Şimdi Ara

Bimeks iflas SSli (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
10.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burası gene iyi mersin bimekste 3-4 çamaşır makinası 3-4 televizyon sehpası ve çocuk oyuncakları var başka da birşey yok dükkanın diğer yarısınıda kapatmışlar zaten powerbank alacaktım. Powerbank yoktu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bimeksten yarım sene önce falan 2 tane kulaklık aldım ve fiyatları piyasaya göre çok uygundu neredeyse yarı fiyatı. Çok fazla outleet ürün var

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurcankorkmaz

Pazar payı Vatan ve Teknosa'nın elinde.

Media markt

• kimse teknolojik urun alamiyor ki dolardan dolayi.

laptopumu calistirabilmek icin abartisiz 4 farkli parca kullaniyorum su an. ekrani yok, ayri ekrana takiyorum, ekran icin kasblo aldim, klavyesi bozuk, ek klavye aldim, touchpad ayni sekilde ama mouse aldim.

bildigin zar zor ayakta tutuyorum. ama gidipte bu fiyatlar varken laptopa para vermem. 3 bin tl lik laptop 7 bin tl su an.
    e benm gibi dusunen de coktur. o yuzden adamlar satis yapmiyor. insanlar 3 alacaksa 1 aliyor vb.
  • antalya özdilek mağazasıda aynı şekilde çalışan bile yok kasada 1 kişi oturuyor telefonla uğrasıyor urun calınmısmı musterimi gelmis hıc umrunda degıl.
  • hakeen kullanıcısına yanıt
    Mkoydeki kocaman degildi ki ufacikti

500 metre ilerde cevahirde koskocaman teknosa varken ne gerek vardi ki ona zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

İnternet alışverişi sağolsun. 2 seneye yakındır Bimeks sıkıntı çekiyordu, geçen sene darbe öncesi borçlarını yapılandırmak için katardan kredi çekecekti yanlış hatırlamıyorsam ama darbe olunca tüm para akışı durdu, yabancı finansmanlar geri adım attı. Ohalden dolayı da iflas veremiyorlar. Ufak tefek yerli finansmanlardan halletmişlerdi ama toparlamaları zor gibi.

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Çalışanlar ve internetteki bilgilerden derlenmiştir. Adı şirket karalama olmasın sonra.

OHAL'de iflas verilemiyor mu?
  • denizli sümerpark şubeside aynı durumda bomboş ürün yok. bu kadar fazla elektronik market olmasıda çok saçma zaten. hayır sanki birbirlerinden ayrı çok süper kampanya falan yapıyolarda onları tercih edicez. aksine çok şubeleşmiş elektronik marketlerin verdiği fiyattan daha iyi fiyat veren tek merkezli işletmeler var ve internetten alışverişleride gayet güvenilir. zamanında küçük balıkları yicez diye türkiyenin her yerine yayılan bu büyük şirketlerde şimdi batma zamanı. tekel olacak tek sanşlı bir firma var onuda zaman gösterecek.
  • Su tutan itfaiyenin hortumunu .....milleti kazıklarken iyiydi.
  • Tek sebebi yanlış satış stratejisi ve yayılma.

Teknosa, bimeks ve gold her açılan mağazaya hunharca mağaza açtı. Mağazaların büyük maliyetleri vardır. Kira, vergi, eleman maaşları ve daha fazlası.

Mesela mediamarkt hiç düşme yaşamadı. Niye? Mediamarktta asla 2016 ve aşağısı üretim ürün bulamazsınız. Belki 2016 birkaç tane.

Yani mediamarkt bir ürün çıktığında gerektiği kadar alıyor. Asla stok yapmıyor.

Diğer mağazalar ise teknosa, bimeks çok fazla stok yapıyordu. Ve teknoloji geliştiği çok hızlı yeni ürünler ve cihazlar çıktığı için ayrıca marka sayısı ve markaların ürün çeşitleri arttığı için stokladıkları cihazlar ellerinde kalıyor. İki kuruş fazla para kazanmayı hedeflerken çok büyük zarar ediyorlar. Sonra stoktakileri turuncu indirim gibi kampanyalarla satmaya çalışıyorlar. Dikkat ederseniz mediamarktta depo ürünü diye bişey yoktur.

Diğer konuyu ise yine örnek vererek açıklayayım. Mediamarktın eskişehirde sadece 1 mağazası varken teknosanın 3 mağazası var. Mediamarktın İzmitte 2016ya kadar 1 mağazası vardı 2016da 2 oldu. Teknosa ise izmitte şu ana kadar toplam 5 mağaza açtı ve bunların bazısını kapattı.

Burada amacım mediamarktı övmek değil. Ne kadar doğru strateji uyguladıklarını göstermek.

Maalesef firmaların yanlış stratejileri yüzünden başkalarına suç atmayınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dethagorf

quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

İnternet alışverişi sağolsun. 2 seneye yakındır Bimeks sıkıntı çekiyordu, geçen sene darbe öncesi borçlarını yapılandırmak için katardan kredi çekecekti yanlış hatırlamıyorsam ama darbe olunca tüm para akışı durdu, yabancı finansmanlar geri adım attı. Ohalden dolayı da iflas veremiyorlar. Ufak tefek yerli finansmanlardan halletmişlerdi ama toparlamaları zor gibi.

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Çalışanlar ve internetteki bilgilerden derlenmiştir. Adı şirket karalama olmasın sonra.

OHAL'de iflas verilemiyor mu?

