< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

1 Mobil
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.T.A.L.K.E.R. -- 27 Ağustos 2022; 14:47:53 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
90a ads panel 90b va panel < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
if you TV has any stutter or judder with motion enhance on, Please commit you model https://www.youtube.com/watch?v=NH3OSAiSCqc&feature=youtu.be |
|
Samsung 2023 yılı 49 ve 77inch Oled panel üretimine başlayacakmış Samsung Display to increase QD-OLED production later this year https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1661491292 |
|
|
|
Benim 55qn90b dün kurulumu yapıldı. Dakika 1 Gol 1 ile başladım. Bu beyaz çizgi normal basit tv kanallarında izlerken beyazlığı hissettim yayındandır dedim farklı bir kanal beyaz çizgiyi yine gördüm sonra youtube test videolarında boydan boya beyaz çizgi olduğunu farkettim özellikle youtube çıkma kısmından çok bariz belli oluyor. Sizlerde böyle bir durum varmıdır ? ![]() ![]() |
|
|
Sağolun arkadaşlar çok canım sıkıldı anlatamam. 25 bin liralık tv'yi insan kusursuz bekliyor. Üstelik sadece bu çizgi ile kalmayıp bu tv'nin çok belirgin motion hareket odaklanma titreme ve bulanıklık sorunları vardır. Rtings bu modeli incelemesinde eksi yönlerinde ( Yavaş kaydırmalı çekimlerde bazı belirgin takılmalar. ) bunu görmüştüm ama pek takmamıştım açıkcası yazılımla falan düzeltirler diye düşünüp almıştım. Kafama sıçayım diyorum başkada bişey demiyorum. Bu tv yağ gibi falan akmıyor arkadaşım . yağ gibi akıyor diyenler daha önce sunyy vestel hi level falan kullanmışlar herhalde. Bütün gece bütün avforums tut bütün forum sitelerinde yorumları okudum bütün her ayarı tek tek denedim görüntü netliği kısmını kapatınca daha da kötü oluyor hareketli sahneler. En ince ayarları herşeyi denedim belirgin bir şekilde özellikle yavaş hareketli sahnelerde belirgin takılmalar mevcut. Çok dikkatli bakmanız gerekiyor ; çok basit bir şekilde adam kafasını çevirsin diyelim orda bile hissediyorsunuz tabi evde başkası farketmeyebilir onu ama siz konuya hakim uzman bir şekilde izlerseniz direk anlarsınız. Güya Mini Led QLED olan bu paneli 120 hz olan çok hızlı sahnelere göremi ne tasarlamışlar yapmışlar öyle birşey okudum. Az yavaş sahnelerde bildiğiniz sıçıyor. Güya 120 HZ bir tv aldım gülermisin ağlarmısın. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Full_HD -- 28 Ağustos 2022; 13:17:5 > |
|
|
|
Arkadaşlar , Samsung firmasına yazdığım : " Samsung UE75AU7100UXTK model TV panelinde Samsung''un kendi app store''u üzerinden yüklediğimiz lisanslı hiçbir IPTV uygulamasında altyazıları göremiyoruz.Oysa bu kurduğumuz lisanslı uygulamaların aynısını başka bir arkadaşımın kullandığı Samsung 65Q80R model TV paneline kurduğumuzda , tüm altyazıları sorunsuzca görebiliyoruz. " diye yazmış ve acil geri dönüş istemiştim. Önceki gün gelen cevap aynen şöyle : " Sayın ..... ....., Bize ulaştığınız için teşekkür ederim. Ben Samsung Müşteri Hizmetleri Danışmanınız XXXX. Size yardımcı olmaktan mutluluk duyacağım. IP TV üreticileri uygulamalarını televizyonların yazılımlarına göre kendileri üretmektedir. R serisi televizyonun yazılımına uyumlu üretmiş olabilirler, ancak T serisine uyumlu çıkarmamış olabilirler. Lisanslı uygulama olabilir ancak Samsung'a ait uygulama değildir. O nedenle bu yaşanan durumu uygulama üreticilerine iletmeniz gerekmektedir. Samsung ailesi için çok değerlisiniz. Tüm soru ve sorunlarınızda, tekrar bizleri bilgilendirmenizi rica ederim. İyi günler dileriz. Samsung Electronics Türkiye Müşteri Hizmetleri " ------------------------- Velhasıl Samsung firması konuyu kendisinden uzaklaştırmış ve topu IPTV yazılımcılarına atmış. Ben alelade cevap veren bu firmaya daha ne yazayım yahu ! Sorunu sadece bizim aldığımız panelde yaşamıyor ki millet.Başka serilerde de sorun yaşayan arkadaşlar var buradan okudupum kadarıyla.Ve sen Samsung olarak bana akıllı TV satıyorsan ve senin Store'undaki lisanslı aldığım uygulamalarda altyazı görülemiyorsa bu işte sende suçlusun. Hem yazılımcı firma salak mı pahalı olan R serisine yazılımı düzgün yapsın ama daha ucuz olan ve daha çok satılan giriş serisi TV'lerine düzgün hazırlamasın yazdığı programı.Adam ne kadar panel satılırsa o kadar uygulama satacak sonuçta. Dolayısıyla ben bu cevaptan ikna olmadım.Samsung'a nasıl geri dönüş yapıp neler yazmamız gerektiği konusunda fikirlerinizi alabilir miyim ? Bu yakın dönemde çoğu arkadaşın karşılacağı bir sorun olacak çünkü ve birşeyler yapmak lazım.
