< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 29 Mayıs 2017; 14:50:39 > |
|

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 29 Mayıs 2017; 14:50:39 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Dutchman -- 29 Mayıs 2017; 19:26:10 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctauren -- 29 Mayıs 2017; 23:39:54 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctauren -- 30 Mayıs 2017; 0:19:59 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkuşgibi -- 31 Mayıs 2017; 8:30:55 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
| _____________________________ |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Antrenmandan en az 2 saat önce yemeği kesmelisin. Hatta ben uzun süre açlık sonunda antrenman yaptım. Performansta bir düşüş olmuyor. Antrenman öncesi yemek yemeden olmuyor diyorsan kolay sindirebilecek ürünler tercih edebilirsin. Ben aç karnına kendimi iyi hissetmiyorum diyorsan şöyle bir örnek vereyim: Antrenmandan 2-3 saat önce (daha büyük öğün):
Antrenmandan 1 saat önce (hafif atıştırmalık):
Hızlı seçenek (30-60 dk önce):
Buradakiler taşa yazılı alman gerekenler değil. 120 kg bir sporcu için yetersiz olabilecekken 70 kg için ağır kaçabilir. Ben sadece aklında fikir oluşsun diye yazıyorum. |
|
Öncelikle detaylı anlatım için teşekkürler peki spor sonrası aşırı bitkinliğimin sebebi sizce nedir bugün tam 1 ay oldu. Gün aşırı gidip bütün bölgeleri çalışıyorum ortalama 45 dakika 1 saat arası vakit geçiriyorum sabah 2 yumurta lor peyniri ve fıstık ezmesi yiyyorum 1 dilim filede satılan proteinli ekmekle beraber 2 saat sonra spora gidiyor ve spor dönüşü 1 ölçek izole protein tozu alıyor ondan yarım saat sonra da yulaf proteinli süt muz ve kabak çekirdeğini karıştırıp yiyyorum akşam da balık tavuk veya et yemeye gayret gösteriyorum. En kötü günümde kaşar ve tonbalıklı sandwich yapıyorum 85 kilogram ve 190 boyundayım. Bugün kendimi eve zor attım yorgunluk hala geçmedi bu beslenme şeklinde şekerimin de düşmesi zor gibi geliyor ne önerirsiniz acaba kendimi salonda fazla mı yoruyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Hocam yeterli karbonhidrat ve yağ alıyor musunuz? Ey yumurta fıstık ezmesi varsa aşağı yukarı günlük ihtiyacınız olan yağı alıyorsunuzdur. tahmini 90 gram civarı yağ almanız lazım. Ama yukarıda yazılanlardan yeterli karbonhidrat almadığınızı düşünüyorum. 1 hafta boyunca bir kalori yüklemesi yapın. Normal beslenme düzeninize devam edin ama ek olarak pilav, makarna gibi yüksek karbonhidratlı bir yemek ekleyin. Ve toplam karbonhidratınızı günlük 400-450 grama tamamladığınıza emin olun. Ve 3 litre su içmeye çalışın. Büyük ölçüde enerjin toplanacaktır. Kilo almaya başlarsan ve eğer sende istersen burda günlük kalori ihtiyacını hesaplayalım, ona göre bir beslenme planı yaparsın. Ama boyuna göre tahminen söylüyorum kilolu gözükmüyorsundur. Yani kısa vadede alacağın 3-5 kilo sana zarar vermez. Biraz yüksek karbonhidratlı beslenmen sana asla zarar vermez. Ayrıca haftada 3-4 gün gidiyorsun sanırım salona. 45 dakikada falan salonda kendini yoramazsın. Karbonhidrat alıp glikojen depoların dolu antrenmana gittiğinde emin ol 45 dakika sana yetmeyecek ve salonda geçirdiğin vakittende keyif alacaksın |
|
Evet muhtemelen 450 gram karbonhidrat almıyorum daha fazla yemeye gayret göstereceğim gerçi proteinde en fazla 100gram civarı alıyorumdur kabaca hesaplarsam, çok iştahlı biri değilim. 38 yaşımdayım ilk defa spor yapmaya başladım muhtemelen o yüzden zorlanıyorum belkide. her öğün kalori hesabı yapabileceğim önereceğiniz bir uygulama var ise takip edebilirim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Hocam yaşımız çok yakın. Yaşınızı geç diye düşünmeyin. Ve inanın bana beslenme bu işin en az %75'i. Kalori takibi yapabileceğiniz bir telefon uygulaması var. Bende bu uygulamayı çok sık kullanıyorum. Uygulama adı FatSecret. Ücretsiz olarak her özelliğini kullanabilirsiniz. |
|