Şimdi Ara

Hastane günlüğüm

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler atak geçirmem sonucu hastaneye aldılar. Yaşadıklarımı burda anlatacağım.

Temmuz 30 Cumartesi: sol ayağımı kullanmadığım için acile geldik ve yatış verdiler. Kan aldılar, mr çektiler.

Temmuz 31 Pazar: Gece sürekli yanıma doktorlar geldi. Ayağıma baktılar, sorular sordular ve sabah olunca belimden sıvı alacaklarını söylediler. Saat 09:00'da başka bir odaya aldılar. Doktorlar ve hemşireler yanıma geldi. Uyuşturucu gibi bir şey verdiler bana galiba. Hiç bir şey hissetmedim. Ve bitti. Şu an doktorun gelip kortizon vermesini bekliyorum.

Temmuz 31 Pazar Saat: 9.00 ilk kortizon verildi. 5 gün boyunca verilecekmiş.

Ağustos 1 Pazartesi Saat 06.00: İkinci kortizon verildi. Hemşireler sabah gelip tatlı tatlı uyandırdılar. Hemşireler çok samimi bu arada

Ağustos 1 Pazartesi Saat: 09.00: Doktorlar gelip ayağıma felan baktılar. Konuştular gittiler.

Ağustos 1 Pazartesi: Önce göz muayenesi oldum sonra veb test dedikleri şeyden oldum. Ayağım yavaş yavaş açılmaya başlıyor. Düne kıyasla daha seri yürümeye başladım.

Ağustos 1 Pazartesi: Saat 01.00'da tekrar mr çekilecekmiş. İlk çektirdiğim yarım olmuş. Beyler bugün beni takip eden nöroloji doktorumun yanına gittim. Tekerlekli sandalyeyle gittim kadın şok oldu. Üzüldü felan gereği yapılmış zaten dedi. Kortizon alınca iyileşirsin dedi. En son atak 7 sene önce olmuştu. 7 sene sonra nasıl olur neden dedi. Bizden çok üzüldü kadın. Bu konuyu büyük ihtimal okuyan kişi az olur. En azından hastaneden çıkınca anı olarak kalır. Bakarım felan neyse ben buraya gelişmeleri yazmaya devam edeceğim

Ağustos 1 Pazartesi saat 23.58: Saat 1 de olacak demişti doktor ama erken aldı. Bir saat boyunca mr çekildim. Ölüyordum yav terlemekten.

Ağustos 2 Salı: çok yorulmuş olmalıyım ki kesintisiz uyudum. Sabah hemşire kortizon verirken uyandım. Ayağım günden güne daha iyi oluyor. 2 gün daha kortizon verilecek.

Ağustos 2 Salı: ayağım yavaş yavaş iyileşiyor. Yavaş yavaş kısa mesafeleri yürüyebilşyorum. Doktor benden bol su içmemi istedi. Benim ellerim çok esnek ona baktı. Tam olarak yürüdüğüm zaman taburcu olacakmışım.
    Doktor geldi bana moral verdi. Yandaki hastayı göstererek bunun karnı ağrır senin ayağın öyle olur. Düzeltirsin dedi. Emg testi için hazır olun felan dedi.

Ağustos 2 Salı: Kortizon kullandığım için bol su içmek lazımmış. Doktor zaten her gün idrar istiyordu. Daha yeni geldi serum taktı çok su içmediğim içim.

Saat 20:30 sularında bir hemşire geziyordu tansiyon ölçümü felan yapıyordu. Bana baktı sonra yanımdaki hastaya geçti. Tan o sırada bir hemşire SKDoctor dedi ben başımı salladım. Önündeki masaya süt koyup gitti. oradakiler güldü felan neyse ki düzelttik olayı. Karıştırmışlar.

Ağustos 3 Çarşamba: 4. Kortizonu aldım sabah. Yarın da alacağım ondan sonra bitecek. Artık desteksiz yürüyebilşyorum. Doktorlar tam olarak yürüdüğün zaman çıkarsın dediler. Bacağımdaki ve ayağındaki kaslara bakılacak. İnşallah bu hafta sonu çıkarım. Burası çok sıkıcı cidden.

