Şimdi Ara

en sessiz sata300 disk hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • seagate e sesli diyorlar? hangisini tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andrew -- 29 Ocak 2007; 20:25:45 >

Orijinalden alıntı: Andrew

Seagateler için sesli ama performanslı ( Pembe motorlarının sessiz olduğu)
    Samsunglar için sessiz ama seagatelere göre biraz performansının düşük olduğu söyleniyor
    bende pembe motorlu 320gb sata2 seagate var çıt çıkmıyor ve çokta hızlı. Maaşallah diyeyim

Orijinalden alıntı: BARKU

bende pembe motorlu 320gb sata2 seagate var çıt çıkmıyor ve çokta hızlı. Maaşallah diyeyim

Alıntıları Göster
    Benim merak ettiğim sesli sata hdd lerin sesleri ne kadardır mesela eski hddler deki ses (6-7 sene önceki) her türlü ortamda rahatlıkla duyulabiliyordu ve rahatsız ediciydi.Şu anki sata hddler onlar kadar ses çıkarıyorlar mı?

Benim merak ettiğim sesli sata hdd lerin sesleri ne kadardır mesela eski hddler deki ses (6-7 sene önceki) her türlü ortamda rahatlıkla duyulabiliyordu ve rahatsız ediciydi.Şu anki sata hddler onlar kadar ses çıkarıyorlar mı?

Alıntıları Göster
    1-samsung
    2-maxtor

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Seckin YİLMAZ

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    samsung harddiski aldığımda ses neredeyse sıfırdı, aradan 1 yıl geçti ve durduk yere gürültü çıkarmaya başladı. Diğer samsung ise daha 3 aylık ve şimdilik sessiz çalışıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    uzun ömürlü sabit hdd tavsiyesi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eorhan83

samsung harddiski aldığımda ses neredeyse sıfırdı, aradan 1 yıl geçti ve durduk yere gürültü çıkarmaya başladı. Diğer samsung ise daha 3 aylık ve şimdilik sessiz çalışıyor.

Alıntıları Göster
    Yaw banamı hep sessiz harddiskler denk geldi yoksa sizmi işi gücü bırakıp full konsantrasyon HDD den gelen sese odaklanıpta sankı traktör motoru kadar ses cıkartıyomuş gibi yorumlar yazıosunuz kımı HDD ler için

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Sesli hddlerin ses seviyesi ne kadardır örnekle beni bilgilendirecek biri yok mu?

• quote:

quote:

Sesli hddlerin ses seviyesi ne kadardır örnekle beni bilgilendirecek biri yok mu?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: eorhan83

zamanla hdd(mp3 oyun film) doluyor ve bu yüzden ses çıkartabiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: trkocaer

quote:

Orjinalden alıntı: eorhan83

zamanla hdd(mp3 oyun film) doluyor ve bu yüzden ses çıkartabiliyor

Alıntıları Göster
    ben de iki senedir samsung kullanıyorum ve ses duymadım desem yeridir

• quote:

Orijinalden alıntı: bacardi_mojito

ben de iki senedir samsung kullanıyorum ve ses duymadım desem yeridir

Alıntıları Göster
    hızlıdan yavaşa
    seagate, wd, samsung

sessizden sesliye
    samsung, wd, seagate

en az ısınan dan en çok ısınana
    samsung, wd, seagate

bence sessizlik önemli ben samsung tercih ediyorum

saygılar

Orijinalden alıntı: yurt

hızlıdan yavaşa
    seagate, wd, samsung

sessizden sesliye
    samsung, wd, seagate

en az ısınan dan en çok ısınana
    samsung, wd, seagate

bence sessizlik önemli ben samsung tercih ediyorum

saygılar

Alıntıları Göster
    Bende Samsung 160gb sata var, oldukça sesli diyebilirim okuma yaparken. Seagate'in 7200.10 serisi sessiz diye biliyorum.

