Şimdi Ara

Microsoft ile Programlama Dersleri #1 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
17
Favori
2.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben C++ öğrenmek istiyorum. C# bana karışık geliyor. Üniversitedeyken denklem çözüyorduk siyah ekranda ama bakalım devamını getiremedim hala.

• Teşekkür ederim, çok başarılı bir adım programlama hayatımızın her koşulunda gerekli.

• Kim niye uygulama geliştirmekten korksun. Nasıl bir ruh hastası bu tip bir şeyden korku duyar. Lan yoksa bir uygulamayla skynet yapacağından korkan, insanlığı düşünen tipler mi var? Yıllardır bu saçma başlığı atarlar, kimse de "aga bu nedir" demiyor mu?

• proje güzel tebrikler Mesut reis,
    İlginçtir ki Arkadaşlarında dediği gibi ister istemez insan windows-mac????'e takılıyor :D

• Güzel konu, takip

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Teknoloji ile ilgili konuşmak isteyen biri ne güzel platform bağımsız Windows uygulaması geliştirilmesi mümkünmüş Mac üzerinde dahi geliştirme yapıyorlar der.

Olayın dışındaki biri de ooo Mac gördüm oooo yazar diye düşünüyorum.

Ne yazık ki özellikle bu konu altında bu kadar oooo cu görmek beni şaşırttı ve üzdü.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan bilmem kaç yıl önce 0'dan profesyonele programcılık için, sanal ve interaktif destekli Microsoft sponsorluğunda çok güzel bir kurs çalışması başlatılmıştı. Hatta üye de olmuştum. Aklıma o geldi. Halen devam ediyor mu? Bilmiyorum. Canlı olarak internet üzerinden katılımlı kursda veriyorlardı. Bence programlamayı düşünen ama imkanım yok diyenler için birebirdi. Ta bi Microsoft babasının hayrına yapmıyordu bunu kendi platformunda oyun ve uygulama çeşitliliğini arttırmak açısından. İnteraktif olmasının özelliği size öğretilen komutların o anda bizzat deneyip çalışıp çalışmadığını görebiliyordunuz. Yani hatalı öğrenme payı sıfırdı. Programcılığın en zor kısmı uygun derleyiciler bulmak için kötü tarafı o derleyicilere de hakim olmanız gerekiyor.

Tabi programcılığın ne olduğu konusunda hiç bir fikri olmayan insanlar "kim korkar programcılıktan" sloganını anlamamakta haklı. Ne derler cahil cesareti.

Bence Mesut Çevik asıl onu bir araştırıp halen devam ediyorsa (ki zannetmiyorum)
    ona yönlendirsin. Video izlemekle pek olacak iş değil.

• Rez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarney Btinson -- 15 Aralık 2015; 11:39:14 >

"GALATASARAY üniversite oldu ama hala liseliler yönetiyor..."
  • Ormanda yol ikiye ayrılıyordu.
    Ben az kullanılanı seçtim diyordu bir linux kitabının yazarı.

Yaklaşık kendi çapımda 15 yıldır programlama işleri uğraşıyorum.

Benim size tavsiyem Microsoft çözümleri dışında ki çözümlere yönelmeniz.

Bunu Microsoft çözümleri kötü olduğu manasında söylemiyorum.
    Hatta en rahat programlama ortamının visual studio olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
    Sadece windowsta çalışan hızlı bir şekilde yazılım geliştirmek istiyorsanız
    söylediklerim size hitap etmiyor.

Benim sözüm gerçekten bağımsız olmak isteyenlere ve gerçekten bu işi
    derinliklerine kadar öğrenmek isteyenlere.

Şu soruyu kendinize sorun?
    Şu an piyasada olan belli başlı programlar hangi dille yazılmış.
    Yazılımları geliştirmek için ne kullanmışlar. Neden kullanmışlar.

Cevap büyük bir çoğunluğu c++ ve QT gibi Microsoft dışı çözümler.
    Veritabanı olarak sqlite, mysql, postgresql..
    Görsel işler için gdi yerine opencv gibi kütüphaneler.
    3d işler için directx yerine opengl gibi çözümlere yönelmişler.
    Neden?

Eski Microsoft çalışanı Gabe Newell bile bağımsız olabilmek için
    bağımsız olabilmek için linux, opengl gibi belli bir tekeli olmayan
    yazılımların gelişmesi için didinip duruyor.

