Şimdi Ara

Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] (953. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21.785
Cevap
408
Favori
789.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
48 oy
Giriş
    Burak hocam,

Listede samsung QN95C 65” var mı ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Hocam yeni listede yok ama hangi ürün hangi model düşünüyorsanız biran önce alın fiyatları çok artacak.
    Eyvallah hocam, yeni model olan QN95C’yi bekliyorum mecburen.

Bir türlü çıkaramadılar şu ürünü. Bayağı pahalıya gelecek bize anlaşılan..

• Avforumda okuyorum çok aşırı şikayetler var nq ledler ile ilgili. Memnunların oranı yuzde 20 lerde diyebilirim. Gerçekten bu kadar kötümü bu tv. 75qn90b alma arifesindeyken 60-70 bin tl ler verip böyle şikayetleri okumak geri adım attırıyor.

- Shutter problemi

- Ekran yansıma gökkuşağı problemi

- Yerel karartmanın yeterli çalışmadığı ,karanlık sahnelerde yüksek çiçeklenme olduğu

- Maç izlerken topun akıcı olmayışı

- Teknik panel arıza problemleri vss

Bunları çok okudum gerçekten abartıyorlarmı yoksa bu sıkıntıları yaşıyormusunuz bu serilerde

Burak Keskin
    Koç Pazarlama LG, SAMSUNG, SİEMENS yetkili bayisi
  • deppechemode45 D kullanıcısına yanıt
    1. Bug değil “feature”dir. Yani problem değil, günümüz üst model TV’lerin özelliği ve katlanılması gereken bir gerçek.
    2. Aynı şekilde, ekran kaplamasından kaynaklanan bir özellik. VA panel istiyorsanız katlanacaksınız, IPS panellerde genelde bulunmaz.
    3. OLED olmadıktan sonra ister istemez blooming her zaman olacak (“çiçeklenme” olarak kim çevirdiyse, “parlama” anlamında bir kavramdır bu). Bloomingi baskılanmak için yeni modellerde ek algoritmalar uygulanıyor, ama bir şeyi düzelteyim derken mutlaka başka bir şeyden feragat etmeniz gerekiyor.
    4. Hızlı obje hareketleriyle ilgili TVlerin şampiyonu Sony’dir, diğer markalarda durumlar daha kötü.
    5. Teknoloji şans işi. Sonuç itibariyle piyasada ideal bir ürün yoktur, verdiğiniz paraya değecek ve isteklerinize göre en az noktada ödün vereceğiz modeli seçmeniz gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShortcutsMaster -- 4 Temmuz 2023; 15:51:37 >
  • ShortcutsMaster kullanıcısına yanıt

O kadar cok sikayet okudumki . Donanimsal özür olarakta Bazi panellerde az coceklenme var kiminde cok . Resmen is piyangoya dönmüş. Bu kadar yuksek meblali bir tv nin bu kadar çok işin şansa kalmasi kabul edilebilir degil. Okudugum mesajlarin yuzde 80 i sikayet uzerineydiki 1000 e yakin mesaj okumusumdur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deppechemode45 -- 5 Temmuz 2023; 8:52:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İnsanlar şikayet edebilir tabi, televizyonu alan herkes detaylı araştırma yapıp her özelliğinden haberdar olarak alım kararı almıyor ki, onun için hoşuna gitmeyen, eksik olarak gördükleri özelliklerinden şikayet etmesi normal ve bu hoşuna gitmeyen eksiklerin aslında o modele/ teknolojiye has olan bir özellik olduğu umurlarında da değil.
    OLED çok övülüyor mesela, gerçekten filmler için iyi performans sunan bir teknoloji, ama pikseller yanabiliyor, ama bazı panellerde renkler yeteri kadar canlı olmayabilir, ama parlaklık düşük kalabiliyor. Bunların hepsi OLED’in eksikleri ve bunlardan da şikayet eden bir sürü kişi bulunabilir, oysa ki bu noktalara alım kararı alırken dikkat etmek gerekiyor. Teknolojinin size sunacağı artıları için eksikleri göz ardı edebiliyor veya onlara katlayabiliyorsanız o zaman alacağınız TV’den memnun kalırsınız.