Orijinalden alıntı: kantele

Bende Samsung 160gb sata var, oldukça sesli diyebilirim okuma yaparken. Seagate'in 7200.10 serisi sessiz diye biliyorum.

Alıntıları Göster
    wd ler gerçekten sessiz maxtor ise ttraktör motoru gibi çalışıyor samsuglar wd den biraz daha sesli ama performaslı sanırım bu durumda samsung almak daha mantıklı oluyor seagate ler hakkında yorum yapamayacağım en son pata 80gb barracuda kullanmıştım ancak şunu söyleyebilirim şuan kullandığım maxtor sata 120gb den sessiz çalışıyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: brk18

wd ler gerçekten sessiz maxtor ise ttraktör motoru gibi çalışıyor samsuglar wd den biraz daha sesli ama performaslı sanırım bu durumda samsung almak daha mantıklı oluyor seagate ler hakkında yorum yapamayacağım en son pata 80gb barracuda kullanmıştım ancak şunu söyleyebilirim şuan kullandığım maxtor sata 120gb den sessiz çalışıyordu

Alıntıları Göster
    bence seagate lerden uzak dur okurken ve yazarken takırtı yapıyolar benım tavsıyem samsungdan yana sessızler bende 250 gb kullanıyorum ve memnunum

• quote:

Orijinalden alıntı: Fos

bence seagate lerden uzak dur okurken ve yazarken takırtı yapıyolar benım tavsıyem samsungdan yana sessızler bende 250 gb kullanıyorum ve memnunum

Alıntıları Göster
    samsung lar hem sağlam hem sessiz oluyorlar.

Orijinalden alıntı: tuncaysanli

samsung lar hem sağlam hem sessiz oluyorlar.

Alıntıları Göster
    Şimdi siz HDD sessiz derken, örneğin bir yerden bir yere kopyalama yaparken, hiç tıkır tıkır sesi çıkmadığını mı söylüyorsunuz, yoksa idle durumda iken veya internet kullanırken, film izlerken ses yapmadığını mı söylüyorsunuz ?

Aynı ürün için kimi çok sessiz, duymuyorum diyor; başkası çok sesli, anlatıldığı gibi değil diyor.

Orijinalden alıntı: signore

Şimdi siz HDD sessiz derken, örneğin bir yerden bir yere kopyalama yaparken, hiç tıkır tıkır sesi çıkmadığını mı söylüyorsunuz, yoksa idle durumda iken veya internet kullanırken, film izlerken ses yapmadığını mı söylüyorsunuz ?

Aynı ürün için kimi çok sessiz, duymuyorum diyor; başkası çok sesli, anlatıldığı gibi değil diyor.

Alıntıları Göster
    Forumlarda ve "donanım haberde" sürekli hdd lerden çıkan sesler ile ilgili yazılar ve konular görüyorum.Hepsinde de çok ilginç yorumlar gördüm.Aslında bakarsanız çoğuna da gülüp geçiyor, biryandan da üzülüyorum.

Ancak, bu konu altında bilgi vermek istiyorum.Sabit diskler denge esasına göre çalışırlar.Yani dünyanın yer çekimi etkisi ile görev yapan, en hassas donanım parçasıdır.Taşımacılık standartlarına tam anlamıyla uyulduğunu varsaysak bile, bazı denge ve darbe problemleri olacaktır.Bu etkenler sebebiyle aynı model ve marka sabit disklerde dahi ses (gürültü) farklılıkları görülebilir.

Çözüm.. Bu sesleri kafanıza takmayacak ve işinize devam edeceksiniz.. Ya da çevrenizdeki teknik servis yada satış yapanlardan tiyolar alarak, satış yaptıkları müşterilerine topladıkları sistemlerde sessiz gördükleri sabit disklerin serisinden talep edeceksiniz.