Bizim ülkemizde pek umursanmayan işin lisans boyutu ile uğraşmamak ve bunlar için para ödememek için.

Bakın gençler.
    Bana lisede access anlatıldı. Ezbere veritabanı yaptık durduk.
    Sonra sqlite ile tanıştım dedim bu ne iş.
    Daha güzeli ücretsiz duruyor. Bizim haberimiz yok.

Visual basic 6 öğretildi.
    İyi hoş. .Net çıktı dili öldürdüler.
    (Elden ne gelir. vb.net ile visual basic in bir alakası olmadığını sadece yazımın bir kısmının benzer olduğunu söyleyebilirim.)

Ama c++ öğrenen bir arkadaş 20 yıldır yazdığı kodları kullanmaya devam ediyordu.

Keza silverlight şu an lafını eden yok.
    Varsa yoksa javascript css html5 lafları uçuşuyor.

Özetlersem
    Ben bu işte iyi olacam
    gerçekten işin arkada yatan mantığını öğrenerek bu işi yapacam diyorsanız
    görsel araçlardan ve microsoft çözümlerinden bir süre uzak kalınız.

Belli bir noktaya geldiğinizde artık özgür olacaksınız. O noktada gerekirse Microsoft çözümlerini kullanabilirsiniz. Çünkü siz artık işin mantığını öğrendiniz. Ve bütün bunların bir araç olduğunun farkına varmış oldunuz..

• Merhabalar, ilgiyle takip edeceğim. Özellikle Mesut Bey'in her yeni öğrenenin takıldığı noktaları sorgulaması ve arkadaşın açıklık getirmesi fark yaratıyor. Çok güzel bir proje.

Merak ettiğim nokta bu projenin videoları tek bir kategori altından ulaşılabilir olacak mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 15 Aralık 2015; 13:30:39 >
  • Arkadaş keşke windowsun ticari lisanslama fiyatlarından da bahsetseydi. İzleyen herkes neden Java ve python öğrenmeliyimin cevabını öğrenmiş olurdu :)

• Teşekkürler, yarıda kalmaz inşallah, sonrasında kısa bir android eğitimi de süper olurdu

• o kadar senedir pc başında pinekliyorum ama bir b*ka yaramadı. neredeyse hiç geliştiremedim kendimi.

• Bilgisayar Macbook ama içinde win10 var. Microsoft'un bilgisayarı var da biz mi bilmiyoruz? Orda Asus olsa normal mi olacaktı yani? Videoyu izlemeden verilen emeğe karşın böyle saçma yorumlar yapmak çok ayıp. Ben izlemeyi düşünmüyordum ama anlatım sunum gayet güzel videoyu kapatmak istemedim sonuna kadar izledim. Belki süper yazılımcı olmayacağız ama olmak isteyen için de iyi bir adım olacağını düşünüyorum. Her işte olduğu gibi neyi nerden öğreneceğimizi bileceğiz en azından. Ben kendi adıma çok teşekkür ediyorum Mesut ve Burak Bey'e. Umarım sonuna kadar devam eder bu program.

• Antares kullanıcısına yanıt
    Evet var.Microsoft surface serisi.

Orijinalden alıntı: Oluruna Bırak!

Evet var.Microsoft surface serisi.

Tablet değil bilgisayar sordum.

• windows o mac i görmesin diyim.

• Bayağı süredir yazılım öğrenmemiz gerektiğini söylüyordunuz ve haklısınız da. Sürekli tüketen değil üreten millet olmamız gerekir çağ teknoloji çağı. Öğrenme aşaması kolay değil öğrenmek isteyenlere Allah kolaylık versin. Bu işe el atmış bulunmaktasınız sağ olun. Günümüzde web daha gözde durumda. Masaüstü programlamayla uğraşanlara bir öneriniz var mıdır(çevremde bitmiş diyenler var)? Videoların devamının gelmesi dileğiyle. Teşekkürler Mesut ÇEVİK ve yardımcıları.

Mac ya da windows ne fark eder sık kullanılan bir programlama dilini anlatmaya başladılar. Adamlar videolu bir şekilde anlatıp ürettikleri içerikleri üretip paylaşıyorlar. Ve konunun amacına değil ufacık köşesine odaklanıyorsunuz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.