Şimdi Ara

Android Tv Box için tavsiye. (1151. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: complete_ , complete_ Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.811
Cevap
556
Favori
1.827.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11491150115111521153
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dionysos66

Bakalım benim A95X F4 için ne çıkacak? Bilgi veririm

Şu sıralar çok sıkmıyorlar gibi gözüküyor.

Daha önceden bu cihazları dijital saat gibi gösterip geçirenler olmuştu.

• quote:

Orijinalden alıntı: miki

Düzelteyim sizin hesap makinesine göre %2 lik sapma ve vergi isim değişikliği var, yanlış bilgilenmişim %18KDV yerine %20 OTV olarak yeniliyorum

Vergi ve diğer giderler % de 70.33 oranını buluyor.

• Allah'ım tüm Dünyada zülme uğrayan mazlumları özellikle siyonist zulmü altında inleyen filistinlileri bu zulümden kurtarıp, zalimlerin önüne set çek.

Zalimlerin eli kolu bağlanıp, cezalarını bu Dünya da görsünler.

Rahmet ve berekete gark olduğumuz Ramazan ayının bayramı herkese mübarek olsun. İyi bayramlar...

• Mert Temizer H96 Max incelemesi yapmış , bana da 8GB ram li modeli geldi , güzel cihaza benziyor..

• İyi bayramlar tüm dostlara..

• Video için teşekkürler Mithat bey,

Keşke 8GB RAM'li modeli incelenseymiş.

Firma durduk yerde 8GB RAM koymadı diye değerlendirmekteyim. Yani bu cihaz özelinde 8GB RAM olayı, mutlaka bir maksada matufen konulmuştur diye değerlendirmekteyim. Tahminim oyun için olabilir.

@miki

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Video için teşekkürler Mithat bey,

Keşke 8GB RAM'li modeli incelenseymiş.

Firma durduk yerde 8GB RAM koymadı diye değerlendirmekteyim. Yani bu cihaz özelinde 8GB RAM olayı, mutlaka bir maksada matufen konulmuştur diye değerlendirmekteyim. Tahminim oyun için olabilir.

@miki

Onümüzdeki hafta incelemesini yaparım, sizlerin de ilave inceleme istekleriniz olursa lütfen yazınız, yeni ve enteresan bir cihaz :) Biliyorsunuz benim videolarım profesyonel bakışlar için değil de , amator son kullanıcılar için olduğundan, çok detaylı gormek istediğiniz testler olursa , sizler için ayrıca video çeker, burada paylaşırım..

Yeni gelen cihazlarımın kutularını açtım az once :) Testlerine yarın başlarım inşallah :)

Android Tv Box için tavsiye.

• miki kullanıcısına yanıt
    Üstad hayırlı olsun f4 gelmiş bakıyorum, evet sen videoyu çek ki bize hazırlık olur, benimki henüz gelmedi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Üstad hayırlı olsun f4 gelmiş bakıyorum, evet sen videoyu çek ki bize hazırlık olur, benimki henüz gelmedi

Teşekkürler , bu hafta gelir :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Limanyakan

1- Android arayüzü çoklu dilli bunu bilmeyen yok. Aksini iddia eden de yok. Uygulama uyumluluğu önemli. Dmart Go, Blue tv, Tivibugo gibi uygulamalar bazı cihazlarda açılmıyor. Ayrıca SEI Robotics kullanılacak coğrafyaya uyumlu olan ve bu coğrafyada kullanılan uygulamalar, IP tv falan yüklü geliyor. Çin e özgü sadece MiBox ın çin versiyonu var diğerlerinin hepsi global sürüm. Google uygulamaları da bu global kullanımı destekliyor. Amerikan üretimi cihazlarda da bu coğrafyada kullanılmayan birçok uygulama ana ekranı kaplıyor. BU cihazlar Amerika için üretilmiş fakat ABD adresi ile ancak diğer coğrafyalarda kullanılabiliyor. Diğer yandan Çin ürünlerinde de klavyelerde ve bazı uygulamalarda çincenin etkisi görülebiliyor. mecool cihazları da çin e özgü üretilmiyor, global versiyon var.

2- Çipset üreticilerinin Çin ve Tayvan olduğunu biliyoruz. Lider konumdaki Nvdia tegra serisi kendi çiplerini üretiyor. Bunu daha önce de yazmıştım.

Android de ülkelere özel uygulamalar olabiliyor. TV ve Pc ler global piyasalar için dizayn ediliyor. Bazı uygulamalar Tv lere yüklenemiyor.

