Şimdi Ara

Vw Amarok kullanicisindan yeni Toyota Hilux testi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaslar. Kamyonet almak isteyenlere yardimci olurum diye yazayim dedim. 2012 model amarok highline otomatik kullaniyorum. Degistirmeyi dusundum. Gittim hiluxla cok ciddi ve uzun bir test surusu yaptim. Cok niyetli almaya gittim. Arac genel olarak hosuma gitti fakat amaroka gore eksileri cok fazla. Once artilardan basliyim. En buyuk artisi cekisin secilebilir olmasi ve zengin doanimi. Amarok bunun yaninda bombos kaliyor. Agir arazide de amaroktan daha basarili olacagini dusunuyorum ve vurmaya kirmayada daha dayanikli gibi duruyor. Zaten hiluxlar saglamliklariyla meshur. Fakat amaroktan en buyuk eksisi ic mekan genisligi. Amarokun kesinlikle bir boy buyuk ic mekani var. Tavan ve omuz genisligi cok daha fazla. Ben amarokun arkasi rahatsiz diyordum ama hiluxe binince limuzin gibi geldi. Hiluxun arkasi dar ve rahatsiz kafam nerdeyse tavana degiyor. Birde tutamaklari cok sakat yapmislar. Bir kaza yada sert manevrada bile kafayi vurup ciddi yaralayabilir. Ayrica amarok cok daha 'binek'. Hiluxun kullanim maliyetleride amarokun 2 kati diyebilirim. Senelik 3000tl civari fazla vergi oduyorsunuz. Hiluxun vergisi milyonluk range roverlarla ayni. Gerci bunda hiluxun sucu yok ulkemizin sacmaligi. Ayrica hilux 10bin kmde bir bakima giriyor amarok 15binde. Ve bakim maliyetleri hemen hemen ayni. Performans olarak amarok 2bin motora ragmen bir tik ustte diyebilirim. Zaten gucleri yakin. Yol konforlarina bakarsak pek bir fark goremedim. Ikiside gayet iyi. Normal binek arabadan bir farklari yok.

Sonuc olarak binek arac olarak kullanacaksaniz amarok ama is icin kullanacaksaniz ve fazla maliyetde sorun olmayacaksa hilux derim. Bu arada en dolusunu 116bine biraktilar. Ama amarokun ustune bide 40 bin tl verip almaya deger bulmadim. Nissan ve forduda test edecegim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• nemesis kullanıcısına yanıt
    Nemesis selam ,anlaşılan 2miz de pickuplara devam. Amaroku babama verdim, kendime navara 4x4 visia aldım, en düşük paket olmasına rağmen benim aradığım şeyler var.

Binek amaçlı Pick up alacak olanlar için tavsiye vereyim. Önce üst modelleri ayırmak lazım, wildtrak, amarok V6, hilux 2.8 .
    Normal versiyonlar için bakarsak Navara Amarok Hilux Ranger Suv Tipi araçlar l200 isuzu ise direk kamyonet.

araba seçerken önce şu videoyu izledim hilux elendi
    https://www.youtube.com/watch?v=cpzmlkdCupE

Navara 4x4 visia tam f/p aracı, nerdeyse duster parasına Japon 4x4 alıyorsunuz. Paket olarak eksiği hava yastığı 2 adet, ve yan aynalarda ısıtma yok.bunun haricinde üst paketler kozmetik ve konfor amaçlı. mesela kilitli dif veya lastik basınç sitemi olsa düşünülebilir.
    gelelim motor ve araca. Amarok manuel 4x4 aracımda 4x4 aktifken 180 le gittiğimi bilirim. Nissan kitapta 100km üzerinde 4x4 kullanmayın diyor, bayi 80i geçmeyin dedi. arazide zaten 80 i geçmeyeceğiz için fark etmez fakat ben asfaltta yağmurlu havlarda da kullanma taraftarıyım. olası bi kaymada çok daha iyi gider.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• hitman kullanıcısına yanıt
    Ben arabayı değiştirdim ama yine amarok aldım😄

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldığınız fiyat 4x4 fiyatı mıdır?

