|
|
Ben, 500Mbit SOL Fiber + 2 adet TV Plus Kutusu (Biri Q11 diğeri HP4031) kullanıyorum. SOL un kendi modemi ZTE H267 ile 170 Mbit i hiç geçememiştim. SOL dan Wifi6 modem talep edince ilk sefere mahsus 350 TL sonra her ay için 35 TL ek ödeme yapmam gerektiğini söylediler. Bende biraz cahil cesareti ile Keenetic Hopper DSL modelini aldım. ilk seferde sihirbazı pas geçip, MAC kopyalama ve kullanıcı bilgilerini çekince şak diye internete girdim. 150 -160 arası olan wifi hızı 450-480 lere kadar çıktı. TV plus kutuları için IPTV yapılandırması (VLAN ID 103 yapma konusunu) yapmamıştım. Ne yaptıysam her 2 TV Plus kutusu da bağlanırken 2 den öteye geçemedi ve "Zaman senkronizasyon hatası" verdi. Daha sonra SOL un ZTE modemine döndüm. Bu arada SOL Müşteri hizmetleri (tabii ki) hiç yardımcı olmadı. Keenetic MH ise VLAN ID leri 103 yapmamı ve öyle denememi istedi. Çözüm ararken, buradaki konuyu gördüm ve bütün konuyu baştan aşağı okudum. Aşağıdaki sıralamada işlemi tekrar yaptığımda sorun çözüldü. Belki birinin işine yarar diye adım adım ne yaptıysam yazıyorum. Bu konuda uzman değilim, belki yaptığım işlemlerin bir etkisi yoktur, onu bilemem ama aynı adımları izlemenizi tavsiye ederim;
Yalnız bazı konuları söylemem lazım. Mesela IPTV kutuları ağ kablosu ile bağlı olmasına rağmen kesinlikle modem arayüzünde görünmüyor. Hatta açılış ekranında bağlı LAN cihazları 0 (Sıfır) görünüyor. o yüzden onlar ne IP aldı, MAC adresleri nedir veya kullanım istatistiklerini kesinlikle göremiyorum. Ayrıca İstemci listesinde de yoklar. 3 portun 2 sinde TV plus birinde LG TV bağlı. LG tv görünüyor ama bu iki kutu yok. Post uzun oldu. Kalabalık da olmasın diye ayar görüntüsü koymadım ama istediğiniz ayar ekranını yazarsanız görüntüsünü gönderirim. Umarım SOL yeni bir kontrol mekanizması getirmeden, bu şekilde uzun süre kullanabilirim. |
Turkcell TV+ Kutusunu Superonline Modemi Olmadan Kullanma
Turkcell TV+ kutusu ile keyifli televizyon deneyimini dilediğin yerde yaşayabilirsin. Superonline modemin olmadan Turkcell TV+ kutusunu kullanmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:
Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra Turkcell TV+ hizmetinden modemin olmadan yararlanmaya başlayabilirsin. Ancak bazı özellikler için Superonline modem gerekli olabilir. Örneğin, TV+ uygulamasını kullanarak cihazından televizyonuna içerik yansıtmak istiyorsan Superonline modeme ihtiyacın olacak.
Diğer Evlerde Kullanım
Turkcell TV+ kutunu farklı bir evde kullanabilirsin. Ancak bunun için o evde de internete erişim olması gerekir. TV+ kutusunu bağladıktan sonra kendi hesabınla giriş yaparak içerikleri izlemeye devam edebilirsin.
Uyarı:
Turkcell TV+ kutusunu başka bir kişinin Superonline hattına bağlamayı deneme. Bu, hesabının askıya alınmasına neden olabilir.
Anahtar Kelimelerin Kullanımı:
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 29 Ocak 2018; 23:03:39 > |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|| iPhone SE 2020|| Logitech K375s || Logitech M590 || Turkcell TV Superonline 200Mbps|| Hiremco Turbo Plus || Mercusys MR50G || || Megane 2015 GT-Line 1.6 cvt || ||Sony SBH50 || QCY T7 || Toshiba EXII 32 GB 3.0 USB || WD My Cloud 2 TB || Apple Watch Series 5 || Kaliteli Hosting Arıyorsanız Tıklayın.. ||https://delete.net.tr ||
|
|
|| iPhone SE 2020|| Logitech K375s || Logitech M590 || Turkcell TV Superonline 200Mbps|| Hiremco Turbo Plus || Mercusys MR50G || || Megane 2015 GT-Line 1.6 cvt || ||Sony SBH50 || QCY T7 || Toshiba EXII 32 GB 3.0 USB || WD My Cloud 2 TB || Apple Watch Series 5 || Kaliteli Hosting Arıyorsanız Tıklayın.. ||https://delete.net.tr ||
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oasisngn -- 11 Nisan 2018; 16:8:17 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oasisngn -- 7 Mayıs 2018; 21:7:38 > |