Belirli , bilindik marka ve model tamamen kendi yaklaşımım. Kalite bilinirliliği ve uyumluluk açısından bu çok önemli. Mecool KM9 a arayüzü ile nasıl kısıtlama getirildiğini, bazı uygulamaların yüklenemediği gördük.

Fire Stick ler de Google asistan yerine Alexa var ve İngilizce komut vermek gerekiyor. Ayrıca bazı 3. parti uygulamalarını yüklemek için uğraşmak, uygun apk yı bulmak gerekiyor.

3- AV1 kodek yeni çıktı. Bu 2/8 -16 kısıtlaması çok uzun zamandır var ve içerikler çalınmasın, sadece ücretli platform izlensin diye bu kısıtlama NETFLIX tarafından getiriliyor. Sertifikasız cihazlarda yüksek çözünürlük NETFLIX izlenmemesi için yine bu firma engel koyuyur. Bu durum çok net açık . Bu engelleme olmasa Modlu apk larla DRM L1 varsa NETFLIX 4K izlenebiliyor.

4- ( "Google Netflix dayatması yaptı" diye bir şey yazmadım) !!! ?

AV1 in NETFLIX e ait olduğunu kim söyledi ki? açık ve ücretsiz platformda.

AV1 için çipset uyumluluğu gerekmediğini hiçkimse iddia etmedi.

Bunu yukarıda yazdım.

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/149009853

5- '' Google'ın, AV1 video kod çözmeyi destekleyen yeni Android TV cihazlarına ihtiyaç duyduğu bildiriliyor''

Başlık bu şekilde ve XDA tarafından izlenen bir slayta dayanılarak bu haber verilmiş . Kesin bir bilgi yok.

Yurtdışındaki ve yurtiçindeki bir çok teknoloji portalı bu haberi çok farklı bir şekilde vermiş. Kimi Google Tv lerde kimi and. 10 ve and 11 kullanılan bütün cihazlarda diye yazmış kimi de Google zorunlu kıldı diye.

Bu çip yokluğunda X4 uzantının altındaki çipsete sahip Google Chormecast 2020 ve And. 10 ile gelen bütün cihazlar çöp mü olacak.

Google yeni üretilecek cihazların AV1 formatı ile uyumlu olmasını istiyor (arzu ediyor) ve AV1 formatındaki içeriklerin giderek artacağını belirtiyor.

6- MiBox S için buna kullanım şekli ve kullanıcı tercihi diyebiliriz. Kullanım tecihlerini karşılıyorsa kime ne?

Yukarıdaki bayan youtuber MiStick te 1Gb lik ram olduğunu, 8 Gb depolama alanı olduğunu bilmiyordur fakat hazine bulmuş gibi müthiş özellikler keşfettiğini belirtiyor.

Xiaomi akış cihazları için önyargılı olmamak gerekir. Özelliklerine göre kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

MiBox S in fiyatı düşürülüp, fiyat avantajını kullanması gerekiyor. TiVo Stream 4K, Google Choremecast 2020 , Mecool KM2 , Botech Wzone gibi rakipleri karşısında fazla şansı kalmayacak.

İlk defa MiBox S kullananların akıllı tv lere göre bu cihazı çok iyi bulmaları çok normal.

Amlogic te AV1 kodek çözen çipsetin şuan için sadece s905X4 olduğunu çoğunluk biliyor.

7- Burası tavsiye topiği ve And. tv box, Ip tv yi bilmeyenler ilk defa kullanacak olanlar geliyor.

Hernakadar havalı ! olmasa da mümkün olduğunca Türkçe kelimelerle ve fazla detaya inmeden

onların anlayacağı şekilde konuları işlemeye çalışıyoruz. Giriş seviyesindeki bu kullanıcıların teknik

ayrıntıları anlayabileceğini sanmıyorum.

Genelleme yapmak gerçekleri tam olarak açıklayamaz. 28 nm de üretilen bir cihazın neler yapıp yapamadığına bakmak gerekir. MiBox S fanı değilim fakat yazılım ve donanım uyumu ile limitlerini

zorlayıp büyük işler yapıyor.

8- (Cihazın markası sadece ilüzyondur. Olayın neredeyse hepsi Amlogic'te bitmektedir) ifadesi de yanlış.

Markaya göre cihazın kalitesi bilinir ve üretici firma gerekse de gerekmese de roma kendi eklentilerini de ekler. Örneğin Beelink, mecool un kalitesinden de üstün kutular üretir. Ugoos sınırlı sayıdaki modelleri için çok iyi yazılım desteği verir.