Son olarak özellikle USB'den yükleyerek en son denediğim uygulama olan Smart IPTV uygulamasının sitesine girdim ama mail yazacak bir adrese ulaşamadım.Haliyle yazılımcı firmaya bu işin aslı-astarı nedir diye mail atma şansını da bulamadım. Ama yazdığım gibi bu derten muzdarip her arkadaş bu konuda Samsung'a mail atsın ve baştan savma cevaplara itiraz etsin.Çünkü bence Samsung bu işin asıl suçlusu ve altyazı gösterimine bilerek izin vermiyor.Çoğunluk itiraz ederse belki bir yaptırımımız olabilir , bilemem... Sizde IPTV uygulamalarınızda altyazıları göstermeyen TV modellerinizi paylaşırsanız bir liste yapmış oluruz. Mesela aşağıdaki panellerin altyazıları göstermediğini net olarak biliyoruz artık : * Samsung UE75AU7100UXT * Samsung 85Q70A
* Samsung 55Q80B * Samsung 55LS03B Edit : Samsung TV'lere yüklenen IPTV uygulamalarında altyazıları göstermeyen Samsung TV modellerine yenileri eklendi. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 30 Ağustos 2022; 15:19:20 > |
|
-- Zidoo Z9X Media Player -- Apple TV 4K -- ASUSTOR 1002t NAS -- Speakers By Aytekin Erçin -- Marantz PM6003 Stereo Integrated Amplifier -- Bykoz Audio Wolfson WM8740 USB DAC -- Daphile Intel NUC -- Google Home Max Premium Wi-Fi Speaker -- Logitech Harmony Hub -- Philips Hue LED Lighting System |
|
bu bizim insanımız cidden çok tuhaf...o kadar para verip tv satın alıyor neyin ne olduğundan haberi olmadan birde kızıyor...isteyen kızabilir linçleyebilir ama görünce dayanamıyorum adam 100hz tv almış motion performansı harika bu yüzden oluşan stutter durumunun sorun olduğunu zannediyor e kardeş o zaman 60hz alsaydın onda olmazdı niye 60hz almadın? o kadar araştıran arkadaş gir diğer sony modelleri oledleride bi araştır bakalım oledlerin motion performansı en iyi tv ler bu sorun en çok onlarda var neden acaba...gerçekten şaka gibi birde bu paraları verip bu tv leri alan adamlar motion ayarı açıp tv izliyor... arkadaşlar dediğim gibi linçleyin hiç önemli değil ama bunun sorun değil tv nin tepki süresinin iyi olduğu için oluşan bi durum olduğunu öğrenin yeterli... alın motion performansı harika olan g2 oled... ![]() ![]() Ne yazık ki, LG G2 OLED'in neredeyse anlık piksel tepki süresi nedeniyle, düşük kare hızı içeriğiyle fark edilir bir takılma var. Özellikle filmlerdeki yavaş kaydırmalı çekimlerde fark edilir. Siyah çerçeve ekleme özelliği ve hareket enterpolasyonu özelliği, kekemelik görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir, ancak her ikisinin de dezavantajları vardır. |
|
alın buda sony a90j...siz cidden tv yorumlamayın problem varsa geri verin vestel alın onlarda bu problem daha az tepki süresi yüksek olduğu için siz onları izleyin birde millet yağ gibi akıyor dediği için kızmış... ![]() ![]() TV'nin hızlı tepki süresi nedeniyle, her kare daha uzun süre tutulduğundan düşük kare hızlı içeriğin takıldığı görünebilir. Kekemelik sizi rahatsız ediyorsa hareket enterpolasyonu yardımcı olabilir. |
|