Şimdi Ara

Kasiyer eleman gitmiş iPhone 8 almış (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
1
Favori
20.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
248 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asgari maaşlı bir hademeye akrabasından 80.000 TL mi ne miras kalmıştı da gidip otomobil almıştı o paraya :) Haberlerde falan çıkmıştı böyle insanlar var. Bu arada adamın evi falan da yok önemli not
  • "mayış" veriyor diye adamın özel hayatına da karışıyor...
  • Bir günlük krallık krallikdir arkadaşım helal kardeşime..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence telefon hızlı açıldığı için değilde biri selam verse de "nolsun abi battık iPhone 8 aldık hehehe" desem diye vermiş o kadar parayı.
  • Bi laf vardır ''Kişi kendinden bilir işi'' kişinin kendi hayatı sorgulanmamalı bence,isteyen iphone 8 alır isteyen nokia 3310
  • Bir telefon a taksit yada peşin 1750 TL den fazla veren de gram akıl yoktur hele ki bu devirde. 1350 liraya sıfır aldım g4 iki yıl oldu hala canavar gibi. Servis görmedi. İlla iphone istiyorsan ikinci el 6s yada sıfır se alırsın

• Angelica kullanıcısına yanıt
    6 Lira için Türk telekom'a geçen arkadaş değil misin?

Ama hayal dünyan güzelmiş. Tebrik ederim. Seneye 40 bin maaş alırsın
  • Hevestir dostum. isteyen istediğini alır sanane. o adamın sorunu
  • Zamanında mi5 alıyorum diye laf eden arkadaşlar 6s taksitlerini ödeyemeyince 6s satıp borcunun bir miktarını kapattı gerisiyle mi5s aldı
  • Sizene arkadasım adam kasiyerdır ek işyapıodu iphoneda alır en kral arabayda biner sen 1000 tl den fazla vermem dıosun o da senın acizligin önemli olan parayı

kazanmak degil harcayabilmek önemli etrafınıza bakın adam cok zengındır ama ne gıyınmesı ne harcamasını bilir.İnsanları artık mesleklerıne göre ırkına göre

rengine göre ayırt etmeyın...
  • Diğer ülkelerde yaşayanlar yarım veya en fazla 1 asgari ücretleri ile alabiliyorken, ülkemizde bu uçuk fiyatlara hala alacak varsa bu millete her şey müstahak İnşallah her geçen gün daha da pahalanır.

• Kuzeyli.2891 kullanıcısına yanıt
    Kardeşım sen hangi ülkede yasıyosun bylocku var calınması var 2 el telefonu 500 tl ucuza alacam dıye hayatını karartabılırsın. 1750 tl den fazla verme zaten bu zihniyette birisi 3000 tl cıhazı alsa napcak faydalanamaz bile ülkenın % 80 bu cıhazları alıyor gram aklı yok sanırım ülkemızın %20 luk seviyesi hiperzeka güle güle kullanın. :):)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jehat_40 -- 5 Mart 2018; 13:20:30 >
  • Kardeşim gerçekten senin kafandan isterdim. Gir bakalım forumun 2.el bölümüne fıstık gibi telefonlar güvenilir bir şekilde satılıyor. Android güvenlik yaması zaten standart. İyi güldüm valla. Daha gecen ay 750 TL ye sıfır ayarında g5 aldım o da canavar. Sıfırına gidip 3000 lira vermek bence asıl zihniyet sorunu bu. Senin o saydıkların yüzünden bu haldeyiz. Döviz 2015 te 2.6 TL iken en pahalı iphone 2500 TL idi. Şimdi 5000 lira. Fiyat usd üzerinden aynı ama 900 usd.

Zaten ülkede plansızlık almış başını gitmiş gösteriş merakı ve üretimden Bi haber insanlarla dolu her taraf. Ben 1750 yi bırak 750 Lik telefona sollatıyorum romla rootla o iphone leri sen beni düşünme. Hayal dünyasında yaşamayın arkasından korkusu olmayan geriye dönüp bakmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzeyli.2891 -- 5 Mart 2018; 13:31:7 >
  • o verdiği para 3 aylık maaşı eder. burada tartışılması gereken devletin neden bu kadar fazla vergi aldığı ve ekonomimizin neden bu kadar kötü olduğu.

yani ekonomin düzgün olsa. atıyorum dolar 1 tl olsa. devlet de makul vergi alsa. şu an 700 dolar iphone'u 1000 tlye alırsın. olması gereken de budur. neyse hüloo.
  • Sen de bul bir kasiyerlik işi senin de olur iPhone 8'in ama çalış böyle forumlar da çalışan insanlara özenerek olmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben anlamıyorum ya. isteyen istediğini alır, 24 taksitin yarısını gelip sen öde demiyor ki.
  • İsteyen istediğini alır ama burada sorun finansal okuryazarlık olmaması sebebiyle insanların kendi geleceklerine zarar vermesi:

Örneğin maaşı ne olursa olsun cebinde parası varsa veya biriktirmişse istediğini almasınde ne sakınca olabilir? Ama 1-2 sene kredi/taksit borcuna girmesi bir de üzerine faiz ödemesi (ister taksit ödediği mobil operatöre ister bankaya) konusunda konuşmak lazım.

Bu arada sorun sadece ekonomik piramidin altında yok ki: Ofislerde beyaz yakalılarda aynısı yok mu? "Arabam Alman olmalı", "çocuğun okul taksidi için kredi çektim", "Cohiba puro içerim", "Tatilde Thasos'a gittim ne güzel kıro yok plajlarda" ....
  • Ben de tek maaşımla bir iPhone x 64 gb üstüne de iphone 7 alabiliyorum ama almıyorum alan da beni ilgilendirmez teknoloji Amerika dan başka yerde ucuza alınamaz velhasıl herkes istediğini alır sen almıyorsun diye başkasını yadırgamak kimsenin haddi değil. Banane almışsa sanane almışsa muhakemesini alan yapmıştır zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abboww -- 5 Mart 2018; 14:39:12 >
  • Kuzeyli.2891 kullanıcısına yanıt
    Dostum güle güle kullan sektorun ıcerısındeyım lg dedıgın fırma ülkeden cekılıyor artık yavas yavas bak bakalım media vatan satıyormu markayı.GÜvenilir

diosun kime göre neye göre döviz kuruna gelince ne yazıkkı bu ülkede yasıyoruz keske hersey dovız kurundan fark etse peki ya vergiler hanı nerde asıl belimizi

buken onlar.Benden sana bi tavsıye imkanının ve fırsatından varsa 2 el fılan hıkaye yurtdısından getır kullan en mantıklısı bu ortamda o gozukuyor.
  • Her şeye 'sanane' demeyi bir bırakın ya. Arkadaş etrafında gördüğü rahatsız olduğu bir durumu belirtmek istemiş. 'Sanane'ciler üşüşüyor hemen.

Bu kasiyer taksit kölesi olarak şu an aylarca kendini kilitlemiş durumda. Peki ne için? Instagram şu bu işler muhtemelen. Bu adam bunun yerine kaliteli zaman geçirebileceği bir hobiye yatırım yapsa veya kendini bir konuda geliştirse hem yakın çevresine hem de topluma uzun vadede daha yararlı bir insan olurdu. Şimdi konuyu nerelere getirdin demeyin, ben bunun çözülmesi gereken toplumsal bir sorun olduğu düşüncesindeyim ve hiç de küçümsenecek bir sorun değil bence.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.