9- SEI Robotics bir montaj firması değil. And. tv ve rom lar konusunda inovatif çalışmalar, üretimler yapıyor.

Ortakları ne kadar büyük bir şirket olduğunun göstergesi.

Alıntıları Göster

Yüzlerce cihaz içerisinden 2-3 cihaz gösterip "coğrafi uyumluluk" adında, çok büyük bir problem varmış gibi sunmaya çalışmak yersiz.

Çin'den aldığım "Çin'e özgü cihazlarda", "Türkiye'ye özgü uygulama" olan D-Smart Go'larda falan sorun olmadı. Yapamayanların kendi bilgisizliği/beceriksizliği olmasın?

Amerikan üretimi-Çin üretimi diye bir şey yok, hepsi Uzakdoğu'da üretiliyor.

"Çeviri hatası var" denilmişti önce. Ortada bir çeviri hatası olmadığı anlaşıldıktan sonra, "Google öyle bir şey dememiş, sadece söylentiymiş, o sitede dedikodu dönmüş" fikrine geçildi.

Öyle bir sitede, bizdeki gibi boş muhabbetler dönmez. Gerçekten "önemsiz dedikodu" olsaydı, Sony bu yıl sürdüğü tüm Android TV'lerinde AV1 olmasına bu kadar önem vermezdi. LG ve Samsung'larda geçen yıl başlamıştı zaten. (Bu AV1 çözücü işini de Sony'ler yapmıyor, TV'deki çipi üreten yapıyor)

DRM L1 varsa da hileyle Netflix 4K izlenemez, kısa sürede bloklanır. Netflix'in bir de kendi Hailstorm DRM'si var. Widevine L1 ve PlayReady 3.0 yetmez.

Youtube'da "Netflix hilesi" diye video paylaşıp sansasyon yaratmaya, büyük ilgi çekmeye çalışan, videosu çokça tıklanınca öyle oturduğu yerden para kazanmayı düşünen "youtuber" tipler çok zeki ama sunucularına kimin, nerden, nasıl bağlandığını gören Netflix hileyi anlamayacak kadar düşük zekalı, olay bu mudur? Buna inandığınız şey buysa vazgeçin. Hileyi fark ederler, bloklarlar veya göz yumabilirler bir süre (Tıpkı uydu yayınlarında emulatör konusunda yaşananlar gibi)

Alıntı

metni:
    "Bu çip yokluğunda X4 uzantının altındaki çipsete sahip Google Chormecast 2020 ve And. 10 ile gelen bütün cihazlar çöp mü olacak"

Çöp olmazlar. Mi Box'lardan çok daha kolay pazarlanırlar.   

Sei Robotics'in "iş ortakları" Sei'yi saygın yapmaz. Sei gibilerinin sunduğu ucuz işgücünden otlanan, uyanık kodamanlar sadece. Sei, basit bir taşeron.

Sei Robotics, yarı-iletken devre üreticisi değil. Tasarım da yapmaz. Sadece "montajcı". 2009'dan beri Amlogic çipleri takıştırıyor. 3 yılda 3 milyon cihaz sevk etmekle övünüyorlar.

Diyorsunuz ya hani İngilizce lafları herkes anlamıyor, "çok havalı oluyor" diye... Hava görmek istiyorsanız Sei'nin sitesindeki "innovation" kısmına bakın. Emir kulu olan montajcılar inovasyoncu kesiliyor, işte hava o. Bizdeki eski lokantacıların başımıza "elektronik profesörü" kesildikleri gibi.

Alışveriş sitelerinde bu tür cihazları satanların, X Elektronik, Y Elektronik'lerin elektronik namına ürettiği bir tek şey yok.

Çinlilere, Tayvanlılara, Malezyalılara, Uygur Türklerine çok çok ucuza yaptırılan ürünleri getirtip satıyorlar sadece.

Bu tartışmanın kimseye faydası yok. İyi günler.

• Aliexpress üzerinden Mecool KM2 bayramdan önce bende siparis verdim.
    4K projeksiyon ve Atmos ses sisteminde test edecegim. Görüntü kalitesi ve torrent filmlerde ki destekledigi ses codeclerini merak ediyorum.
    Nvidia Shield Pro ve Zidoo Z9X e göre daha hesaplı yedek bir alternatif cihaza ihtiyacım vardı, bakalım nasıl çıkacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitsede gitsek mi -- 15 Mayıs 2021; 11:59:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: miki

Onümüzdeki hafta incelemesini yaparım, sizlerin de ilave inceleme istekleriniz olursa lütfen yazınız, yeni ve enteresan bir cihaz :) Biliyorsunuz benim videolarım profesyonel bakışlar için değil de , amator son kullanıcılar için olduğundan, çok detaylı gormek istediğiniz testler olursa , sizler için ayrıca video çeker, burada paylaşırım..

