Şimdi Ara

Bimeks iflas SSli (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
10.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kayseri'de de durum aynı çamaşır makinesi ve bir kaç değersiz TV,telefon dışında raflar bomboş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcdaly

kimse teknolojik urun alamiyor ki dolardan dolayi.

laptopumu calistirabilmek icin abartisiz 4 farkli parca kullaniyorum su an. ekrani yok, ayri ekrana takiyorum, ekran icin kasblo aldim, klavyesi bozuk, ek klavye aldim, touchpad ayni sekilde ama mouse aldim.

bildigin zar zor ayakta tutuyorum. ama gidipte bu fiyatlar varken laptopa para vermem. 3 bin tl lik laptop 7 bin tl su an.
    e benm gibi dusunen de coktur. o yuzden adamlar satis yapmiyor. insanlar 3 alacaksa 1 aliyor vb.

benzer şekilde bende uzun zamandır masaüstü toplama düşüncesi var, ama bu fiyatlarla toplamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fox5578

Arkadaşlar teknosa da çalışıyorum eğer bir üründen en az %100 kar yapmıyorlarsa hiçbir şey bilmiyorum. Bazen öyle bir fiyata satıyorlar ki şaşırıp kalıyorum etiket basarken. İndirim olduğu zaman da personel hava da kapıyor. 300 tl lik aletin 20 tl ye düştüğünü gördüm. Bu tip mağazalardan kesinlikle alışveriş yapılmaz. Millet az çok uyandı. Bazen bakıyorum elinde telefonla gelip internette fiyat karşılaştırması yapıp almıyorlar. Ama gelip de bak bu vatanda şu kadar sizde niye pahalı diye sormayın tepem atıyor

Hiçbir elektronik alet satan dükkan yüzde yüz kâr yapamaz, bu mümkün değil. Teknosa fiyatlarını takip ederim eğer bir ürün pahalıysa %10-20 pahalıdır zaten aksi söz konusu olsa forma ayakta duramaz çünkü serbest piyasa ekonomosi ve rekabet var.

Elektronik markette çalışıyorum demişsiniz sizin herkesten daha iyi bilmemiz gereken şey elektronik ürünlerin popülerliğinin çok kısa zamanda geçmesi ve kimi ürünlerin raf ömürünün gıdadan sadece biraz daha uzun olması.

Daha iki ay önce 400 tl'lik bir ürünü 90 tl'ye aldım, neden veriyorlar çünkü beklerse birkaç yıl sonra o fiyata dahi kimse almayacak. Ben ise o ürünü yıllarda kullanacağımı biliyorum hatta takipteyim yine alacağım.

Şimdi bu firmanın yüzde dörtyüz eskiden pahalıya sattığı anlamına gelmez, üstünden ciddi manada zarar ettiği anlamına gelir.

Teknosa'dan monitör, iki kez cep bilgisayarı, uydu anteni ve şimdi hatırlamadığım sayısız ürün aldım ve her seferinde piyasayı alt üst ettim en iyi fiyatı sundular, kimi ürün ise zaten saadece teknosa'da vardı.

Elektronik ürün satan firmaların zarar etmesinin sebebi akıllı telefonların devrim niteliğinde birçok cihazın görevini yapar ve onları gereksiz kılması.

Aynı zamanda piyasanın da bu cihazlara doymuş olması.

Ben 2002 yılında dizüstü bilgisayarı 1800$'a aldım sonra sık sık güncelledim fakat akıllı telefonlar çıktığından beri neredeyse elim gitmiyor dizüstüne bırak yenilemeyi evdekini açmıyorum.

Bir yıl içinde 4 dijital fotoğraf makinesi aldığım oldu geçmişte artık geziye bile gitsem yanıma almıyorum. Umarım anlatabilmişimdir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

quote:

Arkadaşlar teknosa da çalışıyorum eğer bir üründen en az %100 kar yapmıyorlarsa hiçbir şey bilmiyorum. Bazen öyle bir fiyata satıyorlar ki şaşırıp kalıyorum etiket basarken. İndirim olduğu zaman da personel hava da kapıyor. 300 tl lik aletin 20 tl ye düştüğünü gördüm. Bu tip mağazalardan kesinlikle alışveriş yapılmaz. Millet az çok uyandı. Bazen bakıyorum elinde telefonla gelip internette fiyat karşılaştırması yapıp almıyorlar. Ama gelip de bak bu vatanda şu kadar sizde niye pahalı diye sormayın tepem atıyor

Hiçbir elektronik alet satan dükkan yüzde yüz kâr yapamaz, bu mümkün değil. Teknosa fiyatlarını takip ederim eğer bir ürün pahalıysa %10-20 pahalıdır zaten aksi söz konusu olsa forma ayakta duramaz çünkü serbest piyasa ekonomosi ve rekabet var.

Elektronik markette çalışıyorum demişsiniz sizin herkesten daha iyi bilmemiz gereken şey elektronik ürünlerin popülerliğinin çok kısa zamanda geçmesi ve kimi ürünlerin raf ömürünün gıdadan sadece biraz daha uzun olması.

