< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
SIFIR ARAÇ DİKKAT ÖTV ORANLARI GÜNCELLENDİ- FİYAT PERFORMANS - ÖNERİ - SOHBET KONUSU 2025 (18537. sayfa)

-
-
-
Almanlar akilli insanlar.. onun 700 800 taneside oradaki gurbetci kardeşimiz Türklerindir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bakın size basit bir şekilde hesabını yapayım; yukarıda görselini attım, aşağıya detaylı şekilde gidiş dönüş olarak ekliyorum;
Çıkış 10 haziran, batarya kapasitem 60kw (bufferla 64 onu saymıyorum artık)
Gidiş
Çıkışta bataryam yüzde 99 falandı, 60kw diyelim - gidişte 133 KW harcamışım 920 KM de,
- durakta durdum 50 kw ekledim 25 dakikada,
- 2. durakta durdum 25 dakikada yine 50 kw ekledim,
60 ile çıktım, 50+50 100kw ekledim ne yaptı 160 kw yaptı, ben ne harcamışım 133 kw
Dönüş;
1 hafta sonra çıkış yine yüzde 99 batarya ile yola çıktım
- durakta durdum 50kw ekledim,
- durakta durdum yine 50 kw ekledim
60 ile çıktım, 50+50 100kw ekledim yine, 160kw, harcadığım 146kw.
Tüm yolculuk boyunca ortalama yakıtım 15 wh, batarya 60kw dersek 400 km çok kabaca bir menzil veriyor ve dediğim gibi 130-140 gittim mümkün olan yollarda, ara hızlanmalarım oldu belki 150-160 (özellikle dönüş yolunda). Dönüş yolculuğuna bakarsanız dönüşte daha hızlı geldim.
Her durakta 25-30 ar dakika şarj aldım, fazlası yok yüzde 90-95 civarında çektim yüzde 100 yapmadan.
Çünkü yüzde 80 den sonra ciddi yavaşlıyor hele yüzde 95-100 arası çok uzun sürüyor, full doldurmanın mantığı yok uzun yolda.
Ben kimseye elektrikli araba alsın diye bir öneride asla bulunmuyorum, milyon+ KM içten yanmalı deneyimimden sonra yaşadıklarımı paylaşıyorum.
Elektrikli araçlar hakkında yorum yazanların yüzde 95 i maalesef hiç deneyimlemeden sadece oradan buradan duydukları ile yorum yazıyorlar. Umarım ilgili her kişi bu deneyimi yaşar ve daha iyi anlar.
-
Tekrar söylüyorum uzun yol çok yapan ve beklemeyi durmayı sevmeyen için uygun olmayabilir ancak ben zaten Antalya’ya bodruma senede 1-2 gidiyorum İstanbul’dan benzinli ile giderken de yemek kahve vb için duruyorum çocuklar geziniyor bakınıyor ben bunu zaman kaybı olarak görmüyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Egeacross bakabilirsiniz hocam , 1.6 dizel öneririm ama o bütçeye zor gelir , 1.4 pek onermesem de başka araç bulamazsanız bakın derim.
Bir de seat Arona olabilir 1.0 benzinli
Çok normal bir sonuç degil mi bu hocam? Şarj süresini dert edenler EV tercih etmiyor zaten :) temel iki cekinceleri var şarj noktası ve süresi.. Ve bunun sürekli planlanması gereken bir husus olmasi.
Bunu Dert etmeyenler de tercih ediyor. Dert etmeyip tercih etmiş bir kullanici sonradan neden şikayet etsin?
Düz mantık
Nice.
Arkadaşlar captur için fiyat alan var mı ?
1.6 ya satılan b suv var mı ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Torres ve togg u anlarım da ioniq ten üstün kısımları neler merak ettim.İoniq konfor yalıtım malzeme kalitesi şarj hızı ve verimlilik açısından daha iyi.Teslanın tek ve en büyük artısı uzaktan erişim.Biraz objektif olmakta fayda var.
-
Tercih edenler niye şikayet etmesin ki? Ben işime gelmeyen her şeyi gayette şikayet edebilirim, sahibi olununca tapınmak nedir ki?
Ama sağdan soldan duyma bilgiler ile kendisinde olmayan bir şeyi şikayet etmek garip bir durum ondan bahsediyorum.
Benim 5 yaşındaki yeğenim bile yapabilir bunun planlamasını, atla deve değil.
x KM yol gidilecek, Y kadar durulması gerekiyor, Z konumunda durulmalı.