Ağustos 3 Çarşamba : yanımda kalan hasta taburcu oldu. Odada annem ve ben bekliyoruz. Ayağım düzeldi sayılır.

Ağustos 4 Perşembe: ayağım tamamen düzeldi arkadaşlar. İlacım da bitti. Ama 1 ay boyunca koruyucu ilaç kullanmam lazım imiş. Bugün veya yarın çıkarım

Doktorlar visite geldiği zaman konuşuyorlar. Tıbbi konuştukları için pek bir şey anlayamadım ama eğer emg resti için geç randevu alırlarsa ben çıkacağım. Erken alırlarsa kalacağım.

Hastaneye 2 kişi geldi bir bayan bir erkek. Çocuklara hediye dağıtıyorlarmış. Ee bize geldiler siz çocuk değilsiniz ne verelim ki felan dediler. Puzzle hediye ettiler sağolsunlar. Bide kumbara verdiler

ARKADAŞLAR KALDIĞIM ODADA TELEFON EN FAZLA 2 DIŞ ÇEKTİĞİ İÇİN İNTERNET ÇOK YAVAŞ. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNDE BULUNAN HERKESE TEK TEK TEŞEKKÜR EDERİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tardisin Anahtarı -- 4 Ağustos 2016; 21:09:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun. Ne oldu ayağınıza?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PearBear

Geçmiş olsun. Ne oldu ayağınıza?

Ben ms hastasıyım. Atak geçirdim bunun sonucunda sol ayağım uyuştu. Teşekkürler hocam.

• Geçmiş olsun hocam Serdar Ortaç'ta da aynı rahatsızlık vardı sanırım Allah şifa versin

• Geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz
  • Gecmis olsun.

• Geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Okul Dondurma ve Askerlik Hk.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun iyileşirsin sen hocam
  • Up

• MS hastalığı zordur, bilmeyenler için vücudunuzun savunma sistemi beyninizdeki sinir köklerine saldırıyor nedeni bilinmiyor ve bu sebepten sinir köklerini koruyan duvar parçalanıyor, bu da her seferinde farklı bir tür atak geçirmenizi sağlıyor. Ayak tutmaz göz görmez yüz felci uyuşma vs. Ama sizink en hafif olanlarından bir tanesi gördüğüm kadarıyla. Yaşınızı bilmiyorum ancak MS de sadece kendinize dikkat etmeniz gerekiyor. Stres ve sağlık konusundan ödün verirseniz direk yatağa düşürür.

Geçmiş olsun.
  • geçmiş olsun, çoğu hastalık için moralini bozmamak önemli.
  • Geçmiş olsun hocam tez zamanda şifa bulursunuz inşallah

• Ayağım neredeyse düzeldi. Çok şükür yürüyebiliyorum. İnsanın evi gibisi yok gerçekten

• Geçmiş olsun hocam

• Ms hastalığını çok iyi bilirim annemin hastalığı öldürmez ama süründürür sizin ms kaçıncı derece

• quote:

Orijinalden alıntı: DelirteJackson

Ms hastalığını çok iyi bilirim annemin hastalığı öldürmez ama süründürür sizin ms kaçıncı derece

Hocam benimki çok ağır değil.

• Hocam tek başınıza yürüyebiliyor musunuz? Annem tek başına yürürken zorlanıyor da

• DelirteJackson kullanıcısına yanıt
    Hocam 2 gün önce destek almadan yürüyemiyodum. Dün tek başıma yürümeye başladım. Ama hala ayağımı tam kontrol edemiyorum. Bugün ise tam olarak düzeldi ayağım.

• Beyler delik deşik oldum resmen. Doktorlar kan alıyorlar sürekli. Damar yolu açılıyor, rahatsız ediyor ve yerini değiştiriyorlar. Kolum delik deşik oldu

Ama bugün ilacım bittiği için damar yolu söküldü. Doktorlara çıkartın beni dedim isyan ettim artık. Sıkıldım

• Beyler emg testine girdim. Bacaklarımdaki ve ellerimdeki kaslara baktılar. Elektrik verdiler, iğne soktular. Sonuç olarak bacağımda da sorun yokmuş. Taburcu olmayı bekliyoruz...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.