• Keşke yeni navara alsaydınız çok konforlu diyolla neyse yapcak bişey yok

• quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

Keşke yeni navara alsaydınız çok konforlu diyolla neyse yapcak bişey yok

agla agla iyi gelir

• cıngıro C kullanıcısına yanıt
    Evet

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Sportage vs Hyundai Tucson
    5 yıl önce açıldı
    Hyundai Tucson Vs Kia Sportage
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    Onuda test ettim. Tamam arkası daha az zıplıyor ama direksiyondan kaldı. Gereksiz sert bir direksiyonu var. Uğraşılmaz. Benim için çok önemli olan direksiyon derinlik ayarıda yoktu. Ayrıca iç mekanı amarok kadar geniş değildi yada öyle hissettim bilemiyorum.

• Turkiye de chevy colarado, ford f150, raptor, bu tarz pic up lar satiliyor mu ? Bahsettiginiz trucklar oyuncakdan ibaret

• vergi avantajı için dmax bakılabilir.
  • Vergi nasıl pahalı oluyor anlamadım. Hilux, Amarok gibi pick-up araçlar kamyonet olarak geçmiyor mu ruhsatlarda? Kamyonetin vergisi Range Rover ile nasıl aynı olabiliyor anlamadım.
  • Ünal kullanıcısına yanıt
    alırken ötv'si düşük mtv'si 4x4 olunca yüksek 4x2 olunca kamyonet vergisi var.
  • O zaman 4x4 araç ruhsatta otomobil olarak geçiyor.
  • navarayi gecenlerde test ettim platinium 4x4 olani disardan devasa boyutlarina ragmen ic hacim oyle degil arka koltukta oturmadim ama sarsinti diger pikaplara gore bir miktar daha azdi hic oyle suv kalitesinde falan degil yanda ki x traile binsin suv kalitesinde diyen farki gorsun.oradan yol ustu toyotaya ugradim hilux e bakmaya 2 ceker adventure donanimlisi full 4 ceker navara dan sadece 7 bin tl ucuzdu. icine binince ticari bir kamyonette oldugunu daha iyi anliyorsun test etmeye bile gerek duymadim distan caf cafli olsada bildigin santiye araci oyle ekranla falan kurtulmaz ic mekan.Daha once denedigim amarok iclerinde en cok binege yakin arac onun da yuzu cok eskidi arazi performanslarina girmiyorum o konu uzun beni navara almaktan uzaklastiran en onemli hususlarin basinda direksiyon geldi hem incecik bir simit hem bildigin kutuk hemde derinlik ayari yok o direksiyon yorar adami.Git gel bir suru zaman kaybi oldu bir de yolda hiz cezasi yedim cevre yolunda 90 km ile ustune bal kaymak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

Vergi nasıl pahalı oluyor anlamadım. Hilux, Amarok gibi pick-up araçlar kamyonet olarak geçmiyor mu ruhsatlarda? Kamyonetin vergisi Range Rover ile nasıl aynı olabiliyor anlamadım.

Kamyonetinde ucuz sayılmaz hocam...onu bile zıplattılar.2016 caddy var... Senelik 1800 tl mtv'si var.

• l200 daha iyi bunların arasında

• Dmax L200 varken diğerleri cacık.

• kyokushin K kullanıcısına yanıt
    Evet, pickup hiçbir zaman SUV konforu veremez bu gerçek, Ancak kendi sınıfı içinde kıyaslanabilir. Navara direksiyon ince ve sert, ayarlar yok. Direksiyon çok turlu, daha çok çevirmek gerekiyor. Ben deri kılıf tarzı bişey taktım, kalın ele iyi oturuyor. şimdilik genel olarak memnunun.
    Sıfır araçta MTV 6000TL bi araba parası. MTV de alt dilime düştü benim araç (4x4 Visia)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.