Yeni gelen cihazlarımın kutularını açtım az once :) Testlerine yarın başlarım inşallah :)

Alıntıları Göster

F4 alma arifesindeyim sabırsızlıkla bekliyorum. Özellikle Youtube ve diğer sağlayıcılar ile APK performanslarını.

Birde toplam ödemeniz ne kadar oldu (vergi vs.) belirtirseniz mutlu olurum.

Hatta KM2 ile F4ü karşılaştırırsanız güzel olur. Teşekkürler.

• J.McNulty kullanıcısına yanıt
    Bende siparişin gelmesini bekliyorum

• quote:

Bende siparişin gelmesini bekliyorum
    Nerden hangi fiyata aldınız acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Limanyakan

Şu sıralar çok sıkmıyorlar gibi gözüküyor.

Daha önceden bu cihazları dijital saat gibi gösterip geçirenler olmuştu.

Alıntıları Göster

Merhaba üstad,

bir arkadaşıma android box alacağız.

Öncelikle Türkiye içinden almak istiyoruz. Nividia kullanıcısıyım, yakınlarıma zamanında x96max plus 2gb, h96max x3 4 gb, tanix t6 almıştık.

Şuan itibari ile hemen hemen tüm özel ve resmi apk uygulamaları yükleyebileceğimiz, özellikle ıptv ve dizi-flim izleme de kullanılacak, oyun vs. kullanılmayacak ama ısınma vs. de yaşanmasın düşüncesindeyiz.

500-700tl civarı düşünülüyor,

yerli olarak Türkiye satışı ve desteği olan Alpsmart ve Hiremco modellerinden 4+32 gb gibi öneriniz olur mu?

ya da gerek forumdan gerekse diğer forumlardan vs. sıfır ya da 2.el öneriniz nedir?

birden fazla ise sıralama yapabilirseniz memnun olurum.

Saygılar,

• J.McNulty kullanıcısına yanıt
    Banggood dan 440 TL idi mayısın ilk haftası ,9 unda İstanbul a geldi bakalım vergiler ne kadar olacak haber veririm

• quote:

Banggood dan 440 TL idi mayısın ilk haftası ,9 unda İstanbul a geldi bakalım vergiler ne kadar olacak haber veririm
    Eyvallah 4/32 olan modeli miydi 440 TL?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarcosDH

Yüzlerce cihaz içerisinden 2-3 cihaz gösterip "coğrafi uyumluluk" adında, çok büyük bir problem varmış gibi sunmaya çalışmak yersiz.

Çin'den aldığım "Çin'e özgü cihazlarda", "Türkiye'ye özgü uygulama" olan D-Smart Go'larda falan sorun olmadı. Yapamayanların kendi bilgisizliği/beceriksizliği olmasın?

Amerikan üretimi-Çin üretimi diye bir şey yok, hepsi Uzakdoğu'da üretiliyor.

"Çeviri hatası var" denilmişti önce. Ortada bir çeviri hatası olmadığı anlaşıldıktan sonra, "Google öyle bir şey dememiş, sadece söylentiymiş, o sitede dedikodu dönmüş" fikrine geçildi.

Öyle bir sitede, bizdeki gibi boş muhabbetler dönmez. Gerçekten "önemsiz dedikodu" olsaydı, Sony bu yıl sürdüğü tüm Android TV'lerinde AV1 olmasına bu kadar önem vermezdi. LG ve Samsung'larda geçen yıl başlamıştı zaten. (Bu AV1 çözücü işini de Sony'ler yapmıyor, TV'deki çipi üreten yapıyor)

DRM L1 varsa da hileyle Netflix 4K izlenemez, kısa sürede bloklanır. Netflix'in bir de kendi Hailstorm DRM'si var. Widevine L1 ve PlayReady 3.0 yetmez.

Youtube'da "Netflix hilesi" diye video paylaşıp sansasyon yaratmaya, büyük ilgi çekmeye çalışan, videosu çokça tıklanınca öyle oturduğu yerden para kazanmayı düşünen "youtuber" tipler çok zeki ama sunucularına kimin, nerden, nasıl bağlandığını gören Netflix hileyi anlamayacak kadar düşük zekalı, olay bu mudur? Buna inandığınız şey buysa vazgeçin. Hileyi fark ederler, bloklarlar veya göz yumabilirler bir süre (Tıpkı uydu yayınlarında emulatör konusunda yaşananlar gibi)

Alıntı

metni:
    "Bu çip yokluğunda X4 uzantının altındaki çipsete sahip Google Chormecast 2020 ve And. 10 ile gelen bütün cihazlar çöp mü olacak"

Çöp olmazlar. Mi Box'lardan çok daha kolay pazarlanırlar.   