- Televizyon film haricinde karma olarak kullanılacak ki buna oyun ve karasal yayın dahil.
    - İzlediğim filmler genelde full BD disk imajlarından oluşur, yani DV profil 7 FEL destekli bir oynatıcı lazım. Şu anda piyasada bunu destekleyen tek cihaz türü Oppo klon cihazları, onlara ulaşmak biraz zordur, Dune veya Zidoo tarzı bir player kullanmak daha basit, ancak onlar da 7.profili FEL olarak değil kısmi formatta MEL olarak oynatır, bu da normal HDR formatından çok farklı değil.
    - İyi ses almak için Samsungun Q serisi tarzı bir soundbara ihtiyaç olacak.

Eee, bütün bu gerçekleri göz önündedir tutarak istediğim kadar OLED TV alayım onun tam performanslı olarak kullanamam ve zevk alamam.
    - Aydınlık oda TVnin performansını ciddi oranda öldürür, hadi onu kısmi olarak kalın koyu perdeyle belki çözebiliriz, ama yine kesin çözüm değil.
    - Karma ve uzun süreli kullanımlarda OLED’in arıza vermesi (yanma riski) yükseliyor.
    - DV’den de istediğim performans almadıktan sonra bu işin bir espirisi kalmadı.
    - Sony TV’ler kendi markalı Soundbarlar hariç diğer modellerle genelde sıkıntılı çalışıyor.

Benim için en ideal Samsungun QN serisi olacaktır:
    - Aydınlık bir oda için yeterince parlak.
    - Karma kullanımda yanma riski yok.
    - DV yok, HDR performansı iyi.
    Tabi televizyonun kontrastı OLED kadar sonsuz değil, siyahlar daha gri vs vs, ancak televizyonun sağladığı artıları ve benim kullanım şartlarına uygunluğu eksilerini aşıyor.

Seçim yaparken bütün detaylara dikkat etmeniz gerekiyor, olay sadece alıcının isteklerinde bitmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShortcutsMaster -- 5 Temmuz 2023; 9:25:20 >

• Arkadaşlar selamlar. Bir de burada sorayim dedim. Bildiğiniz gibi bende 75qn95b var ve oldukça memnunum. Ama oled tv de aklım kalmadı da değil. Şimdi ikinci tv ihtiyaç hasıl oldu. O sebeple oled bakiyorum. LG 48C1 düşünüyorum. Vatanda mevcut. Forumdan birkaç arkadaşımız açıklayıcı bilgiler verdiler saolsunlar. Aklımı kurcalayan birşey var o da bu c1 ilk çıkan modellerden ve hala sıfırı oluyormu bilmiyorum. Bu konuyu tecrübe eden var mı ? Vatan bilgisayar kullanılmış ,teşhir ( kendileri öyle olmadığını iddia ediyor tabiki ) ürün satiyor olabilir mi ? Yoksa gerçekten sıfır mı bu ürünler yani üretiliyor mu hala ?

qn5590c modelini kullanıyorum. hala daha blutv ve exxen yok uygulamalarda. ne yapmak gerekiyor.

Yapabilecek hiç bir şey yok.

• Sayfanın son 2 aylık kısmını okudum, QN800C modelinin bırakın özelliklerini adı bile geçmemiş. Vatan bilgisayar da ki indirim kampanyasından faydalanıp almayı düşünüyorum. Model hakkında + ya da - yorum yapabilecek varsa sevinirim.

ancak bu kadar güzel yazılabilirSamsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] 

Türkiye’de ve Avrupa’da satılan 75qn90c ler Va panel

• Bugün teknosaya gittim . Aşağıdaki 4k futbol maçını 4k indirip usb ye koydum orda 65qn90b ve 65qn90c modelinde oynattım . Özellikle topun uzun soluklu havada kaldığı orta açma vs li pozisyonlarda top sayısı 3 e çıkıyor . orjinal topum önünde ve arkasında 1 er tane daha top oluyor . Nasıl maç izliyorsunuz bu şekilde alıştınız mı

bu video

Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]The TV Danyoutube
    Samsung 2021 85" 4K TV https://geni.us/n8ZB Should have been 8K but couldn't get it to upload properly, uploaded 4 times with no audio. 4K video highlights from the Champion Cup Manchester Utd. Vs. Inter Milan
    https://www.youtube.com/watch?v=ZeJlh0vhcFc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deppechemode45 -- 6 Temmuz 2023; 15:10:23 >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.