1 sene daha dayan hayatının geri kalanında mutlu ol.
Bu arada 3 senede yazdığım en ciddi cevap oldu bu |
|
Abi bu neyin kafası,lutfen linkedn den acip bakın Nasa da calisanlara hepsi MIT mezunu muymus?Kotu universite tanimi bile cok yanlis.İs tamamen sende bitiyor daha gecen Selcuk universitesinden apple da calisan birinin videosuyla karsilastim.Kotu okulda okuyan kpss calissin demek ego tatmininden baska bir sey degil.Geçiniz!
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM -- 28 Mayıs 2018; 22:36:43 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM -- 12 Temmuz 2021; 4:42:53 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan1146 -- 28 Mayıs 2018; 23:55:20 > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meot1 -- 3 Haziran 2020; 8:54:40 > |
|