Ya iflas verilemiyordu ya iflas erteleme verilemiyordu ama iflasın sonuçlanmasını engelleyecek bir şey vardı, net hatırlayamadım şimdi.

Bu arada bu hale gelme sebeplerinin başında Darty'i alıp agresif büyüme yapmaya çalışmasıydı ama olmadı tabi. Keza electroworld'ü de aynı şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 17 Temmuz 2017; 12:33:54 >

• Bimeks çoktan batmış durumda halen borsada işlem gordugu için ohal kapsamında iflas istiyemiyor.
    Çalışanlar uzun zamandır maaşlarını alamıyor.Avm lerdeki mağazalardan aylardır kira ödiyemedikleri için çıkarılıyorlar.
    Sahipleri zamanında Spk başkanlığı yapmış bir aile.Akgiraylar.Ama durum bu.
    Müşteri hizmetleri 2 saat sırada bekletip 1 kişi kalınca hattan düşürüyor.Kötü yönetim ve hızlı büyüme çabasının sonu.
    Darty ve EW dahil edildikten sonra süreç ters işlemeye başlamıştı zaten...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tardisin Anahtarı

Konuyu görünce aklıma electro world geldi. Duygulandım.

Bi...bi..bi saniye... ne yani.. Electro world i..i...iflasmı etti?

• Yalova'da ki Bimeks mağazasında da cama ''Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için tadilattayız.'' yazısını yazıp çekip gitmişler.Arada bir gidiyordum iyi oluyordu,onca çalışana yazık oldu,bu zamanda işsiz kalmak çok zor içlerinde evli olanlar var biliyorum...

Tıraş makinemin elek ve bıçağını değiştirmek istedim ve internetten bir yerde buldum. 140 TL idi. Braun 3010S model makine ise 125 TL. Gittigidiyor'dan aldım ve yeni makinenin eleğini eskisine taktım. (İki model de uyumlu)

Teknosa'da aynı makine 199 TL ye satılıyordu.Ucuz olsaydı alacaktım ama neden kazık yiyelim ki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMD Athlon 840 Kaveri

quote:

Günaydın

Elektro world iflas edince bimeksin bunyesine katilmisti.

• istanbul ümraniye'deki buyaka alışveriş merkezinde de bimeks vardı o da kapanmış "tadilattayız" yazıyordu. tüm türkiye genelinde tadilata girilmiş nasıl olduysa.

ayrıca yine ümraniye'deki meydan avm'de mediamarkt binasını küçültmüştü.
  • Aşırı sayıda mağaza açmak iyi bir politika değil,

az ve büyük mağaza, düşük kar marjı ile çalışıp, rekabette öne geçmeni artı olarak yüksek kar sağlamayı getirir ve yüksek maaşlı çalışan çalıştırma fırsatı verir, personel devri azaldığı gibi başarı da peşi sıra gelecektir,

Her avm'de bulunmana gerek yoktur, her yerden ulaşılabilen yani her bölgedeki tüketiciye ulaşmanı sağlayacak belli başlı avm'lerde bulunmak yeterli olacaktır, farklı zincirler farklı avmlerde bulunmalı hepsine ulaşmaya çalışmak delilik ve kaynak israfı,

Büyükşehirler için ortalama her 200 bin ile 300 bin tüketici için bir mağaza yeterlidir, hatta konum iyi seçilirse ve 500 bin hatta 750 bin tüketiciye tek mağaza ile ulaşılabilirse müthiş bir işlem hacmi oluşur, tabiki az mağaza ile hizmet vereceğim diyede ulaşılması güç yerlerden hizmet verilmeye çalışılmaz,

Onlarca varyasyon bulunmakta Tekno market şube seçimi için, rakiplerin konumları o bölgede verebileceğin alt fiyat limiti nedir, rakipler ile o fiyatla mücadele edebilir misin,

Tekno market zincir işletmeciliği diğer sektörlerden daha farklı bir mağazacılık şeklinde işlemelidir, türkiyede giyim ve gıda gibi işletiliyor, sorunun temelide buradadır, piyasa varyasyonları bilinmeden hizmet verilemez,

Bu konuda çok dil döktük çok proje hazırladık ama ilkel halde işletilen tarım sektörü zihniyeti ile iş yapmakta ısrarcı olundu, şimdi işler kötü gidince suçu piyasaya atmak en kolayı

• Web mağazasında sıkıntı var mı acaba? Sipariş vermek istediğim bi mouse var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gold5555

quote:

Orijinalden alıntı: AMD Athlon 840 Kaveri

quote:

Günaydın

Elektro world iflas edince bimeksin bunyesine katilmisti.

5 senedir gitmiyorum ki.. Çok giderdim eskiden .

• Yeni ekonomik düzende , internet alışverişi yaygınlaşıyor . Kuşkusuz hepimiz mağazaya gidip ürünü beğeniyor ardından kodunu alarak internetten sipariş ediyoruz . Bu çok doğal birşey , bimeks bana kalırsa en iyi fiyat veren yer , buna rağmen kapaniyorsa internet alışverişi bir hayli artmış demektir .bakınız teknosa ve vatan yer yer zarar ediyor , çalışan sayısını düşürüyor .yeri gelse kapatacak ama prestijini korumak için devam ediyorlar .

Şimdiden diyeyim , bu konu üzerinden ekonomi batıyor yaygarası çıkaracak varsa tenezzül etmesin , başka konulardan bahsetsin . Burada olağan dışı birşey yok .

Ek olarak 2 senedir teknoloji marketleri zaten şube kapatıyordu , bu ülkemizde değil tüm dünyada böyle .

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.