Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (889. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.772
Cevap
371
Favori
1.969.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 885886887888889
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Sapma oldu belkide

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • volkanbirol V kullanıcısına yanıt
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

Bu şekilde mi hocam

• cogman kullanıcısına yanıt
    Yeni modelin menüsünü bilmiyorum kardeşim, Mode tuşuna basınca hangi modları var bakmak lazım. Test yazdığını, şarj akımının 250ma olduğunu, iç direncinin 46mR olduğunu anlayabiliyorum sadece. YouTube videoları izlemem gerekli, cihaz incelemesi tanıtımı ile ilgili ama şu an ortamda bir şeyler izleyemem müsait değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: volkanbirol

Yeni modelin menüsünü bilmiyorum kardeşim, Mode tuşuna basınca hangi modları var bakmak lazım. Test yazdığını, şarj akımının 250ma olduğunu, iç direncinin 46mR olduğunu anlayabiliyorum sadece. YouTube videoları izlemem gerekli, cihaz incelemesi tanıtımı ile ilgili ama şu an ortamda bir şeyler izleyemem müsait değilim.
    Test modu, şarj modu, deşarj modu ve repair modu var

Kapasite ölçümü için test modu olmalı gibi. Önce şarj sonra deşarj ve tekrar şarj yapıyorsa doğrudur. Repair modu, La Cross cihazlarda olan kapasite atmayana kadar şarj-deşarj döngüsü yapan mod sanırım, öyleyse o da kapasite ölçer.

İyi günlerde kullan. İyi akşamlar.

Hocam 20 saat önce teste basmisim şimdi bitti yeşile döndü
    Görsel bu şekilde
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

Tamamdır, gayet iyi, şarj cihazını da iyi seçmişsiniz. Ben de teste başlamıştım sizle bir ama elektrikler kesilince test edemedim, elektrik gelince charge moduna geçip şarj ediyor.

Bende hafıza varmi bilmiyoeim ama 20saat surmesi normalmi testin

250 ma ile normal ve ideal, 10 saat şarj 10 saat deşarj gibi. 1900mah yi 250 ye bölünce 7.5 saat gibi çıkar ama pil şarjı öyle su doldurur gibi birebir olmaz, ısıs ve pil iç direnç ile %20-25 kayıp olur normaldir. Zaten 5-6 ay, birkaç yıl kullanılmamış piller için yada yeni alınan pilleri ölçmek için her zamanyapılacak bir işlem değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 28 Temmuz 2025; 3:26:10 >
    Anladim hocam Bilgi için teşekkürler

• aydınlatıcı bir konu olmuş. emeği geçene teşekkürler Şarjlı Piller Hakkında Her Şey 

• Arkadaşlar ilk sayfadan baya bişey okudum fakat kafam çorba oldu. Kısaca size sormak istedim.
    1 f/p olan ve benim gibi teknoloji cahili birinin kolayca kullanabileceği, ince/kısa ve kalın/uzun kalem pilleri şarj edebileceğim bir şarj cihazı önerirmisiniz? Teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 885886887888889
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.