< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
SIFIR ARAÇ DİKKAT ÖTV ORANLARI GÜNCELLENDİ- FİYAT PERFORMANS - ÖNERİ - SOHBET KONUSU 2025 (18539. sayfa)

-
-
Bir de kendi fabrikasında değil kiralık fabrikada üretecek. Bu yüzden maliyeti daha yüksek olur
-
Hocam, şu anki menzil bile fazlasıyla yeterliyken neden alınmasın?
Teknolojinin gelişmediği bir saniye bile yok, bu sadece elektrikliler için değil içten yanmalılar için de geçerli. Hatta piyasada ki tüm kalemler için geçerli.
Antenli telefonlar çıktığında antensizi çıkacağı belliydi, kimse almadı mı? Antensizler çıktığında renkli ekran, renkli ekranlar çıktığında daha büyükleri vb diye gider.
Şuna benziyor sizin dediğiniz, iphone 17 si çıkacak 16 almaya gerek yok, 17 çıkınca da 18 çıkacak onu bekleyelim, derken 19-20 diye gider. Teknoloji gelişir siz sadece izlersiniz.
Her zaman bir önceki ürünün daha iyisi olacaktır.
Bizim Türk milleti kadar ikinci sahibini düşünen bir millet daha yoktur, ikinci elde tabiki değer kaybedecek ama değer kaybedecek diye bir şey almamak, deneyimlememek de hayatı kaçırmak demek. Bütün arabaların ikinci elleri değer kaybeder, maddenin kanunu bu yönde.
-
Zaten karşılıklı atışmalar hep bundan çıkıyor. Subjektif değerlendirmeye karşılık verirsin anlarım. Ama objektif ve sayısal verilere bile itiraz edenler var. Genele söylediğimiz şeyleri, özeline edilmiş hakaret gibi algılayıp cevap yetiştirenler var.
Üreticisinin bile sorunlu olduğunu kabul edip, sorun yaşayan kullanıcısına tazminat ödediği motora laf ettiğimizde, sayfalar dolusu cevap yazan arkadaşlar var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akenatons -- 8 Temmuz 2025; 13:53:11 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
10 dk'da şarj olan ve menzili daha uzun bir Tesla Juniper geldiğinde günümüz şartlarıyla 1866 değil, 2866 olur.
10 dk'lik şarj ve daha uzun menzinli döneme geldiğimizde çoğu elektrikli araç da bu teknolojiyi yakalamış olur. Haliyle bugün bu sebeplerden almayanlar da almak isteyeceği için talep de günümüzdekinden çok daha fazla olur. Böyle olunca da fiyat en başta söylediğim gibi olur. Teknoloji gelişir, talep artar. Talep artar, fiyat artar. Hele ki patlayan taleple elde edilecek vergi gelirine ince bir ÖTV düzenlemesiyle, talebi biraz kıssa da, geliri artırma yönelik çalışmaları da muhakkak görürüz.
Bu nedenle de ikinci el mevcut menzilliler hala satılmaya devam eder. Çünkü fiyatı 2866 değil de 2286 olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
peki arkadaşım,
siz hayatı yakalayın yeni teknolojileri üzerinizde denesinler sorunlar çözülsün biz arkadan hayatı daha pürüzsüz ve kemale ermiş şekilde yakalarız sorun yok.
belki o süreçte başka bir şey çıkar hiç bulaşmayız belli mi olur.
sanki insanlığın keşfedip keşfedebileceği son teknoloji bu elektrikli arabalarmış, ondan sonra bütün üniversiteleri kapatmışlar gibi yazmıyormusunuz onu da anlamış değilim.
misal veriyorum; 3 sene sonra toyotanın veya hondanın çıkıp "20 yıldır üzerinde kafa patlattığımız hidrojen motoru binek araçlarda uygulanabilir hale gelmiştir, seneye seri üretime giriyoruz" demeyeceğinin garantisini mi aldınız?
hayırlı günler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 8 Temmuz 2025; 14:17:39 > -
ona göre pil teknolojileri gelişir ve üretim süreçleri de ucuzlar, hızlanır , çinli araçlar daha bir dünyaya açılır.
ben zaten günümüz şartlarından değil 3-5 sene sonrasından bahsettim.
totalde şuanki fiyatından çok farklı bir fiyata satılacağını düşünmüyorum.
hayırlı günler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 8 Temmuz 2025; 14:2:42 > -
Kimsenin ilk tercihi elektrikli değil parasızlıktan elektrikli alıyorlar ama sürekli kendilerine doğru mu yanlış mı yaptım diye soruyorlar sırf kendi vicdanlarını rahatlatmak için içten yanmalıları kotuluyorlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet hocam maalesef öyle olur bu da. Yedirmezler. Citroen ami bile olmuş kaç para.
-
Skoda Fabia için fiyat alan oldu mu ?
-
elektrikli Corsa Avrupa'da en ucuz Türkiye'de satılıyor.
-
Şu elektrikli- içten yanmalı araç tartışmasından kusacagim artık .. Size ne yahu kim neye isterse binsin . Sayfalarca neyi tartışıyorsunuz anlamiyorum . İşiniz gücünüzde mi yok. Az biraz fiyat paylasinda işine yarayan olur. Yeri geliyor bizde farklı şeyler tartışıyoruz ama cılkını çıkarmayın ..
Hocam iyi niyetle çok fazla anlatmaya çalışıyorsunuz. Paylaştığın veriler gerçekten faydalı. En azından ben faydalandım.
Türkiye'de insanlar araç alırken ilk baktıkları şey 2.el değerini korur mu? ve kolay satar mıyım? O yüzden gerçek binici azdır.
Cam tavan olmayan araca çöp derler, araç performansına, vs etkisini bilmeden büyük jant isterler, vs...
Şu anda elektrikli araçların satmasının asıl sebebi de gerçekten ÖTV oranları ve TOGG u da katarsak finansman kaynaklı. Bir çok kullanıcı bu yüzden aldıktan kısa süre sonra satıyor.
Madem konu sıfır araç fiyatı, onu da ekleyeyim. BYD seal sedan design için internette gördüğünüz liste fiyatı geçerli, indirim yapmıyorlar.
-
byd ile bugun konuştum hiç bir aracında indirim yapmıyor
-
O araç çıktığında pürüzsüz ve kemale ermiş mi olacak peki 😁 bu döngü hep olacak
O da mantıklı. Suv araç olarak zaten togg ve torres dışında elektrikli suv yok. Togg da 1 ay bekleme olayı var. Beklemek istemedim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam bayiler satışa doymuş, yenileri 1.6 milyon +dan gelecek dediler, insanın yüzüne bakmayacak seviyedeler. Geçen aydan girişli stokta kalan farklı bayilerde 3 arabaya denk geldim, opsiyonsuz max paket birine 1.5 milyon, diğerine 1.6 milyon, opsiyonlu max paket full cam film, seramik kaplamalı araca ise 1.7 kusurden kakalamaya çalıştılar. Güle güle diyip çıktım.
Hatta bir bayide fiyati söyler söylemez birden masadan kalkınca st kusura bakmayin aracım yok diye mahcup oldu.
Hocam o zaman şunu da sormak gerekir, 10 dk şarjla uzun menzil gidebilen elektrikli araçlar geldiğinde yakıt litre fiyati günümüz parasıyla 55 lira olan benzinli veya hibrit araçları kim alsın? Bana bu teknolojiyi sununca atmosferik motorlu hibrite de para vermem ki? O da 2. elde değer kaybedecek. Hep tek odaktan bakılıyor bu olaya, her şey kelebek etkisi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X