Matematik bilmeyen bir kişi bile bunu yapabilir, yapamayanlara ve ya buna kapasite harcamak isteyemenlere de saygı duymak lazım sonuçta içten yanmalılar 1 dakika benzin ikmali ile 900 KM durmadan gidebiliyor kıyas yapmak bile saçma bu bağlamda.
-
Neden planlama yapayım ? Çünkü şarj süresi uzun yolda kalma riski var. Demek ki daha gelişmemiş.
900 km durmadan gitmek kadar saçma bir şey bu da.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4DD6929F4 -- 8 Temmuz 2025; 13:2:53 >
1380 tl elektrikli corsa fiyat iyimidir sizce kullananlar varmı dır bilgi verebilir se çok seviniirim
-
Hocam şöyle o da, basit açıklaması.
Memlekette EV alanlara "salak" gözüyle bakilirken, ilginç olarak EV alanlar da ICE alanlara "salak" gözüyle bakıyor..
Bu çok NET bitr gerçek.
Hal böyle olunca EV alanlar "ben şimdi şikayet edersem, benimle dalga geçip kafa bulurlar" mantığıyla sesini çıkarmıyor. Sessiz sedasız satanlar var mesela. Biri tanıdığım :) super ucuz deli miyim ben benzinli alacağım dedi, sonra kendisine uymadı bir gün otobanda SIFIR menzili görüp yaşadığı panik sonrası sattı.. Bu tabi arkadaşın hala ICE kafasıyla arac kullanmasiyla ve kendi sartlariyla İlgili. Ama aracı neden sattın diyenlere bu hikayeyi değil "küçük geldi" bahanesini sundu :)))
Dediğiniz gibi ülkede herkes beğenmedigini, hatali TERCİH yapsa dahi bunu HATA ETTİM diye cesurca söyleseydi, Şu an bir otomobile 1 otomobil den fazla vergi vermiyor olurduk zaten
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bence de siz içten yanmalı harici bir araç kullanmamanız gerekiyor, kesin yolda kalırsınız yoksa durum onu gösteriyor.
-
Taigo için güncel fiyat alan oldu mu ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yakın dönem satma mantığı ile tesla alınır mı? ne dersiniz
-
Elektrikli araç sahipleri neden elektrikli arabaları bu kadar övüp içten yanmalıları bu kadar yerin dibine koyuyor. Herkes kendi şartlarını daha iyi biliyor ve kendine uygun araba alıyor. Elektrikli arabayı öveceğim diye cam tavan ısıyı hiç geçirmiyor, cam tavan perdesi gereksiz diyenler bile oldu. Sabah akşam içten yanmalı kötüleniyor kimse bişey demiyor. Elektrikli arabaların en ufak bir eksiği gündeme getirilince hemen itirazlar başlıyor ve yer yerinden oynuyor.
Hocam bende her ikisi de var, evde şu anda bir tane içten yanmalı bir tane de elektrikli var. Akıllı başlı birisi bir şey sormuyor bile herkes bir saf tutmuş onu deli gibi savunuyor, yaşadıklarımı paylaşıyorum yalan diyorlar. Ben kime neyi ispatlamaya çalışayım ki, yaşadıklarımı aktarıyorum sadece.
Eğer birine bi gözle baksam kendime de demiş olurum ama içten yanmalı arkadaşların elektrikliye karşı aşırı ön yargısı bana abes geliyor sadece.
Malesef DH de, özellikle bu konunun mizacı çok uzun süredir toxic bir durumda, konunun dili tamamen saygısızca ve yargılar nitelikte.
Her dönem bir aracı övme ve gömme periyodu oluyor. Turbo benzinli araçlar ilk çıktığında tsi ömrü 100k km diyordu herkes, sonra yine aynı kişiler 1.0 arabalara biniyor şu anda.
Bakın buraya yazıyorum, bundan 3-5 sene sonra burada tartıştığımız herkes bir şekilde elektrikliye yönelecek, gelecek burada arkadaşlar.
Menziller artacak şarj süreleri kısalacak. Teknolojiyi çok kaçırmadan ucundan yakalamak şart.
-
Corsanın benzinlisi düne kadar 1200 lü bantlarda değil miydi? Kampanya şampanya diye sattılardı. Hadi zamlandı vs. 1400 oldu diyelim. Ne zaman %10 luk elektriklisi 1380 oldu da %80 lik ile eşitlendi. Bu fiyat iyi midir diye sormuşsunuz. Bence hiç iyi değil.
Yoksa ben geride mi kaldım, opelin hani şu gerçek b segment, minnak, suv olmayan versiyonu değil mi bu? İçten yanmalısının fiyatı nedir? 1500 1600 lere çıktıysa eyvah ki ne eyvah.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tech.pro -- 8 Temmuz 2025; 13:17:46 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X