Daha iki ay önce 400 tl'lik bir ürünü 90 tl'ye aldım, neden veriyorlar çünkü beklerse birkaç yıl sonra o fiyata dahi kimse almayacak. Ben ise o ürünü yıllarda kullanacağımı biliyorum hatta takipteyim yine alacağım.

Şimdi bu firmanın yüzde dörtyüz eskiden pahalıya sattığı anlamına gelmez, üstünden ciddi manada zarar ettiği anlamına gelir.

Teknosa'dan monitör, iki kez cep bilgisayarı, uydu anteni ve şimdi hatırlamadığım sayısız ürün aldım ve her seferinde piyasayı alt üst ettim en iyi fiyatı sundular, kimi ürün ise zaten saadece teknosa'da vardı.

Elektronik ürün satan firmaların zarar etmesinin sebebi akıllı telefonların devrim niteliğinde birçok cihazın görevini yapar ve onları gereksiz kılması.

Ben 2002 yılında dizüstü bilgisayarı 1800$'a aldım sonra sık sık güncelledim fakat akıllı telefonlar çıktığından beri neredeyse elim gitmiyor dizüstüne bırak yenilemeyi evdekini açmıyorum.

Bir yıl içinde 4 dijital fotoğraf makinesi aldığım oldu geçmişte artık geziye bile gitsem yanıma almıyorum. Umarım anlatabilmişimdir.

Kesinlikle dediğim mümkün. %100 den çok daha fazla kar yaptığını bile gördüm. 20-30 tl lik powerbank in 110 tl satıldığına bizzat şahidim. Üstelik 20-30 dediğim ürün piyasada kar marjı eklenmiş halde olan üründü. 300 tl lik telefonun 790 tl satıldığına aynı şekilde tanık oldum. Burada kafama göre fiyat uydurcak değilim. İşin içinde olan biri olarak söylüyorum bunları. Zaten bu firmalardan alışveriş yapıp az çok fiyat karşılaştıran herkes görmüştür bunları.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

quote:

Kesinlikle dediğim mümkün. %100 den çok daha fazla kar yaptığını bile gördüm. 20-30 tl lik powerbank in 110 tl satıldığına bizzat şahidim. Üstelik 20-30 dediğim ürün piyasada kar marjı eklenmiş halde olan üründü. 300 tl lik telefonun 790 tl satıldığına aynı şekilde tanık oldum. Burada kafama göre fiyat uydurcak değilim. İşin içinde olan biri olarak söylüyorum bunları. Zaten bu firmalardan alışveriş yapıp az çok fiyat karşılaştıran herkes görmüştür bunları.

Ben bu teknosanın allah belasını versin diyorum.

4 milyara aldığım televizyonun 2 ay sonra 2 milyara düştüğünü gözlerimle gördüm. &100 kar kesinlikle doğru.

• Ohalden dolayı iflas erteleme yapamıyorlar diye biliyorum.Tahminim ohal kalkarsa EĞER arda arda iflas açıklamaları duyacağız.
  • Konyadaki mağazalarda da durum böyle. Mağazaları bomboş. 1 Mağaza kapattılar en az. Diğerleri de neredeyse bomboş. Stok yenileniyor diyorlar
  • Arkadaşlar.

Yanlış hatırlamıyorsam bimeks İ mediamarkt veya elektrowold satın almıştı. Onunla alakalı sanırım bu durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende bursadayım zaferdeki bimeksde aynı durumda carrefourdaki bimeksde dükkan bomboş ama kapatıp gitmiyorlarda anlamadım gitti
    eletronik eşyada en iyisi vatan la media markt tır gerisini tanımam garanti ile ilgili sorunum olunca gidiyorum bırakıyorum mağazaya onlar gerisini hallediyorlar beni başka firmaya 2 saat laf anlatmakla uğraştırmıyor
  • Teknosa da 500 TL lik ürünü 10 TL yede satabilir. Bu para teknosadan çıkmaz. Stok temizleme mantığı ile yeni ürüne yer açmak ve tedarikçi eski ürünü almak yerine elden çıksın istemesiyle o fiyatlara gider. Pazar payı meselesinde 1 teknosa 2 bimeksti :) darty i ve electro world u satın aldığından dolayı . 3 MM 4 ise Vatan Bilgisayardı. Teknosa geleceğin internette olduğunu anladı ve Kliksa dan çıkardığı ders ile yeni bir atılım yapacak. Piyasayı altüst eder mi göreceğiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: pirefokkes

bence tüm elektronik cihazları soğuk depoya toplayıp tabletiydi desktop laptop bilgisayarıydı televizyonun görüntü işleme kartıydı çamaşır makinesinin mikrodenetleyicisiydi hepsini aynı anda çalıştırmış durumda cümbür cemaat kripto para kırmakla meşguller

cemaat kripto para mı kırıyor? terör örgütü hocam o. egm'ye bildiriyorum ayrıca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RadioactiveRc

quote:

Orijinalden alıntı: pirefokkes

bence tüm elektronik cihazları soğuk depoya toplayıp tabletiydi desktop laptop bilgisayarıydı televizyonun görüntü işleme kartıydı çamaşır makinesinin mikrodenetleyicisiydi hepsini aynı anda çalıştırmış durumda cümbür cemaat kripto para kırmakla meşguller

cemaat kripto para mı kırıyor? terör örgütü hocam o. egm'ye bildiriyorum ayrıca.

algıda emrecilik

Bimeks iflas SSli

• Volvolord kullanıcısına yanıt
    Ben de bu kanaatdeyim ancak şunu da düşünmeden edemiyorum.