Sei Robotics'in "iş ortakları" Sei'yi saygın yapmaz. Sei gibilerinin sunduğu ucuz işgücünden otlanan, uyanık kodamanlar sadece. Sei, basit bir taşeron.

Sei Robotics, yarı-iletken devre üreticisi değil. Tasarım da yapmaz. Sadece "montajcı". 2009'dan beri Amlogic çipleri takıştırıyor. 3 yılda 3 milyon cihaz sevk etmekle övünüyorlar.

Diyorsunuz ya hani İngilizce lafları herkes anlamıyor, "çok havalı oluyor" diye... Hava görmek istiyorsanız Sei'nin sitesindeki "innovation" kısmına bakın. Emir kulu olan montajcılar inovasyoncu kesiliyor, işte hava o. Bizdeki eski lokantacıların başımıza "elektronik profesörü" kesildikleri gibi.

Alışveriş sitelerinde bu tür cihazları satanların, X Elektronik, Y Elektronik'lerin elektronik namına ürettiği bir tek şey yok.

Çinlilere, Tayvanlılara, Malezyalılara, Uygur Türklerine çok çok ucuza yaptırılan ürünleri getirtip satıyorlar sadece.

Bu tartışmanın kimseye faydası yok. İyi günler.

Alıntıları Göster

Genellemeler üzerinden gidiyorsun, genellemeler doğru bilgiye götürmez.

DRM L1 ve NETFLIX sertifikasını, modlu apk ların engellendiğini belki 10 defa yazdım.

sanki bu konuda aksini mi savunuyorum.

Çip üretiminin sadece % de 75 i uzakdoğuda yapılıyor.

SEI nin saygınlığını tartışmak gereksiz. Önemli bir üretici.

Boş ve gereksiz yazıyorsun. Yazılarda kompleks sezinleniyor.

Konuyu bilmeyen yada yazdıklarımı anlayamayan birkaç kişi de puan vermiş !!!

Alıntı yapılan mesajda yazdıklarımın hepsi doğru.

Uzatmayacağım cevap ta yazmayacağım .

• quote:

Orijinalden alıntı: bitsede gitsek mi

Aliexpress üzerinden Mecool KM2 bayramdan önce bende siparis verdim.
    4K projeksiyon ve Atmos ses sisteminde test edecegim. Görüntü kalitesi ve torrent filmlerde ki destekledigi ses codeclerini merak ediyorum.
    Nvidia Shield Pro ve Zidoo Z9X e göre daha hesaplı yedek bir alternatif cihaza ihtiyacım vardı, bakalım nasıl çıkacak.

KM2 de Ses kodu çözücü olarak

AAC ve HE-AAC

Dolby Dijital & Dolby Digital Plus ve MS12Dolby

Atmos Geçidi var.

• Limanyakan L kullanıcısına yanıt

Bir insan güzel yaptığı şeylerin içine anca bu kadar eder.

Burada bir çok insana büyük bir nezaketle, sabırla, üşenmeden yardım ediyorsun cevaplar veriyorsun.

Konuyu ve seni hayranlıkla takip ediyorum, taktir ediyorum.

Ama bazen egolarına yenik düşüyorsun, artık alıştım.

Yeni biri eli-yüzü düzgün bir şeyler anlattığında, heh şimdi kavga çıkacak diye beklemeye başlıyorum.

"Ağanın pokunun üstüne pok ulur mu laa" adeta hayat buluyor.

Bu Arkadaş ne demişte olay buraya geldi diye merak ettim.

Alıntıladığın mesaja baktım, alıntılanları gösteri tıklayarak ilk mesaja ulaştım. Arkadaş bildiği bilgileri çok güzel aktarmış.

Ben beğendim yazdığı yazıyı, konuyu bilmiyor olabilirim öğreniyorum, daha çok öğrenecek şey var ortada. Anlamamış olabilirim tüm bilgileri tartacağım doğruyu anlamaya çalışacağım.

Doğru ve yararlı bulduğum yazıları her kim yazmışsa beğenmeye devam edeceğim.

Sağlıcakla...

• 
Sayfa: önceki 11491150115111521153
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.