10 yılı aşkın bir süredir donanım piyasasındayım.30'luk paketler halinde gelen sabit disklerin aynı problemleri gösterdiklerini gördüm.Yani aynı container içinde 30luk kolilerden 10 tanesi taşıma sırasında (korunaklı olmasına güvenilerek) sarsıntıya yada kötü hammallığa mağruz kalmışlardır.

3bin sabit disk kullanıcısından 300 tanesi sesten şikayet ediyor ise; İşte bu 30luk kolilerden 10 tanesidir.
    -- INTEL CORE i7 6700K SKYLAKE LGA1151 4.0GHZ -- MSI Z170A GAMING M5 -- MSI NVIDIA GEFORCE GTX970 GAMING 4G -- KINGSTON HYPERX SAVAGE DDR4-2133MHZ 8GBx2 16GB DUAL -- SAMSUNG SSD 850 EVO 250GB DISK (OPERATING DISK) BOOT -- COOLER MASTER G750M-RS750 POWER SUPPLY -- COOLER MASTER HAF 912 COMBAT GX 80PLUS CASE -- COOLER MASTER SEIDON 240V SU SOĞUTMA CPU LGA1151 --

• quote:

Orijinalden alıntı: drakan

Forumlarda ve "donanım haberde" sürekli hdd lerden çıkan sesler ile ilgili yazılar ve konular görüyorum.Hepsinde de çok ilginç yorumlar gördüm.Aslında bakarsanız çoğuna da gülüp geçiyor, biryandan da üzülüyorum.

Ancak, bu konu altında bilgi vermek istiyorum.Sabit diskler denge esasına göre çalışırlar.Yani dünyanın yer çekimi etkisi ile görev yapan, en hassas donanım parçasıdır.Taşımacılık standartlarına tam anlamıyla uyulduğunu varsaysak bile, bazı denge ve darbe problemleri olacaktır.Bu etkenler sebebiyle aynı model ve marka sabit disklerde dahi ses (gürültü) farklılıkları görülebilir.

Çözüm.. Bu sesleri kafanıza takmayacak ve işinize devam edeceksiniz.. Ya da çevrenizdeki teknik servis yada satış yapanlardan tiyolar alarak, satış yaptıkları müşterilerine topladıkları sistemlerde sessiz gördükleri sabit disklerin serisinden talep edeceksiniz.

10 yılı aşkın bir süredir donanım piyasasındayım.30'luk paketler halinde gelen sabit disklerin aynı problemleri gösterdiklerini gördüm.Yani aynı container içinde 30luk kolilerden 10 tanesi taşıma sırasında (korunaklı olmasına güvenilerek) sarsıntıya yada kötü hammallığa mağruz kalmışlardır.

3bin sabit disk kullanıcısından 300 tanesi sesten şikayet ediyor ise; İşte bu 30luk kolilerden 10 tanesidir.

Alıntıları Göster
    bir tane 300 alacağınıza iki tane daha düşük alıp raid yapmanızı öneririm. plaka sayısı az olunca çıkaracakları sesler de azalır diye düşünüyorum ama bu sadece bir varsayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dinçer

bir tane 300 alacağınıza iki tane daha düşük alıp raid yapmanızı öneririm. plaka sayısı az olunca çıkaracakları sesler de azalır diye düşünüyorum ama bu sadece bir varsayım.

Alıntıları Göster
    bende samsumg 250 gb sata2 8mb hdd var gayet güzel bir performansı var ses konusundada bi rahatsızlığım yok çok şükür
    Amd Fx 8320 4.2 Ghz | Msi 970 Gaming | Corsair Vengeance Pro 2*4 GB 2133 Mhz | Sapphire R9 380 4GB Nitro | Memoright 120 GB SSD | 2 TB WD Purple | Ocz Fatality 550W | Lg W2243S | Sony Xperia X Compact Beyaz | Sony SLT a37 | 18-55 | Sony 50mm 1.8 | Tamron 70-300
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.