X firması TR ofisinde çalışan yakınımdan edindiğim bilgi : Kanka 3 yıl önce bizim ciromuz 10 birim iken şimdilerde 3 birim. Tüketim artarken ciromuz da artmalı ama Yurtdışından ülkeye gelen X Eu veya ABD'nin cirosu 10 birim, eskiden 1birim bile yoktu. Şirket globalde kazanıyor ama bizim baskılarımıza da karşı koyamıyor ; yabancı sitelerden TR'ye X ürünlerinin gönderimini kapatıyorlar bu nedenle.

X firmasının adını vermiyorum ama az çok tahmin etmişsinizdir.

• Pendik Neomarin içerisinde epeyce büyük bir mağazaları var en üst katta. Xbox 360'ı birkaç sene önce oradan epey uygun fiyata almıştım.Geçenlerde aux kablosu için gittim, ütülere bakıp çıktım anca. Birkaç tencere tava birkaç süpürge ve dandik laptop aksesuarı hariç birşey kalmamış. Tv kısmında ise tahmin ettiğimden daha çok ürün vardı ama güncel modeller olmayabilir.

Şahsen bilmediğim hakkında fikir sahibi olmadığım bir ürünü mümkünse mağazada inceleyip almaktan yanayım bu yüzden ezbere internet alışverişi bana hitap etmiyor aslında. Fakat iyi kötü araştırma yapıp fikir sahibi olursam mutlaka internette aratıyorum, eskiden hepsiburada çok işimi görürdü ama gittigidiyor gibi alt bayi sistemine geçince benim için bitti gitti.

Elektronik sektöründe çok hızlı bir değişim var ve şu an piyasadaki en sağlam oyuncu bence Mediamarkt. Neomarin AVM'nin tam karşısındaki Pendorya AVM'de büyük ötesi resmen hangar gibi bir mağazları var ve alt üst iki kat, kim bilir kaç bin m2. İçeride buzdolabından oto ses tesisatına, mutfak eşyasından sarf malzemelerine kadar yok yok. Hatta şöyle düşünürüm hep, burada yoksa İstanbul'daki diğer tekno marketlerin çoğunda zaten yoktur. TEknosa bir dönem baya iyi gidiyordu tıpkı şimdiki Mediamarkt gibi ama o da küçülmeye başladı ve bu haliyle piyasa tek bir mağazanın eline kalacak gibi..

• Kurtköy Viaport şubesi de bomboştu. Girince tadilat falan var sandım çıktım geri.
  • eskiden teknosada vestel adına promotörlük yapıyordum.Mağazamızın kapanacağı haberi geldikten ne fiyatlar gördüm o 10 tlye aldığımız bütün kabloların 0.1 kuruşa düştüğünü gördüm ve unutmadığım bir arkadaşımızın ps3ü gözümün önünde 0.1 kuruşa aldığını gördüm düşününkü onlar için ne kadarda değeri yok anlatmak istediğim bu mağazalar kar yapmaması imkansız zarar ediyoruz diyen yalandır kardan zarardır oda farklı bir politikaları olduğuna eminim bir zamanlar satılıcak bimeks alıcaklar diyorlardı ama ne oldu bilemiyorum belkide yalan haberdir
  • yanlız bursa carrefour 'un yıkılacağı ve sözleşmesi biten firmaların o yüzden yavaş yavaş boşaltmaya başladığı söylentisi var.Resimdeki durum o nedenle olabilir.
  • cuins kullanıcısına yanıt
    merhabalar bursa'da yaşıyorsunuz galiba, karfur etrafında gayrimenkül fiyatları ne olur ?

Yakın zamanda tayinimi bursaya düşünüyorum.

Teşekkür ederim
  • PROOFF P kullanıcısına yanıt
    Hocam bu bir yatırım tavsiyesi değildir. Lakinki sen gelme çok pahalı buralar. Buralar demişken ben bursada yaşamıyorum.Bahsettiğimde bursadaki carrefour değil, Sabancılara ait bur isimli şirket var ismi burSA onların tükkanda carrefour var orası kapanacak diyolar nedenini sorarsan zebaniler basmış insanlar kaçışmış alıverişneym yaparkene.
  • anladık bu konuda birşey bildiğin yok bari çamur atma hepsiburada dan telefon kitap süs olarak gemi aldım bir sorun dahi çıkmadı gittigidiyordan n11 den aldım birşey olduğu yok senin salatalık olayı sanırım tv de 150 tl ye telefonlardan aklında kalmış İnternet güvenilir bir ortamdır kullanmasını bilene

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.